TORNAR

La Conca, sobre rodes

Nova xarxa de bus a Igualada, Vilanova i Montbui

societat
Dimecres, 10 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Dimarts es va presentar la nova xarxa de transports que donarà servei i connectarà tres de les ciutats de la conca d’Òdena. 4 noves línies d’autobusos ofereixen una ampliació en el recorregut dels autobusos urbans i interurbans i en les seves freqüències de pas. Els canvis milloraran l'accessibilitat a serveis bàsics de la comarca com l'hospital o l'estació d'autobusos i ferrocarrils.

Manel Villalante i els tres alcaldes

Els nous serveis ofereixen dues línies circulars que garantiran la mobilitat per dins d’Igualada i dues més per enllaçar la capital de l’Anoia amb Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui. El director general de Transports de Catalunya, Manel Villalante, ha qualificat el canvi com ‘un pas del transport en línia al transport en xarxa’. Aquest pas es deu als 4 grans punts d’intercanvi: l’hospital, l’estació d’autobusos, el Passeig a l’alçada del carrer St. Josep i la Rambla a l’alçada del carrer Balmes. A més de l'ampliació dels recorreguts també hi ha una millora en les freqüències de pas: hi haurà un autobús cada 20 minuts en les línies d’Igualada i cada 30 minuts en les altres dues.

Una gran ciutat

L’acte de presentació va aplegar els tres alcaldes de les ciutats, Jordi Aymamí, Joan Vich i Teo Romero, i tots van coincidir en què aquesta reforma en els transports dóna resposta a una reivindicació històrica dels ciutadans de la Conca, reforça la idea de ‘la gran ciutat’ i dóna més sentit d’unitat a la mancomunitat de la Conca d’Òdena. Joan Vich, alcalde de Vilanova, va afegir que aquesta millora ajudarà les connexions entre les ciutats de la Conca i Barcelona, i va aprofitar per fer referència als vincles que uneixen aquest territori a la Regió 1.

A partir d’ara els ciutadans d’Igualada, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbui tindran una comunicació directa amb serveis comarcals bàsics com l’hospital comarcal o l’estació d’autobusos i ferrocarrils. Aquest nou servei se suma al que ja gaudeixen els habitants de Jorba des de fa un any, amb molt d’èxit segons el director general de Transports de Catalunya. ‘Ara caldrà veure la resposta dels ciutadans’, afirma Manel Villalante, ‘si hi ha un augment en l’ús del servei voldrà dir que ho hem fet bé’.

Jordi Aymamí ha recordat que els nous serveis formen part del sistema tarifari integrat de l’ATM; així els usuaris podran utilitzar el bitllet únic i gaudir de les tarifes dels títols multiviatges sense perdre les bonificacions que ofereix l’Ajuntament de la ciutat a col·lectius determinats.

Comunicacions amb la UAB

Durant l’acte de presentació dels nous serveis, Manel Villalante també va avançar que s’està treballant per poder oferir una millora en el transport que uneix Igualada amb Bellaterra. Tot i que no va explicar-ne els detalls, va afirmar que l’enllaç es farà via Martorell, i que la prioritat és que els estudiants puguin anar i tornar de la UAB tant si fan mitja jornada com jornada sencera.


7 Comentaris

S

Sara

Igualada

12 de febrer 2010.12:24h

Respondre

Sí, encara continua aquell servei patètic i deficient de la Hispano a la UAB. Quan ho canviaran? Com es nota que els senyors alcaldes no agafen mai el tren o l’autobus..

T

Tallaferro

Vilanova del Camí

11 de febrer 2010.17:10h

Respondre

Sembla que els que contesteu no utilitzeu gaire el transport públic de la Conca

E

Eduard

Igualada

10 de febrer 2010.13:47h

Respondre

Només tenen a veure amb la Mancomunitat socialista.

e

estar

igualada

10 de febrer 2010.13:40h

Respondre

aquests autobusos no tenen res a veure amb la mancomunitat.

e

eRIC

igualada

10 de febrer 2010.12:44h

Respondre

Encara existeix aquell ”magnífic” servei de la Hispano Igualadina entre Igualada i la Univeristat Autònoma ?

P

Pau

Igualada

10 de febrer 2010.12:35h

Respondre

Ai Josep, com que a la Pobla no hi teniu la família socialista ...

J

Josep

La Pobla de Claramunt

10 de febrer 2010.10:03h

Respondre

Doncs la Pobla formem part de la Mancomunitat i la millora del transport no es veu per enlloc. I creieu-me que bona falta ens fa! Mancomunar-se deu servir per quelcom més que poder veure una TV... Llegir més local, no? Hi ha serveis prioritaris, i els referits a la mobilitat sostenible ho haurien de ser. Ja aniria sent hora que els que ens representen a la Mancomunitat comencin a treballar en aquesta línia!,... sinó ens podríem començar a preguntar què carai hi fem!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.