TORNAR

La Fundació Josep Irla impulsa una beca d’Estudis Feministes

Porten el nom de Nativitat Yarza,primera alcaldessa democràtica

societat
Dissabte, 13 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La beca tindrà caràcter anual, i té com a objecte els estudis feministes, de les dones i del gènere. Per això se l’ha batejat amb el nom de la primera alcaldessa escollida democràticament de la història de Catalunya i de l’Estat: Nativitat Yarza, com a homenatge a la generació republicana que va obrir una nova porta a les dones en el camí cap a la igualtat. Yarza va ser escollida alcaldessa de Bellprat per sufragi universal el gener de 1934, i la seva figura va ser homenatjada el setembre passat al municipi anoienc.

Carles Pol. Joan Ridao, Marina Llansana i Joan Torras

La Beca Yarza s’atorgarà al millor projecte d’estudi inèdit en el camp de la recerca de les ciències socials sobre el paper de les dones, i els camins que cal seguir per assolir la seva igualtat en la diferència. Està dotada amb 3.000 euros, i el termini de presentació acaba l’11 de febrer de 2011. Veure les bases completes.

La presentació de la beca es va fer divendres a la Biblioteca Central d’Igualada, com a capital de comarca on pertany el municipi on va ser alcaldessa Nativitat Yarza i va comptar amb el president de la Fundació Josep Irla, Joan Ridao, la diputada d’ERC al Parlament, Marina Llansana, l’alcalde de Bellprat, Carles Pol, i el regidor d’ERC a l’Ajuntament igualadí, Joan Torras.

Presència anoienca al jurat

Joan Ridao va explicar que la beca compleix un doble objectiu: divulgar part del passat i recuperar la memòria històrica, reconeixent una persona relativament desconeguda fins fa poc; i donar relleu als estudis feministes. Per la seva banda, Marina Llansana va dir que el jurat de la beca estarà format per persones estudioses i acadèmiques relacionades amb els estudis feministes, però també integrarà dones de la comarca de l’Anoia que hagin fet la seva aportació en el treball per la igualtat de gènere.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.