Jaume Folguera de UECANOIA vencedor de la III Marxa del Montserratí

Pròxim objectiu: Botifarruner

Divendres, 12 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
Diumenge passat, a Esparreguera, i dins del marc de la festa major d’hivern, es va celebrar la tercera edició de la Marxa del Montserratí, organitzada pel Club Excursionista Esparreguera. La prova constava de dos recorreguts diferents, un de més curt (12 quilòmetres i 400 metres de desnivell positiu) per a la gent que tenia ganes de gaudir d’una matinal agradable per els voltants de Montserrat, i un altre de més llarg i exigent (20 quilòmetres i 800 metres de desnivell positiu), el qual també es podia fer caminant o corrent, per aquells que estan més ben preparats físicament.

UEC Anoia

Cal destacar la molt bona organització de la prova, amb nombrosos avituallaments, controls, la bona elecció dels traçats dels recorreguts i, sobretot, el bon ambient i el generós esmorzar de l’arribada, que va ajudar a recuperar les forces dels gairebé cinc-cents participants inscrits, aconseguint ser una prova del tot consolidada. Vuit membres de la Secció de Curses de Muntanya del Club Excursionista UECANOIA s’hi van desplaçar amb la intenció de continuar donant suport a aquesta iniciativa, i ho van aprofitar per a seguir amb la seva preparació de cara a la temporada d’aquest any. Tots ells van quedar molt satisfets del recorregut, tant per les vistes com per els indrets per on transcorria, i també perquè aquest traçat els va permetre avaluar el seu estat de forma.

El corredor més destacat i membre de la Secció de Curses va ser en Jaume Folguera, que a part d’imposar-se clarament com a vencedor de la prova, va establir un nou rècord del recorregut, finalitzant-lo en tan sols 1 hora i 27 minuts. L’atleta, que és una de les noves incorporacions al club, va demostrar un cop més el seu bon estat de forma, augurant de cara a la temporada d’aquest any, que serà un competidor destacat dins del món de les curses de muntanya. Respecte a la resta de participants masculins, el següent corredor en creuar la línia d’arribada va ser en David Gubern (30è), en Pep Torras (34è), l’Eduard Marín (36è), en Francesc Garrido (48è), en Gabriel Ordóñez (51è), en Josep Maria Solà (57è) i en Lluís Roset (78è). I sobre la classificació femenina, les corredores del club Pilar Rodríguez i Natàlia Legey, varen arribar en unes bones 6a i 7a posició respectivament.

El proper objectiu dels corredors del club és a La Llacuna, on per segon any es disputarà la cursa de muntanya Botifarruner, prova que consta de 20 quilòmetres per la serra d’Ancosa, acumulant gairebé 1.000 metres de desnivell positiu.