TORNAR

Cròniques des de Vancouver

Laura Orgué ens explica com està vivint els jocs

esports
Dilluns, 15 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Malgrat la tragèdia que ha marcat l’actualitat en els jocs olímpics de Vancouver, després de la mort del pilot georgià Nodar Kumaritashvili en un entrenament, les proves s’inicien aquest dilluns amb la participació de la igualadina en una cursa de 10 km en estil patinador. Laura Orgué ens ha explicat en primera persona com viu la seva segona experiència en uns jocs olímpics d’hivern.

‘Dijous vam arribar a Vancouver, va ser un viatge llarg, i amb la diferència horària (9 hores) encara estic una mica descol·locada’ ens explica l’esportista. Laura Orgué aclareix que les proves d’esquí de fons no són a Vancouver sinó a Whistler, a unes dues hores de la seu olímpica. A Whistler hi ha una vila olímpica amb atletes de diferents disciplines (alpí, fons, skeleton, bobsleit, biatló...) completament nova i segons el parer de la nostra protagonista, són força completes: ‘Hi ha un menjador molt gran i complert obert 24 hores, i després hi ha altres instal·lacions com gimnàs, sales d’entrenament, sales d’ordenadors, zones chill out, espais on hi ha concerts de música en viu..., de fet només estar aquí ja és una experiència!’.

Orgué ens explica que en els últims dies d’entrenament abans de les competicions es fan sessions no gaire dures, encarades a arribar al dia de la cursa amb el millor estat físic possible. Al matí fan una sessió d’entrenament d’una hora i mitja i a la tarda es dediquen a córrer, fer estiraments i descansar. L’esportista lamenta no haver pogut assistir a la inauguració dels jocs: ‘El fet que es facin a Vancouver fa que hagis de perdre tot el dia, és un esdeveniment que mobilitza a molta gent i el programa preveia marxar en comitiva a les 12 del matí de la vila olímpica i no tornar fins les 12 de la nit, i això es tradueix en la pèrdua de tota una jornada d’entrenament, un luxe que no ens podem permetre. És realment una llàstima perquè, amb l’experiència que vaig tenir a Torino, als jocs de fa 4 anys, puc afirmar que és una cerimònia espectacular i que fa emocionar’.

A banda dels 10 km en estil patinador, la Laura Orgué també competirà en modalitat de persecució i en 30 km.


2 Comentaris

E

Eduard

Igualada

15 de febrer 2010.20:23h

Respondre

www.vancouver2010.com/olympic-cross-country-skiing/schedule-and-results/ladies-10-km-free_ccw010101rY.html
(Als Jocs Olímpic de Turí 2006 va ocupar la 63ena posició)

Sort en les altres dues... Llegir més proves !

j

jaume rodriguez enrich president igualadinsenelmon

igualada

15 de febrer 2010.09:23h

Respondre

Laura.
Estem el teu costat amb l estomac ple de papellones.
Quand tornis a casa et demanarem que o expliquis en directa.
Bon dia dede Igualada

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.