TORNAR

Confusió entre els coordinadors comarcals de Reagrupament

Crisi en la nova formació independentista

politica
Dilluns, 1 febrer 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dissabte va esclatar una crisi important al si de Reagrupament, la nova formació política encapçalada fins aleshores per Joan Carretero. Una dimissió important de 13 membres de la direcció ha deixat  en només 4 representants la junta actual, a causa de la divisió sobre si la circumscripció electoral dels propis candidats al Parlament ha de ser única o no. Aquest dilluns es farà una reunió amb els coordinadors comarcals per explicar-los el desenvolupament dels fets i parlar de com s’afrontarà la situació. Anoiadiari·cat ha parlat amb els dos de la comarca, que es mantenen a l'espera d'aquesta important trobada. No es volen decantar per cap posició, però no amaguen la seva decepció per l'esclat d'aquesta crisi interna que ha sortit a la llum pública. En el rerafons, l'ombra de Joan Laporta pren força.

Carretero i Valdero (dreta), junts en la presentació de Reagrupament a Igualada

Confusió

Des de les coordinadores, hi ha un desconeixement general de com han succeït els fets que han motivat la crisi a Reagrupament. Joan Casamitjana, membre de Reagrupament de l’Alta Segarra, explica que ‘tot és molt confós’, i que no tenen informació de què ha passat ni de què passarà a partir d’ara. També ha recordat que les dimissions han estat de la Junta, i no pas del partit, i que esperen alguna explicació oficial des de la Junta provisional que s’ha quedat.

De fet, al web de Reagrupament ja hi ha un comunicat dirigit als associats, en què s’expliquen els antecedents d’aquest debat que ha acabat amb una dimissió col·lectiva.

Jordi Tomàs, coordinador de l’Anoia, explica que aquest dilluns a la tarda hi haurà una reunió a Sant Boi de Llobregat, convocada per la junta provisional, en la qual assistiran els coordinadors de totes les seccions. Espera que allí s’aclareixin els fets, però ja es mostra ‘decebut’ per com han anat les coses, i afirma que caldrà ‘saber tornar a encarrilar la iniciativa’.

Les discrepàncies

El conflicte en el si de Reagrupament gira al voltant de l’elecció dels candidats de la formació al Parlament. Mentre que la majoria de la Junta que ha acabat dimitint era partidària d’escollir-los amb circumscripció única, els altres quatre no ho acceptaven, al•legant que a l’assemblea constituent havia quedat clar que els candidats havien de ser elegits a través d’unes primàries, però separadament segons el territori.

Finalment, el debat ha acabat amb la dimissió de 13 membres de la junta, entre els quals el seu president, Joan Carretero. Per tant, queden com a Junta provisional Jaume Renyer, Emili Valdero, Albert Pereira i Francesc Abad.

Caldrà veure si els membres de la direcció original de Reagrupament fan possible el desig de la majoria de militants i simpatitzants per reconduir la situació. En el rerafons, l'ombra de Joan Laporta, que el mes de juny afirmava a Igualada que no es veia fent de polític, pren força. Aquest dilluns al matí, en declaracions a Rac1, Joan Carretero he reiterat l'interès per formar equip amb l'actual president del Barça.


8 Comentaris

J

Joan

1 de febrer 2010.17:33h

Respondre

El més proper a un espanyol de dretes és un espanyol d’esquerres.

http://documents.scribd.com/docs/169msst7hdzbtczlk3it.pdf

P

Pau

Igualada

1 de febrer 2010.14:58h

Respondre

Estic d’acord amb el Carles, molts d’aquells qua van d’independentistes no veuen del tot malament PxC. Esperem que no passi com a França on la majoria de votants del partit d’extrema-dreta... Llegir més Front Nacional són ex-votants comunistes.

C

Carles

Igualada

1 de febrer 2010.13:51h

Respondre

El vot independentista estarà tan dividit a les properes eleccions que m’ensumo que CiU sortirà clarament beneficiada. Penso que ERC, Reagrupament, Laporta i tots plegats faran el ridícul.... Llegir més Atenció a la PxC que es pot inflar a guanyar vots dels desencatats per la política tradicional...

c

cansat

igualada

1 de febrer 2010.12:04h

Respondre

si peró... amb ser independetista no n’hi deu haver prou, no? Dic jo que també s’ha de ser serios,no? O es que si es presenten una colla de pseudo adolescents però independentistes, pel fet de... Llegir més que hi siguin, ja n’hi ha prou? Per mi no es serios... clar que a lo millor, el que no es serios es el carretero...
(del laporta, jo no el votaria ni en pintura, aquell tiu es la encarnació del mal... per molt indepententista que sigui... si es q ho es)

J

Jordi Miquel

Igualada

1 de febrer 2010.11:58h

Respondre

Jo tampoc penso anar mai més a cap cinema si no és a veure pel·licules en versió original o en català.

d

daniel

igualada

1 de febrer 2010.11:33h

Respondre

si realment una mica trist el que està passant a reagrupament, però vaja, a data d’avui per mi és l’única opció independentista de veritat després que ERC hagi prioritzat en aquest 2n... Llegir més tripartit l’opció ”cobra el sou que això s’acaba” abans que l’opció independentista.

per tant, tenen el meu vot, si és pel Joan Laporta amb el nas una mica arronsat, i si és pel Joan Carretero amb tota la simpatia que es pugui tenir.

a

acnsat

igualada

1 de febrer 2010.09:38h

Respondre

realment, els politics son com nenes petits... ara vull!-ara no! ara m’enfado!-ara no et parlo!...
Anar fent...

D

David

Jorba

1 de febrer 2010.08:05h

Respondre

Una correcció: és Francesc Abad i no Alfred.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.