TORNAR

Canal Taronja, Conca TV i Canal Català a la TDT

Avui comença l'apagada a l'Anoia · Un nou centre emissor de TDT a Argençola

societat
Dijous, 14 gener 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La proximitat de l’apagada analògica ha fet que les televisions de la comarca es “posessin les piles” i des d’aquesta mateixa setmana Conca TV, Canal Taronja i Canal Català, han començat a fer les seves emissions, alguns encara en proves, per no tenir cap problema a partir del dia 21, quan l’apagada analògica ja afectarà tota la comarca. La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha activat set nous centres emissors de Televisió Digital Terrestre, un a Argençola.

Les televisions comarcals ja emeten per la TDT

Els canals locals són els últims en unir-se a la TDT i d’aquesta manera Conca TV, Canal Taronja i Canal Català Anoia ja es poden veure en digital. Per a fer-ho, no cal canviar de televisor, sinó que només es necessita disposar d’un descodificador del nou senyal. Aquest aparell es pot adquirir en qualsevol botiga d’electrodomèstics.

Qui tingui un televisor amb TDT incorporada, veurà com Conca TV ja se li sintonitza automàticament. Qui tingui un descodificador haurà de sintonitzar Conca TV a través de l’opció de “cerca” / “búsqueda” del seu comandament a distància.

Nou emissor de TDTa l'Anoia, a Argençola

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques ha activat set nous centres emissors de Televisió Digital Terrestre a la Catalunya Central, en el marc del pla Catalunya Connecta. Concretament, donen cobertura dels serveis disponibles de televisió digital terrestre (TDT), o l’amplien, a un municipi de l’Anoia (Argençola), dos del Bages (Fonollosa i Santa Maria d’Oló), un del Berguedà (Castell de l’Areny) i tres d’Osona (Alpens, Masies de Voltregà i Prats de Lluçanès).

Comença l'apagada

A l’Anoia, l’apagada analògica comenta avui mateix 14 de gener, a Calaf, Calonge de Segarra, els Prats de Rei, St. Martí Sesgueioles, el nucli de Sant Pere del Vim de Veciana i Castellfollit de Riubregós, el dia 19 de gener a bona part dels municipis restants sense tenir en compte la Conca d’Òdena (municipis com Cabrera, capellades, Carme, La Llacuna….) i el 21 de gener, quan s’hi afegiran els municipis de la Conca d’Òdena, amb Castellolí, Bellprat, Copons, Tous, Jorba, Rubió i la Pobla.

La TDT permet que hi hagi molts més canals que en analògic i que la qualitat de la imatge i el so sigui molt millor. A més, en el futur, la TDT ha de permetre que el teleespectador pugui interactuar amb el seu televisor a través de múltiples opcions que podrà oferir.


3 Comentaris

J

Joan

Òdena

12 de maig 2011.21:07h

Respondre

Voldria fer un comentari sobre les televisións locals,i val sempre mes tard que mai.Com es que es situa amb últim lloc CANAL CATALÀ ANOIA quant aquest canal va ser qui ha guanyat el concurs de la... Llegir més TDT ? M’ agradaria saber també sobre el comentari del eRIC d’ Igualada per dir.li si em pot dir qui es la ”voz de su amo” com també quina es la tv que no es gaire necessaria.

e

eRIC

Igualada

14 de gener 2010.13:38h

Respondre

Calien totes ? Per escoltar la ”voz de su amo” ... alguna no és gaire necessària, tot el que no parla bé de qui els paga no hi surt mai, ”curiós”.

a

a.m

tot sovint a Argençola

14 de gener 2010.12:00h

Respondre

Ja era hora! TDT a Argençola! Amb tanta apagada analògica pensava que s’oblidaven d’aquest petit municipi! Ara només fa falta que hi arribi internet a tot arreu!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.