TORNAR
PUBLICITAT

Performance al carrer per denunciar l’incivisme

Igualada Neta serà aquest dissabte a les 18 h al carrer de Sant Magí

societat
Dimecres, 27 gener 2010. 18:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Un flash mob frozen, o el que és el mateix, que un grup de persones es quedin immòbils al bell mig del carrer per tal de cridar l’atenció. Aquesta és l’acció que preveu fer Igualada Neta per donar-se a conèixer entre els ciutadans, als quals repartiran també uns fulletons. La plataforma, formada per joves d’entre 13 i 23 anys, ja té una web on es poden llegir totes les frases de denúncia i un grup de Facebook, on el col•lectiu ja té més de 240 seguidors que comparteixen fotografies i inquietuds.

Cartells penjats per Igualada Neta

Igualada Neta explica que estan ‘cansats de veure com la nostra ciutat està plena de brutícia, que els actes incívics són molt populars i volem que la gent en sigui conscient’. Segons diuen, amb la seva proposta volen conscienciar des dels més joves fins a la gent més gran, del fet que mantenir la ciutat neta és cosa de tots.

No utilitzar les papereres, no recollir les defecacions dels gossos o aparcar malament són alguns dels temes que preocupen a Igualada Neta. Per això diumenge van omplir els carrers dels seus cartells, en els quals denuncien la falta de civisme d’alguns igualadins.


16 Comentaris

L

Laia

Igualada

28 de gener 2010.16:33h

Respondre

L’Ajuntament d’Igualada va tallar més d’un centenar d’arbres del Parc de Puigcornet per a instal·lar-hi les piscines d’Infinit, no existien més llocs o interessava molt, massa, fer-ho... Llegir més allà ?

J

Jaume

Igualada

28 de gener 2010.15:37h

Respondre

Civisme es el que fa l’Ajunatemnt d’Igualada a l’Avinguda Gaudí?
Tallar (no transplantar)arbres de mes de 20 anys , per plantar-ne de nous mes petits? per cert aquests ja els ha plantat em... Llegir més grafitis inclosos de color fosforito, si no ho creiu passeu a fer-hi un tomb.

E

Eduard

Igualada

28 de gener 2010.12:41h

Respondre

Almenys alguns polítics saben reconèixer les accions de la gent aliena al món polític, és... Llegir més d’agrair:

http://www.theplateishot.com/lang/ca/igualadaneta-no-tho-perdis-igualadaneta-no-te-lo-pierdas/

B

Blender

Igualada

28 de gener 2010.12:06h

Respondre

Anna, el Daniel no critica, sols es manifesta, que es el que es pot fer en aquestes columnes. Jo ara em manifesto igual que la resta, i per criticar a una companya que tira les burilles de cigarreta... Llegir més al carrer, he siguit menyspreat i ningunejat. Això que aquesta companya es de les que els hi dona el toc d’atenció als que tenen gos i no recullen la seva caca... quin exemple ! Primer que es miri el seu melic aquesta, encara que reculli la caca del seu, no recull la caca de nicotina que produeix ella diariament

A

Anna

28 de gener 2010.10:50h

Respondre

Daniel, i si en lloc de criticar fas tu alguna cosa? has intentat contactar amb aquest grup i fer aquesta proposta? aquesta actitud derrotista no serveix de res, és molt fàcil dir però no fer!
El... Llegir més problema que molta gent fa això, critica però no fa res per canviar les coses. Així mai es podran aconseguir els canvis.

d

daniel

igualada

28 de gener 2010.10:38h

Respondre

jo trobaria més bona idea anar directament darrera la gent que tira papers o burilles al terra, o els que aparquen malament ficar una noteta al vidre o alguna cosa d’aquest tipus, aquest tipus... Llegir més d’acció de quedar-se tothom quiet la trobo una mica ”pantomina”, sincerament.

m

maria

Igualada

28 de gener 2010.09:53h

Respondre

Em sembla una idea genial qualsevol cosa que es pugui fer per poder mantenir la nostra ciutat més neta. Als incívics i bruts de mena, els hem de donar exemple i ensenyar que volem la ciutat neta i... Llegir més ordenada...., Endavant!!

R

Ricard Espelt

Copons

28 de gener 2010.08:45h

Respondre

Nois, avui m’he assabentat de la proposta i la trobo genial. Pel que és l’acció i per la reflexió que hi ha darrera.

E.Dalmases no estic completament d’acord amb tu. La política és una... Llegir més part de l’organització de la societat. Això (aquesta acció) també és una manera de fer política.

En realitat la política que tenim és la que construïm els ciutadans.

Estic d’acord, no ens agrada. Doncs, canviem-la!

E

E.Dalmases

Igualada

26 de gener 2010.20:07h

Respondre

Cal felicitar-vos per la idea (com es nota que no sou polítics), entre tots els ciutadans hem de millorar-ho. Sort i a treballar-hi tots.

R

Roger

Vilanova del Camí

26 de gener 2010.17:55h

Respondre

El primer pas què hem de fer és fer una neteja de l’Ajuntament!!!

I vigilem de no caure amb el ”CIVISME” de Barcelona on, amb l’excusa de la neteja i el seu ”civisme” han fet una llei... Llegir més repressiva que prohibeix l’ús del carrer per part de les veïnes i veïns.

El carrer és un dret innegable!

I

IgualadaNeta

Igualada

26 de gener 2010.16:46h

Respondre

Marc els cartells no els vam penjar en parets sinó en els espais dedicats a aquesta finalitat.
Si vistes el nostre grup del Facebook i mires les fotos que ha penjat la gent veuràs a que em... Llegir més refereixo.

L

Laura

igualada

26 de gener 2010.16:35h

Respondre

Qui va tenir la idea de crear aquest col·lectiu ?

I

Irene Compte

Igualada

26 de gener 2010.16:10h

Respondre

Marc, no sé si t’hi has fixat, però no hi ha cap paret bruta, ni amb cap paper enganxat.
Els cartells estan enganxats a les columes de penjar cartells, situades arreu d’Igualada. Si passeges... Llegir més pel passeig ho pots comprovar.

M

Marc

26 de gener 2010.15:13h

Respondre

”Igualada neta” i embrurten les parets ?

N

Núria Rafecas

Igualada

26 de gener 2010.13:35h

Respondre

Jo i estic molt d’acord! Els igualadins som bastant irrespectuosos amb els altres, i no ens preocupem de mantenir neta la nostra ciutat.

I

Irene Compte

Igualada

26 de gener 2010.12:23h

Respondre

ho trobo una molt bona idea! Aviam si ens conscienciem tots plegats que el món és un préstec dels nostres fills, no un regal dels nostres pares!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.