TORNAR

Les perruqueries anoienques no sintonitzen amb l’SGAE

La UBIC d’Igualada prefereix no aixecar polseguera

societat
Dimecres, 27 gener 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Com que no han rebut cap comunicació i s’han assabentat d’aquesta polèmica per les notícies (o fins i tot a través dels clients), les perruqueries de la comarca segueixen la pràctica habitual de sintonitzar la ràdio per ambientar el local. De moment els seus responsables són més aviat incrèduls, i pensen que es tracta d’una mesura que no es podrà aplicar mai del tot.

Els establiments continuen amb música

Segons expliquen des d’un dels establiments d’Igualada, si la Societat General d’Autors d’Espanya continua ferma en aquesta postura, això s’hauria de fer extensiu a tot tipus de locals comercials, ‘ja que bars, restaurants i altres botigues també tenen la ràdio posada’. Des d’una altra perruqueria, de Vilanova del Camí, es mostren totalment en desacord amb la mesura; habitualment tenen la ràdio posada i així continuen.

Amb més bon humor s’ho prenen des d’un altre establiment igualadí, on la mestressa i les clientes opinen que ‘és horrorós, ja que les ràdios ja paguen els drets pertinents i quan un ciutadà compra un CD també ho està fent’. De totes maneres, aquí no els afectarà pas la mesura: en 38 anys que porten en el negoci, mai no han posat música. Diuen que prefereixen parlar.

La UBIC, a l’espera

Des de la Unió de Botiguers i Comerciants d’Igualada s’opta, de moment, per la cautela. Són del parer que, després de la polèmica que s’ha creat, l’SGAE no farà efectiva la mesura. De totes maneres, recorden que la Societat d’Autors ‘té la normativa al seu favor’. La UBIC ha dit que de moment no es farà cap mena de campanya ni de protesta a Igualada; donen el seu suport al sector però no s’hi implicaran si no és que algun dels establiments de la ciutat té problemes directes amb l’SGAE.


1 Comentaris

j

joel grau i llucià, membre dels deParranda

manresa

27 de gener 2010.11:44h

Respondre

Si només fos a les perruqueries rai! I QUÈ COI PASSA amb els bars que posen música de grups que no estant amb cap societat d’autors?; i amb el 10% de la recaptació d’artistes que ja han... Llegir més cobrat la seva actuació?; i l’intent de cobrar el ”10 pometes té el pomer” que es canta en la representació d’una escola bressol? (pregunteu-ho al departament d’educació de l’Ajntament); i el fet que ens diguin lladres directament mitjançant el canon digital?; i amb els artistes que no han vist ni un cèntim tot i saber que aquesta societat els ha cobrat?; i amb que ja ni es presenten als punts d’actuació?... llegint el programa d’actes de la Festa major ja en tenen prou per passar per caixa; ¿¿¿i QUÈ COI PASSA en el fet de que UTILITZEN EL TEU NOM per cobrar d’una actuació gratuïta quan un SERVIDOR NO N’ÉS SOCI!!!??? (us ho puc demostrar quan volgueu, encantadím) Apa Enrique, que se t’acumula feina, noi!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.