TORNAR

‘El POUM servirà per posar Piera al dia’

L’alcalde diu que no entén les crítiques de manca de participació

politica
Dimecres, 3 març 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En el darrer ple, Piera va aprovar inicialment el nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal, que ha de marcar els objectius i estratègies urbanístiques de Piera per als pròxims anys. L’aprovació es va fer amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC i PSC) i l’abstenció dels regidors de CIU i PP, que sobretot retreuen a aquest pla ‘el creixement zero per als barris’.

El POUM sortirà a exposició pública aquest dijous, i la documentació es penjarà al web de l’Ajuntament. Llavors s’obrirà un període de 45 dies on es podran fer les al·legacions per part de les persones i entitats interessades. L'Ajuntament posarà a disposició dels usuaris l'espai de sota la Plaça del Peix (a partir del 15 de març) per fer les consultes pertinents amb sessions informatives durant l’horari d'oficina. Igualment està previst que el 9 d’abril a les 20.30 h es faci una sessió de retorn oberta al públic en general en la qual s’explicarà com s’han aplicat les propostes presentades a partir de la participació ciutadana que, segons l’alcalde, Jordi Madrid, s’han tingut en compte en un 95% dels casos.

Modernitzar Piera

Sobre el POUM, Madrid explica que projecta el creixement i els serveis que són necessaris per a Piera, i que a causa de la crisi actual, s’ha intentat flexibilitzar molt la zona industrial: ‘Les naus es podran dividir segons les necessitats, i els emprenedors podran accedir-hi sense haver de fer tanta despesa’. La intenció de l’equip de govern del municipi és donar un impuls definitiu per garantir que Piera sigui el principal referent a l’Anoia Sud. L’alcalde opina que el Pla beneficiarà molt la vila, que la posarà al dia. També ha reiterat que vol ‘que sigui el POUM de tot el poble, no de l’equip de govern’, i que per això s’ha intentat que sigui participatiu. Per exemple, explica que s’han realitzat reunions quinzenals amb l’oposició, i que per això no entén que es digui que no hi ha hagut participació.

Poc creixement als barris

Precisament d’això és del que es queixa José Mauranza, regidor del PP, que ha qualificat el pla ‘d’inadmissible perquè preveu creixement zero per als barris, que actualment acullen el 60% de la població pierenca’. Segons el regidor, si s'aprova aquest pla, els habitants dels barris de Piera es veuran ‘condemnats a una cadena perpètua’.

Per la seva banda, Jaume Guixà, regidor de CIU, ha justificat la seva abstenció en el ple ‘per la necessitat de tenir més temps de valorar detalladament el document’. D'entrada, però, no està d'acord en l'edificació ‘de tants pisos de protecció oficial’, ni tampoc en la urbanització d’àrees que actualment són zones verdes. Guixà també afirma que ‘tot el creixement es preveu a dins al nucli, als barris zero’.


8 Comentaris

C

Chas

igualada

4 de març 2010.13:30h

Respondre

uff pere... tant acusar als altres de ser de l’entesa... vols dir que no se’t veu a tu el llautó de Ciu??
Fixa’t que jo, critico al PSC i a ERC... per tant, no em pots acusar de sociata i de... Llegir més esquerranos... i CIU amb temes de urbanisme no te les mans netes, son dels q menys poden parlar.. en canvi tu pere... vols dir que no se’t veu el llautó de CiU?
Molts politics en aquest diari veig jo...

C

Chas

Igualada

4 de març 2010.12:11h

Respondre

Per tant... si que seria interesant que ERC i el PSC amplies la participació ciutadana, no?

No em sembla coherent demanar ampliar-la a un lloc i tirar del dret per un altre.
Jo no soc de ERC, ni... Llegir més PSC ni de CiU ni de ningu, i a aquest pas, veient lo incoherents que son, no votare mai mes.

P

Pere

IGD

4 de març 2010.12:00h

Respondre

Aquests socialistes ens duran a la ruïna total. Volien convertir Igualada en una ciutat dormitori. Ara es veu que Piera també. I a fora de la comarca, pregunteu a Vilafranca, també ho volien fer... Llegir més amb els plantajaments de fa poc més d’1 any. D’on no n’hi ha no en pot rajar.

L

Laura

4 de març 2010.10:37h

Respondre

És una vergonya el que estan fent amb el poble de Piera. Només pisos i més pisos, ciutat dormitori. No avancen amb res, ni amb zones verdes, ni espais d’oci, ni amb serveis...ha passat de ser un... Llegir més poble on tothom es coneixia a ser un poble invadit de barcelonins i gent de les rodalies que venen a passar el cap de setmana aquí.
I les urbanitzacions estan invadint totes les zones verdes, estan destrossant tot el paisatge.
Van intentar arreglar el Carrer Piereta i encara ho han espatllat més...això sí, els de l’ajuntament, apugeu-vos el sou.
Jordi Madrid, amb tu va confiar molta gent quan et va votar, però no ho estàs fent gens bé.
Aturem l’especulació JA!

r

rack

piera

4 de març 2010.10:22h

Respondre

A Chas:

no posen més temps per por a que no estigui aprovat abans de les eleccions.Ha estat autrat 2 anys a un calaix i ara tenen presa, és el que té que no prevalguin els interessos de la... Llegir més ciutadania.


Del tema participació, pregunteu a la gent de Piera qué l’han explicat d’aquest nou POUM a veure si us poden dir res al respecte. Us serà difícil.
Aquest paràgraf resumeix tot:

”També ha reiterat que vol ‘que sigui el POUM de tot el poble, no de l’equip de govern’, i que per això s’ha intentat que sigui participatiu. Per exemple, explica que s’han realitzat reunions quinzenals amb l’oposició, i que per això no entén que es digui que no hi ha hagut participació”

Desprès hi ha desafecció!!!

c

chas

4 de març 2010.09:15h

Respondre

com es qeu sempre que algu no pensa exactament igual que la gent com el Pere, de seguida t’acusen de ser de l’entesa? Que passa, que no es pot tenir opinió propia i parlar de politica sense q... Llegir més t’acusin de ser de l’entesa? Es q la gent com el Pere no trova altres arguments? Es que nomes està b de parlar de politica per acusar a la entesa? Per auqesta regla de tres que tu apliques, Pere, tu deus ser convergent, no?
Com està el pati...
Feu-vos mirar auqesta obsessio, que no tothom ha de per que pensar com vosaltres, tot i que sembla que es el que voldriu... aixó del pensament unic...

P

Pere

IGD

3 de març 2010.21:14h

Respondre

Aquests de l’Entesa no saben encaixar les derrotes, deixeu treballar a la gent de Piera tranquila que segur que ho fan millor que vosaltres. Els resentiments i l’enveja no són bons.

C

Chas

igualada

3 de març 2010.20:18h

Respondre

nomes 45 dies? Que ho allarguin a 60!!!
Com es q ERC no ho allarga?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.