TORNAR
PUBLICITAT

La Unió Empresarial de l’Anoia, preocupada pel nou POUM

El barri del Rec i la zona de les Comes en el punt de mira

societat
Dimarts, 26 gener 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquests dies, la Unió Empresarial de l’Anoia s’està reunint amb els gremis i les empreses de la ciutat, amb l’objectiu de conèixer les seves opinions sobre el POUM. Com assenyala el president, Ramon Felip, la situació és ‘preocupant, sobretot per a alguns sectors concrets’, perquè l’aplicació de les mesures que preveu el pla podria comportar el tancament d’alguna empresa i, per tant, la pèrdua de llocs de treball.

Av. Europa, Països Catalans i carrer Alemanya - Font: www.igualada.cat

La zona del carrer d'Alemanya

De fet, Felip fa referència expressa als adobers que es troben situats al barri del Rec, i que és un dels sectors als quals afecta directament el Pla. Precisament des del Gremi de Blanquers s’ha confirmat que es presentaran al•legacions al POUM, però encara és aviat per dir si seran a nivell de propietaris o bé a nivell gremial.

Canvis a les Comes

Però, a més del sector adober, també algunes empreses de la zona de les Comes estan amoïnades pel nou planejament, ja que segons explica el president de la UEA, ‘el POUM contempla la promoció d’habitatges i d’altres equipaments, per exemple de serveis, en aquesta zona’. Les indústries que ja són instal•lades a les Comes pateixen, doncs, per possibles afectacions.

De fet, el POUM parla de la ‘transformació dels usos industrials del front de l’avinguda d’Europa, Països Catalans i del carrer d’Alemanya per tal de facilitar la transformació de les activitats econòmiques actuals en unes altres de major valor afegit’. Segons el regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Igualada, Antoni Pàmies, es tractaria de la instal·lació de noves empreses de tipus tecnològic o informàtic, ‘que aportin llocs de treball més qualificats que no pas les manufactures’. Pàmies explica que es tracta, en tot cas, d’instal·lacions compatibles amb habitatges. Sobre les activitats que no ho són i que actualment es troben ubicades en aquestes zones, el regidor diu que ‘no farem fora ningú’, però que les empreses hauran de valorar si els surt més a compte adaptar-se o ‘traslladar-se a d’altres punts previstos com a industrials segons el pla i rendibilitzar els terrenys actuals’.

Suport a les al•legacions

Finalment, pel que fa al fet de presentar al·legacions com a Unió Empresarial de l’Anoia, el president d'aquesta entitat ha dit que de moment s’estan captant les opinions, i que quan s’acabi la ronda de contactes es valorarà si cal presentar-ne. De totes maneres, ha reiterat el seu ‘suport i recolzament’ a aquells sectors que es veuen afectats pel pla i que sí que al·legaran.


12 Comentaris

m

maria

igualada

24 de febrer 2010.13:56h

Respondre

ja hi som, però que volen?, que es quedem altres 25 anys parats?, ja esta bé!, primer que sinò voliem tenir tren, deprés que si no haviem tingut hospital era perquè no ho voliem, però bueno que... Llegir més volen aquesta gent?.
V

E

Eduard

Igualada

27 de gener 2010.20:27h

Respondre

Amb els polítics que tenim a Igualada mai treurem la ciutat del pou en que es troba. Mireu com es tracten els projectes i les idees de la gent (encara no entenc com no han tirat ja la tovallola,... Llegir més això encara els honora més) més que vàlida de casa nostra

http://ramoncosta.blogspot.com/2010/01/conca-futur-passat-i-present.html

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

27 de gener 2010.18:51h

Respondre

El POUM d’Igualada i l’acudit de l’Eugeni:
http://www.igualadi.com/2010/01/el-poum-digualada-i-lacudit-de-leugeni.html

X

Xavi

Igualada

27 de gener 2010.17:37h

Respondre

Com diria aquell ”es de ser imbéciles”. Dedicar recursos a una cosa semblant és pròpia d’uns personatges totalment aïllats de la realitat. El que necessitem és algú que solucioni els... Llegir més problemes, no que en crei. És tant simple com analitzar beneficis i costos des d’una òptica objectiva, i prioritzar. Si us plau! que hi ha món més enllà de la ruta de la Hispano Igualadina!
Sempre ens queda que l’ajuntament crei empreses d’alt valor afegit... segur que ho estan pensant...

C

Carles

IGD

26 de gener 2010.20:23h

Respondre

El POUM aprovat no té en compte la particular personalitat del barri:

- Preveu un creixement mitjançant el model eixample amb carrers sobredimensionats. És un model obsolet que dóna prioritat... Llegir més als cotxes enlloc de les persones.
- Implica l’enderroc d’edificis fins ahir CATALOGATS!, com ara un part de l’Electra Igualadina i ...de Cal Boyer (museu comarcal) i dues façanes modernistes del c. creueta.
- Proposa que es mantinguin petits conjunts d’edificis aïllats sense cap continuitat i per tant el barri com a conjunt despareix. El canal del rec també s’eixampla perdent el seu encant.

J

Jordi

Igualada

26 de gener 2010.20:03h

Respondre

Al govern de l’ajuntament igualadí li fa nosa la història industrial de la ciutat ?

P

Pau

Igualada

26 de gener 2010.19:42h

Respondre

Som la capital de comarca, i comarca a la vegada, amb més index d’atur, amb una despoblació d’empreses crítica, i en comptes de buscar solucions, com un poligon industrial aïllat de les... Llegir més vivendes, millores en les comunicacions aèries i terrestres... ens dediquem a fer un POUM que afecta principalment a vivendes i veïns, que es veuran ofegats per contribucions especials, per no dir amb possibles expropiacions, i tot perquè, per aixemplar un carrer, fer una zona verda...no cal dir que això portarà cua, i cal que tots en unim solidariament amb aquells que es vegin afectats pel POUM, que a sobre, ni tant sols se’ls hi ha comunicat l’afectació i que quan van a consultar els planols a l’Escorxador, de poc no tenen un atac d’histèria, al veure’s afectat per algun incoherent i ilògic, i no cal dir innecessari.

j

josep

igualada

26 de gener 2010.11:12h

Respondre

El senyor Felip li preocupa els canvis que vol fer l’ajuntament en el POUM perquè alguns empresaris i llurs negocis es podrien veure afectats. Li demanaria que fos concient que la setmana passada... Llegir més en el discurs que va atzivar aprofitant la festa dels traginers, on parlava de la bondad dels canvis que han de permetre la implantació descarada de la logística a la comarca, no li preocupava gaire fer fora de casa seva als que viuen del camp i foçar el tancament de les explotacions agropecuàries de la comarca. Sense saber si la proposta del POUM és adequada, m’agradaria fer notar que almenys el POUM proposa canviar l’activitat per una de major valor afegit en canvi amb la logística que predica el senyot Felip perdem la capacitat de produir aliments, de mantenir el paisatge i l’entorn mediambiental de certa qualitat que tenim per crear molt pocs llocs de treball de baixa qualificació i res de valor afegit. Sembla que el senyor Feplip té una sensibilitat selectiva i vàries bares de medir. En definitiva, genera poca confiança i credibilitat.

J

Josep

26 de gener 2010.10:15h

Respondre

Sembla que el Felip voldria presentar-se per alcalde i no s’atreveix. Per cert, el Raval de BCN, la Vila Olímpica i zones de l’Eixample eren industrials.

j

joan

igualada

26 de gener 2010.10:09h

Respondre

i aquelles families que tenen la vivenda a Igualada i el Sr.Pamies els obliga a ensorrarla i a fer pisos protegits avans de 4 anys pagant ells, els propis perjudicats. Han de marxar de casa seva, ... Llegir més pero que pasa que un no pot estar tranquil ni a casa seva ? que no hi pisos buits a Igualada ?. Fa anys que ja no teniem dictadura, ho recordeu.

R

Ramonet

IGUALADA

26 de gener 2010.08:58h

Respondre

-Ara mateix, a les 9 del matí, totes les entrades a Igualada estàn colapsades per cotxes de luxe i camions de les noves empreses que es venen a instal-lar al barri dels blanquers...!. Fa goig de... Llegir més veure quines executives i executius tan elegants i ben vestits. Ja era hora de veure gent guapa i no aquells amos i mossos amb granota blava bruta.
Això és progrés i no tota la bruticia de la pell.
Aixó és el que necesitem: Tics, Webs,Clusters...!.
Visca el POUM !

PIM, PAM, PUM...PUm...Pum...pum...pu...p

A

Antoni

Igualada

26 de gener 2010.08:40h

Respondre

”No farem fora ningú però les empreses hauran de valorar si els surt més a compte adaptar-se o traslladar-se”. Sr Pàmies, que es pensa que ens mamem el dit? Però que ens prèn per imbècils?... Llegir més Parlem clar. El nou pla urbanístic suposa que empreses que estan legalment al polígon, ara tindran més dificultats per estar-hi.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.