TORNAR

Castellolí es mou per canviar el traçat de l’Eix Ferroviari

Veïns i Ajuntament preparen recursos de reposició

societat
Dijous, 18 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament treballa en un recurs de reposició, mentre diversos veïns s’han organitzat per informar i conscienciar la resta sobre la necessitat de sumar-se a la queixa que presentarà el consistori. No estan d’acord amb el traçat de l’Eix Transversal Ferroviari, que passa a tocar del nucli municipal i, fins i tot, per damunt d’algunes masies.

Pas de l'ETF per una part del terme de Castellolí

Alguns dels propietaris afectats pel traçat han impulsat un moviment popular que busca informar la resta de la gent sobre quines conseqüències tindrà l’Eix Transversal Ferroviari al seu pas per Castellolí. La primera iniciativa ha estat explicar als veïns, porta per porta, què implica el pas d'aquesta infraestructura; també s'ha creat un blog en què s’anirà informant sobre el desenvolupament dels fets. Finalment, han organitzat, amb l’Ajuntament del municipi, una reunió informativa oberta a tot el poble. La trobada se celebrarà aquest divendres, 19 de febrer, a les 20.15 h al local de la Brillante.

Expliquen que no s’han assabentat de com els afecta el traçat de l’Eix fins aquests dies, ja que la Generalitat no tenia l’obligació de comunicar-ho particularment en haver-hi tantíssimes propietats afectades. Ara, que ja ha passat el termini d’al·legacions, els veïns encara poden recórrer al recurs de reposició per intentar que es tinguin en compte les seves propostes. La principal voluntat és que l’Eix Transversal Ferroviari passi per sota del Parc Motor i de l’abocador, allunyant-se del nucli de Castellolí, de manera que no afectaria immobles ni masies centenàries. Apunten també que ‘encara que l’Eix passés pel mig del municipi, Castellolí tampoc hi guanyaria res, ja que tampoc ens hi posarien cap parada’.

L’alcalde, Jesús Brugués, explica que l’Ajuntament ja va presentar al·legacions en el seu moment, encara que només se n’han tingut en compte una part molt petita. Des del consistori es treballa ara per presentar a nivell municipal un recurs de reposició abans no acabi aquest mes de febrer, tal com l'Ajuntament d'Òdena va aprovar fa uns dies. Brugués també ha dit que al consistori hi ha consens sobre aquest assumpte, i que està a disposició de tots els veïns per facilitar-los l’assessorament i la informació que els faci falta.


3 Comentaris

j

josep

igualada

22 de febrer 2010.11:48h

Respondre

El polígon de Can Morera no és un polígon ideat i promocionat per la Generalitat. Ës plúblic que la Generalitat l’excloïa explícitament del pla director urbanístic de la conca per estar... Llegir més localitzat en un lloc no adequat. Ha estat la pressió del ”lobby local” (format com a mínim per polítics del PSC-PSOE: Guisado i Aymamí/Pàmies principalment i el ”nostre empresari” exemplar i amic: Singla) qui ha forçat que en el darrer moment el pla, curiosament, deixés de considerar-lo inadequat.
El catedràtic redactor del pla es negava rotundament a incloure-hi aquest polígon, però ja se sap que els arguments tècnics només tenen valor quan no afecten interessos apadrinats.
Ara el lobby haurà de seguir treballant amb les seves llargues potes d’influència i pressió ”tan democràtiques” per fer bellugar el tren virtual que encara els parteix el xiringuito del padrí. Si jo tingués una finca on vulgués ”fer l’agost”, no vull ni imaginar-me quin cas m’haguessin fet i sort que no sòc pagès perquè hauria de patir el fet que planifiquen amb la idea de fer-los deixar les terres,....

R

Ramon F.

Igualada

18 de febrer 2010.17:00h

Respondre

La veritat és que a vegades penso que fem un mal ús de la democràcia i que la democràcia no és això.

Com es pot dir que la Generalitat no tenia l’obligació d’avisar als afectats per que... Llegir més n’hi havien tantíssims?, es que si només haguessin estat tres o quatre els afectats llavors si que tindrien l’obligació d’avisar?, es que si son molts no tenen dret a defensar-se?.

Però bé, que se’n pot esperar d’un govern que ell mateix fa passar el tren pel mig del seu propi polígon industrial?

M

Maria

Igualada

18 de febrer 2010.12:57h

Respondre

Un càrrec de confiança del govern igualadí deia que el 2016 el nou ETF ja estaria llest per poder anar d’Igualada a Barcelona. Tan l’ajuntament d’Òdena com el de Castellolí volen que es... Llegir més modifiqui el traçat (en el cas d’Òdena no s’havien adonat que el traçat partiria pel mig el nou polígon projectat ? Què no parlen entre ells ?). Segur que el 2016 ? Ja n’estem farts de que es mofin a la nostra pròpia cara i, a més a més, després de cobrar el sou gràcies a TOTS, només defensin els SEUS, tinguin raó o no.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.