TORNAR

L’Anoia ja té govern territorial de salut

Es vol fomentar l’optimització de recursos i la participació

politica
Divendres, 22 gener 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Consell d’Alcaldes celebrat dijous al vespre a Igualada va aprovar la constitució d’aquest nou ens, que inclourà tots els municipis de la comarca, a més de vuit pobles de la Conca de Barberà i dos més de la Segarra. Es tracta d’un procés que tot just comença, i que pot materialitzar-se, si tot va bé, d’aquí a mig any.

Consell d'alcaldes de 21 de gener

A Catalunya ja són 37 els governs territorials de salut, un model que pretén implicar més directament els ajuntaments i les entitats locals proveïdores de serveis sanitaris en la presa de decisions. Segons ha explicat el gerent de la Regió Sanitària de la Catalunya Central, Antoni Iruela, el nou òrgan tindrà un consell rector paritari (format a parts iguals entre la Generalitat i els ajuntaments). A més, comptarà amb un consell de salut que permetrà vehicular els suggeriments i queixes d’entitats i associacions, i una comissió de proveïdors que agruparà els centres que presten servei a la zona.

Tot plegat, segons Iruela, amb l’afany de planificar la sanitat ‘d’una manera més participativa, i tenint en compte la idiosincràsia de cada territori’.En total 41 municipis formaran part d’aquest govern territorial, ja que als 33 municipis anoiencs se’ls sumen 8 pobles de la Conca de Barberà i 2 de la Segarra, perquè depenen també de la regió central.

Protecció civil i vegueries

A banda d’aquest assumpte, també es va presentar al Consell d’Alcaldes el programa de protecció civil, que ha de permetre la coordinació en actuacions d’emergència entre la Generalitat, el Consell Comarcal i els ajuntaments. Finalment, al torn de precs i preguntes, es va plantejar la qüestió sobre les vegueries. L’alcalde de Masquefa, Xavier Boquete, va instar el Consell Comarcal a organitzar un debat en què quedi clara la postura dels diferents municipis i de la comarca respecte a la reordenació territorial.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.