TORNAR

Un llacunenc emprèn la volta al món

Francesc Balagué ha començat la seva particular aventura

societat
Divendres, 26 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El jove de la Llacuna Francesc Balagué ha iniciat, aquest dimarts, la volta al món. Balagué, doctor en Pedagogia per la Universitat de Barcelona, ja ha fet estades a l’estranger tres mesos cada any per motius de recerca. Ara, la seva situació personal i professional és del tot idònia per emprendre aquesta aventura, que el portarà a viatjar per diferents països durant tot un any.

Francesc Balagué - Foto: Glòria Mestre

En Francesc explica a anoiadiari com va decidir llançar-se a aquest viatge: ‘Ja deu fer mig any que vaig decidir que quan se m’acabés el contracte de feina que tenia, marxaria a viatjar... en principi no pensava fer-ho durant tant de temps però aviat vaig veure que era una bona oportunitat per fer-ho, i si és una cosa que m’agrada i sempre n’he tingut ganes, era el moment. Sempre m’ha agradat viatjar i només ho podia fer en ocasions concretes i ara era el moment d’invertir els factors, passar la major part del temps viatjant i seguir aprenent’.

Els 6 graus de separació

El llacunenc explica que creu en el viatge com a experiència d’aprenentatge i que, per tant, marxa ‘a aprendre, com si em matriculés en un màster. Durant un any, viatjant per tants països i coneixent a tanta gent, crec que puc aprendre i compartir moltíssimes coses, amb això ja en tinc prou. Però a més a més vull conèixer projectes de cooperació i desenvolupament, i projectes d’usos de les tecnologies aplicades a l’educació (la meva vessant professional). I plantejo aquest viatge intentant contactar sempre amb amics meus o amics dels meus amics, seguint la teoria dels 6 graus de separació, com explico aquí, de manera que em permeti conèixer una mica més d’aprop el territori, la cultura i la seva gent’.

Primera etapa: Brasil

El viatge va començar aquest dimarts, 23 de febrer, a Fortaleza (al Nord est de Brasil): ‘Aquí hi viuen els familiars d’uns amics, que m’han rebut amb els braços oberts i m’estan ensenyant tots els racons d’aquesta regió. I no tinc bitllet de tornada, dependrà de moltes coses i de com vagi evolucionant el viatge... Podria ser per Nadal de 2010 o una mica més tard, al febrer o març de 2011, ja es veurà...’

Si voleu seguir el viatge d’en Francesc, el seu blog és una bona eina: hi anirà explicant el dia a dia, i hi penjarà algunes imatges. També podeu conèixer una mica més la seva aventura gràcies a un reportatge elaborat per Gemma Urgell i Ricart Espelt dins de la secció #talkingabout, que publiquen als seus blogs respectius. Es tracta de converses amb diferents persones que han conegut gràcies a la web 2.0 i que tenen Internet i la web social com a part important en la seva professió, la seva vida personal…

#talkingabout:ruta baobab from redall on Vimeo.


1 Comentaris

Q

Quico Tretze

Igualada

26 de febrer 2010.09:46h

Respondre

Molta sort crack!!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.