TORNAR

El PP demana ara la suspensió del POUM

Pere Calbó afirma que 'no és el model ni és el millor moment'

politica
Dijous, 11 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup municipal del PP a Igualada, encapçalat per Pere Calbó, ha fet pública una demanada a l’equip de govern: que deixi sense efecte el procediment del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que tant debat genera aquests dies. El PP diu que vista l’opinió generalitzada i la situació econòmica, ‘no és el moment’. Per part de l’Entesa, Jordi Riba ha volgut deixar clar que aquesta és una decisió que ha de prendre el Ple, i que l’equip de govern necessita el suport per tirar el POUM endavant. Així doncs, si no es trobés aquest suport, el POUM es retiraria.

Pere Calbó explica que el seu partit no està proposant d’allargar el termini d’al·legacions, com demana CIU, sinó que ‘se suspengui el procediment’ perquè ‘el POUM no és viable econòmicament’. A més, diu que el seu grup s’ha reunit amb diversos col·lectius i particulars i que ‘l’opinió generalitzada és que aquest no és el pla que Igualada necessita’. Així doncs, han demanat expressament a l’alcalde que es paralitzi el procés, que segons el PP es pot reprendre ‘quan hi hagi més consens social i quan la situació econòmica que ha de permetre desenvolupar el pla millori’.

Calbó ha explicat que el seu partit va votar a favor en l’aprovació inicial del POUM, el passat desembre, perquè creien important que hi hagués un debat sobre el model de ciutat, i que la ciutadania pogués opinar sobre un projecte concret. A més, ha deixat clar que no demanen un allargament del termini d’al•legacions, sinó que el pla es deixi sense efecte. Si l’equip de govern no considera positivament la seva proposta, presentaran una moció en aquest sentit al proper ple.

O s'avança, o es retira

En resposta a aquesta posició del PP; Jordi Riba (Entesa) ha afirmat que ‘el POUM és necessari per a Igualada, ja que el vigent data del 1986 i està totalment obsolet’. També s’ha mostrat desfavorable d’allargar el termini d’al•legacions, tal com demanen CIU i ERC i diverses entitats socioeconòmiques, perquè ‘l’aprovació inicial comporta la suspensió de llicències a les zones afectades, i allargar-ho més comportaria perjudicis per als propietaris en qüestió’. Riba també ha dit que un govern com el seu, en minoria, necessita recolzaments per aprovar les iniciatives: així doncs, si al ple es planteja la continuïtat o no del POUM i l’Entesa no obté suport, ‘s’hauria de tirar enrere’.Per acabar, Riba ha dit que ‘o el POUM avança o es retira’, i que quedar-se en el pla del 1986, ‘amb totes les mancances que té’, no és el que més convé per al futur d’Igualada.


20 Comentaris

M

Màrius

Igualada

15 de febrer 2010.01:21h

Respondre

El POUM d’Igualada ja és online a www.igualada.com/poum/ , podeu comentar-hi amb el perfil de Facebook o anònimament. Salut x tots!

M

Maria

Igualada

14 de febrer 2010.23:48h

Respondre

El link del comentari 18 (Màrius) no rutlla.

M

Màrius

Igualada

14 de febrer 2010.23:02h

Respondre

Aquí podeu veure CLARA i FÀCILMENT el mapa del POUM en l’àmbit de suspensió de llicències: www.tinyurl.com/poum-igualada

P

Pau

Igualada

12 de febrer 2010.17:09h

Respondre

Evidentmenet cal un nou POUM, l’actual és de fa quasi 25 anys, però no un POUM com el que s’ha presentat: amb prepotència, sense escoltar a la gent, amb afany especulador i menystenint al món... Llegir més industrial.
Alguns enlloc d’anar endavant ens volen fer anar enrera ... els seus interessos deuen tenir.

Un alcalde que porta 13 anys, un regidor d’urbanisme que fa més de 30 anys que és regidor ...

A

Aleix

Igualada

12 de febrer 2010.15:53h

Respondre

Valorem el nostre alcalde:
http://voota.es/es/politico/Aymam%C3%AD-Roca

E

Eduard

Igualada

12 de febrer 2010.15:07h

Respondre

A més, encara hem de pagar amb els nostres diners una gestió tan pèssima del grans gestors de l’Entesa x Igualada, després ja tornarem a refinançar el deute de l’Ajuntament, oi colla... Llegir més d’il·luminats ?

R

Ramon

Igualada

12 de febrer 2010.14:44h

Respondre

Estem fent el ridícul més espantós que he vist mai. Els igualadins no ens mereixem uns representants així.

j

josep p

igualada

11 de febrer 2010.09:44h

Respondre

Diuen males llengües que alguns empresaris cansats del suport del PP a PSC I Icv a Igualada s’han anat a queixar a la mama Alícia Sànchez Camacho que ha prohibit al Calbó que segueixi així... Llegir més caram caram amb la independència municipal.

P

Pere

Igualada

11 de febrer 2010.08:19h

Respondre

Gràcies Pere, entenc que el gir no és únicament per motius electorals si no pel fet que has vist i analitzat a fons el despropòsit d’un POUM que respon només a la follia faraònica d’un... Llegir més regidor, que amb l’edat a perdut l’enteniment, i un equip de govern que ha perdut el nord fa temps.

E

Eva

Igualada

11 de febrer 2010.00:38h

Respondre

Mai m’hagués pensat que una decisió del PP m’alegrés tant el dia! Tot i que, per l’altra banda...encara no entenc res. Primer voten que sí i després que no?? D’això sí que se’n diu... Llegir més canviar de jaqueta depressa, sí senyor. En fi, diuen que rectificar és de savis (tot i que, no sé per què, crec que aquesta decisió té més la vista posada en les eleccions que en el bé de la ciutat...diga’m malpensada!).

En quant a l’Entesa...sense paraules! Ja sabem que es consideren en possessió de la veritat absoluta i que ens tracten a tots com a rucs però...tant descaradament! Encara no no els hi ha explicat ningú que el que han de fer és representar als ciutadants de Igualada i no anar a la seva bola??

X

Xavi

11 de febrer 2010.00:34h

Respondre

Mentre Fàtima sigui Igualada alguns tindran cadira assegurada ?

E

Ester Vich

Igualada

10 de febrer 2010.23:16h

Respondre

El Calbó és un irresponsable. ARA SI, ARA NO. Que no t’ho vas estudiar bé això del POUM abans de votar? Quins personatges ens governen en aquest ajuntament!! I deixa l’Entesa tirada en el... Llegir més projecte més important del mandat.
Per altra banda, la prepotència de l’Entesa els passa factura. PÀMIES DIMISSIÓ.

P

Pere

Igualada

10 de febrer 2010.22:16h

Respondre

El Sr Riba , gran deixeble d´en J Aymami en el us de la retorica, en el bordar i la prepotencia, diu que quedar-se en el pla de 1986 no es el que mes conve la ciutat.Jo li dic que com a empresari,... Llegir més que dono feina a 8 treballadors i pago una veritable fortuna en impostos, que el que realment no convé a Igualada es tenir politics de poc nivell com els que tenim, que actuen de forma absolutament contraria al bon fer, transparencia i servei a la ciutadania que es suposa que ha de actuar qui es dedica a la politica. De fet no veig cap partit politic que aixequi 2 pams de terra. No creieu pas que el poble es ase per ser poble. Tot passa factura encara que molts la paguem de bell antuvi.
No respectar la propietat privada ni el treball de qui defensem la nostre feina i les dels nostres treballadors es un crim. Ull!

J

Joan M.

Igualada

10 de febrer 2010.19:46h

Respondre

Però quina cara aquests del PP s’acosten eleccions i deixen el discurs de la responsabilitat i ho fan volar tot.

j

josep-m ramonjoan

igd

10 de febrer 2010.19:31h

Respondre

Dir de sortida que sóc ”afectat”, la meva família te una nau en una zona a ”reconvertir” i per tant afecta a suspensió de llicències, o sia de nul valor a curt dons no hi ha pas demanda... Llegir més per habitatge a 20 anys vista.
Dir que penso que cal planificar, per tant cal repensar allò que fou fet a 1986 i adequar-ho al segle XXI. També cal reconèixer que quan hi ha canvis hi ha afectacions, positives i negatives. Però ha de prevaler el be comú, sense provocar greus perjudicis ni grans beneficiats (vaja, han d’haver-hi justes juntes de compensació)
Ara bé, quan baixo pels Brucs, em costa distingir fronteres municipals. No entenc un POUM sense la coordinació adequada amb la resta de municipis de la Conca d’Òdena.
Si volem una reordenació adequada, on ubicar vivenda comerç i indústria cal fer-ho COORDINADAMETN des de la Mancomunitat de Municipis de la Conca d’Òdena, d’altre forma no anem enlloc i potser no val la pena ni posar-s’hi.

J

Joan

10 de febrer 2010.19:01h

Respondre

Aleix: com es nota que a tu no t’han afectat la teva finca, no et tiren a terra la teva indústria, no passen un carrer pel mig de casa teva, no converteixen la fàbrica on treballes en una zona... Llegir més verda...

A

Aleix

Igualada

10 de febrer 2010.17:51h

Respondre

Quin nivell de comentaris... amb aquestes lúcides aportacions anem ben apanyats. Siusplau, sigueu conscients de la importància que té per a la ciutat i el seu desenvolupament futur aquest POUM!

M

Maria

Igualada

10 de febrer 2010.15:51h

Respondre

Sr. Riba amb amenaces no arribarem gaire lluny.

La casa loctite, va fabricar una partida de pega defectuosa que enganxava més del normal. Alguns la van comprar tota i la possen a les butaques, no a... Llegir més les cadires.

M

Marta

IGD

10 de febrer 2010.15:18h

Respondre

Jordi, perquè no et dediques a treballar (que per això et paguem) i deixar de somniar en ser alcalde, ens faries un bé a tots.

e

eRIC

Igualada

10 de febrer 2010.15:03h

Respondre

Si el POUM només té el recolzament dels deu regidors de l’Entesa, o sigui, sense majoria absoluta, encara tindrem sorpreses ?
Alguns no tenen gaire clara la paraula DEMOCRÀCIA

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.