TORNAR

Teatre rus i grec aquest cap de setmana a l'Aurora

Anton Txèkhov i Iannis Ritsos

cultura
Divendres, 15 gener 2010. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El director rus Boris Rotenstein porta a escena aquest divendres dues comèdies del dramaturg també rus Anton Txèkhov. Es tracta de L’ós i El prometatge i giren a l’entorn d’alguns aspectes divertits de les relacions entre homes i dones. Per aquest cap de setmana, una altra producció, també de Rotenstein, 'Ismene, germana d'Antígona' de Iannis Ritsos.

Esccena de 'Ismene, germana d'Antígona '

Escena de 'Els óssos russos '

Els óssos russos d'Anton Txèkhov

L’ós mostra com un home va a casa de la vídua del seu creditor per exigir el pagament d’un deute i se n’enamora, mentre que en El prometatge un home va a casa d’una jove per demanar-ne la mà i comença a discutir amb ella i amb el seu pare sobre les propietats.

Ismene, germana d'Antígona de Iannis Ritsos

En la coneguda tragèdia d’Antígona, Ismene ha quedat sempre relegada en un segon pla. Ha arribat el moment en què prengui la paraula i revisi el seu paper en la història, presentant-se amb totes les seves contradiccions.

El poeta i dramaturg grec Iannis Ritsos, un dels escriptors més reconeguts del segle XX, dóna veu a Ismene a través d’un monòleg. L’escollida per encarnar la germana d’Antígona és Mercè Managuerra, actriu de dilatada trajectòria al teatre, al cinema i a la televisió.

Sessions

Els óssos russos d’Anton Txèkhov el divendres 15 gener a les 22h i Ismene. Germana d’Antígona de Iannis Ritsos el dissabte 16 de gener a les 22h i el diumenge 17 de gener a les 19h. Les entrades (12 € o 15€ si es sol·licita un abonament per veure els dos espectacles) es poden adquirir a la taquilla del Teatre de l’Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. També es poden reservar prèviament trucant al 93 805 00 75 o bé a través del correu electrònic, escrivint a reserves@teatreaurora.org.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.