TORNAR

‘La teva Alta Anoia’ s’ofereix a la comarca

Un projecte de web participatiu dedicat al turisme

Divendres, 12 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’equip tècnic i polític de l’Alta Anoia ha decidit posar a disposició de la comarca el desenvolupament que s’està fent entorn al projecte de La Teva Alta Anoia. Davant de les inquietuds i accions que han sorgit per fomentar l’activitat del turisme, amb la seva capacitat per donar valor al territori, des de l’Alta Anoia es vol oferir a la resta de la comarca l’estructura de desenvolupament que la plataforma permetrà.

Centre de desenvolupament turístic

Tant el Consell Comarcal de l’Anoia amb la creació de la Taula Oberta de Turisme de l’Anoia, com el Pla Estratègic de l’Anoia, promogut pel CESCA i dirigit per Remigi Palmés, estan treballant per treure profit del potencial econòmic de la comarca amb un anàlisi ampli de la situació actual i de futur. L’Alta Anoia proposa una acció que pot ser transversal a la resta de la comarca, en la qual ja s’està treballant.

Més participació

Explica Ricard Espelt, un dels impulsors del projecte, que la idea va sorgir aprofitant la construcció del nou centre de desenvolupament turístic a l'Alta Anoia, als Prats de Rei, i la necessitat de creació d’un nou web. ‘Es vol una plataforma participativa i molt interactiva, on els usuaris puguin valorar els allotjaments, fer recomanacions, proposar rutes o activitats…’, explica Espelt. Amb aquesta intenció, es va crear un blog perquè els usuaris poguessin anar seguint tot el procés d’elaboració i aportar-hi idees.

Ara des de l’Alta Anoia es proposa congeniar esforços en el desenvolupament d’aquest software pel benefici comú del territori. Per avançar en una proposta conjunta abans de la primera Jornada organitzada pel proper dimarts dia 16 de febrer a la Sala d’Actes del Museu de la Pell i Comarcal de l’Anoia , el Consorci de l’Alta Anoia ofereix de forma oberta i transparent la possibilitat d’utilitzar el projecte de La Teva Alta Anoia, que ja s’està desenvolupant amb un mètode innovador. També obren les portes ‘a la col·laboració, i a la co-creació amb la resta d’administracions i agents del territori en benefici de la ciutadania anoienca’.


8 Comentaris

j

japt

igualada

13 de febrer 2010.13:26h

Respondre

...si les idees son per sumar, vinguin de d’alt o de baix , cal aplaudirles i jo crec que aquesta es una bona idea ...endevant i sort...

R

Ricard Espelt

Copons

13 de febrer 2010.01:59h

Respondre

Maria,

No estic segur que aquest debat sigui el fons de la notícia, de totes maneres deixa’m puntualitzar-te:

A Copons no va arribar cap inquietud, ni varem notar (excepte d’una carta a un... Llegir més diari local, amb un perfil -Margarita Albet- de dubtosa procedència) cap manifestació perquè l’Ajuntament es posicionés davant el tema de del vegueries.
Finalment, l’Ajuntament, davant de la insistència externa que adoptés una posició va aprovar un text, on en de forma resumida deia: que li semblava bé l’interès per una vegueria, en aquest cas Penedès, i que el nostre referent territorial era Igualada, i per tant la vinculació territorial d’aquest ens era determinant per decidir qualsevol cosa.
De totes maneres, et convido a fer una ullada al projecte, amb un plantejament innovador.

M

Maria

Calaf

12 de febrer 2010.17:59h

Respondre

Llavors, perquè l’Ajuntament de Copons va votar a favor d’incorporar-se a una futura Vegueria Penedès ?
Calaf, Els Prats de Rei, Calonge de Segarra, Castellfollit de Riubregós, Pujalt, Sant... Llegir més Pere Sallavinera i Sant Martí de Sesgueioles sí que volen formar part de la Catalunya Central.
No s’entén massa. L’Anoia és una comarca una mica artificial.

E

Emili Castells

FACS Anoia

12 de febrer 2010.17:15h

Respondre

L’Anoia necessita impulsar accions proactives de caràcter comarcal on l’objectiu sobrepassi la visió del campanar. L’experiència de l’Alta Anoia es contrastada i aquesta actitud us... Llegir més engrandeix, felicitats per l’iniciava i ens per descomptat que ens hi sumem.

R

Ricard Espelt

Copons

12 de febrer 2010.15:23h

Respondre

Maria, Copons sí és Alta Anoia. Aporta valor (empreses i allotjaments del sector turístic) i s’implica amb el territori. Però en definitiva és el de menys: hauríem de començar a entendre que... Llegir més formem part d’una realitat més gran: l’Anoia i una altra de més gran Catalunya. Treballar per sumar (i multiplicar, si és possible) mai per dividir més el territori. Aquesta és la meva idea. Jo discrepo de qualsevol divisió. Necessitem ajuntaments més grans (algun dia possiblement haurem de pensar en agrupar municipis, mal ens pesi) i amb força, representatius i amb competències.

M

Maria

Calaf

12 de febrer 2010.13:14h

Respondre

Copons no és realment Alta Anoia.

J

Joan Pinyol

Capellades

12 de febrer 2010.12:07h

Respondre

M’alegro molt per aquest primer gest d’acostament en matèria turística.
Veure un estand de l’Alta Anoia al costat del de l’Anoia al Saló del Turisme de Barcelona em trencava el cor.
Si... Llegir més anem plegats, sempre és molt millor.
Només cal veure el que fan altres comarques.

Una abraçada des de la Baixa Anoia inseparable de l’Anoia!

A

Albert Rossell

Igualada

12 de febrer 2010.09:48h

Respondre

Enhorabona per la iniciativa, Ricard.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.