El CB Igualada comença l'any amb una victòria còmoda

Cròniques i resultats de tots els equips del CBI

Diumenge, 10 gener 2010. 01:30. Redacció AnoiaDiari.
El Club Bàsquet Igualada masculí ha començat l'any amb una victòria còmoda davant el Rehacsa Salt per 85-69. En la 14ª jornada de la Copa Catalunya, els blaus han merescut aquest ampli resultat final, després de dominar el rival durant gran part del partit, amb avantatges importants de fins a 20 punts. Aquesta és la cinquena victòria consecutiva dels jugadors de Joan Isart, que sumen 9 triomfs i es mantenen en la zona alta de la taula.

El mini femení groc

SÈNIOR MASCULÍ COPA CATALUNYA

CB Igualada 85- Rehacsa Salt 69

El CB Igualada ha realitzat un bon matx, començant el primer quart amb molta força. Només ha flaquejat en el segon període, però després s'ha recuperat molt bé, assolint avantatges de 20 punts, malgrat que els de Salt no han donat mai el partit per perdut. Entre els jugadors destacats cal esmentar el retorn d’Albert Roca, que va debutar la 1a jornada però es va lesionar en un dit i l'estrena de Pau, mentre que en clau anotadora els 19 punts de Jordi Torres

i els 14 de Carles Fonts.

En declaracions a Ràdio Igualada, el tècnic Joan Isart ha destacat el treball dels seus jugadors, lamentant únicament la manca de concentració del segon quart. La setmana vinent els blaus visiten la pista del CB Santa Coloma A.

Cròniques i resultats de la resta d'equips del club

SÈNIOR FEMENÍ COPA CATALUNYA

BÀSQUET DRAFT GRAMANET “A” 53

C.B. IGUALADA “A” 75

Van jugar pel C.B.Igualada : C. Bargalló , V Julvez (3), L. Icart (11), N. Minguet, E. Vives (20) – cinc inicial – R. Marin (15), A. Mor, M. Amatllé (2), X. Freixas (7), E Bueno (17).

Bon partit del Sènior Femení contra un dels equips més dèbil de la categoria. Ja a partir dels primers moments va quedar clar que l’equip igualadí volia fer-se amb la victòria i va començar a dominar en el marcador, 3-8 de sortida. Les visitants amb una millor defensa i bona definició en atac van agafar avantatges, tot i que l’equip local a base de tirs exterior va fer que no fossin molt grans, 11-18 al final del primer quart. En el segon quart les locals van jugar millor i van tenir més claredat de idees, tot i això en cap moment va inquietar en el marcador, arribant a la mitja part amb 30-38. A la sortida del tercer quart les jugadores del C.B.Igualada va tenir clar que aquell era el millor moment per trenca el partit i amb bones recuperacions defensives i finalitzacions de contraatacs marxen al final del quart de 18 punts, 43-61. L’últim quart va ser de tràmit, ja que cap dels dos equips va aconseguir gaires bàsquets arribant al final del partit amb el resultat de 53-75.

SÈNIOR MASCULÍ SEGONA CATALANA

CB IGUALADA B 74

SANT QUIRZE VALLÈS “A” 76

Àrbitres: Atienza i Vallugera.

Parcials: 15-19, 25-50, 48-60, 74-76

CB Igualada B: Benito 5, Iglesias 10, Badar 7, Padros M. 22, Roca 13 –cinc inicial- Saez 5, Serra 6, Custodi 2, Padros Q. 4, Aguilar.

CB St. Quirze Valles A: Martin 12, Caminal 5, Marcos 9, Hijano 9, Mateo 10 –cinc inicial- Viladomat 9, Semper 13, Nerebasmvilli 6, Pastor 3, Gomez.

Un inici molt bo dels igualadins, on la consigna era porta el ritme del partit a base de intensitat defensiva, sortida rapida de la pilota i molt de ritme en el joc. Però va ser tot el contrari on els visitants justament van utilitzar aquestes armes, resultat a la meitat del partit 25 a 50.

A la represa es va ordenar una pressió a tot el camp, cosa que amida que anaven passant el minuts, aquesta pressió era més consistent. Tot així els visitant van aconseguir la seva màxima diferència al minut 24 (29-57), a partir d’aquest minut, va ser quan va donar fruit al pressió, minut 30 (48-60) parcial de 19 a 3. En el darrer quart els igualadins van continuar treballant molt en defensa, arribant-se al minut 38 (70-71) i el darrer minut amb la possibilitat de empata a 75, però errant un tir lliure (74-75). En els moments finals els visitants van fallar un dels tirs lliures (74-76) i a manca de quatre segons, es va tenir la possibilitat de guanyar o empatar, amb el darrer llançament, però no va entrar.

JÚNIOR MASCULÍ INTERTERRITORIAL

CB IGUALADA A 76

AE L’HOSPITALET A 67

El partit per la primera plaça no va fallar en bon joc, com sempre en aquest tipus de partit el match començar més especulatiu i estudiós per part dels dos equips, això amb un millor encer ofensiu per part dels visitants (11-14). En el segon periode els locals vàrem imposar la seva llei a base de defensa i bones transicions ofensives que amb dos clars parcials durant el periode 9-0 i 13-2 es van escapar lleugerament en el marcador.

A la represa un millor inici dels igualadins els otorgar una diferència de fins a 19 punts durant el periode, seguint amb una gran defensa i gran encert ofensiu. En el últim periode l'alternatives en cistelles es van succeir fins al 71-53, que es quan els visitants capgiraren la dinàmica i amb un parcial de 0-10 amb bona pressió defensiva i encert en el llançament de 3 punts, van fer més emocionant el final de partit on els nostres jugadors van saber disputar molt seriosament per acabar imposant-se 76-67.

CBI: B. Marimón (5), F. Vives (4), Q. Padrós (17), D. Tarrida (9), A. Gual (6), M. Custodi (14), G. Estany (22), A. Peñaranda i C. Solé.

JÚNIOR MASCULÍ NIVELL A

CB IGUALADA B 66

AE L’HOSPITALET B 70

Primer partit oficial després de Nadal de l’equip júnior masculí B del club. L’equip igualadí va sortir a pista més concentrat que altres partits contra el segon classificat de la lliga, i això va fer que en defensa s’estigués a un nivell acceptable, arribant 11 a 12 al final del primer quart. En el segon període els de l’Anoia es van deixar anar en atac i gràcies a bons atacs van aconseguir arribar a la mitja part 7 punts a sobre en el marcador, 36 a 29.

Però els visitants van sortir més actius en la represa, i mica en mica retallaven distàncies gràcies a errors dels locals. S’arribava 47 a 50 al final del tercer període. L’últim quart va ser el més ajustat, i les diferències en el marcador eren mínimes, però en els últims minuts, els visitants van saber jugar millor, i els de l’Anoia, més nerviosos i desencertats, deixaven escapar una victòria a casa.

Per part del CBI han jugat: Peñaranda. A (11), Fullana. A (2), Oró. J (5), Martí. A (2), Santiago. A (0), Pons. G (18), Solé. C (11), Pons. R (10), Fons. J (7), Fontanella. A (0).

JÚNIOR FEMENÍ PREFERENT

ISEM AE L’HOSPITALET 65

C.B. IGUALADA 'A' 43

Primera derrota de les igualadines en el primer partit de la segona fase. El partit va començar molt malament, ja que les locals van endosar un parcial de 20 a 6. Les igualadines es veien atemorides davant del rival, tenien por d'atacar l'anella rival. Les hospitalenques van executar una gran defensa que no deixava pensar. A part van tenir molt encert en el llançament exterior. En el segon període, el joc es va igualar una mica, però les locals van continuar eixamplant les diferències. Al descans un clar 34 a 14. Les igualadines havien de començar a fer cistelles si no volien perdre el partit i així va ser. Es va començar el tercer període anant a per totes. Defensant a tota pista i aconseguint robar pilotes. Les igualadines es van emportar aquest parcial per 11 a 21, arribant al final d'aquest amb un esperançador 45 a 35. Però en el darrer període, tot i arribar a colocar-se a 9 punts, el miracle no va ser possible. Al final 65 a 43, es va pagar car el mal inici de partit.

Van jugar: C.Carner (7), I. Lorente (8), C.González (2), M.Quintana (2), V.Torras (8), A. Solà E (2), C.Tarrida, G.Masramon, A.Solà S, P.Jorba (2), A.Acevedo (12), G. Marimon

JÚNIOR FEMENÍ – NIVELL A

A.E.CASP 55

C. B. IGUALADA “B” 31

Van jugar pel C.B.Igualada : M. Freixas (4), A. Aracil (4), L. Pajón , M. Fullana, N. Reverte (11), M. Mensa, I. Monclús (2), L. Farreras (2), S. Pujol (8)

Mal partit el jugat aquest cap de setmana pel júnior “B” femení, que en cap moment va ser dins el partit i que va ser escombrat de la pista per un brillant Casp que en tot moment va manar en el marcador i mai va baixar la intensitat en el seu joc. Ja a partir del salt inicial va quedar clar que les jugadores locals havien sortit molt més concentrades tant en atac com en defensa i això va fer que ràpidament s’obrís escletxa en el marcador, 15-9 al final del 1er quart i la tònica va seguir en el segon quart arribant a la mitja part amb 29-15. En la segona part la cosa no va variar, les igualadines completament fora del partit en tot moment, sense sortir absolutament res tant en defensa com en atac i l’equip local que seguia sumant i sumant punts gràcies a una bona defensa i moltes finalitzacions de contraatacs, arribant al final del partit amb un còmode avantatge de 24 punts, 55-31.

CADET MASCULÍ NIVELL A

C.B.IGUALADA “A” 51

BÀSQUET RIBES 49

Era el primer partit de la segona fase, després d’uns llargues vacances Nadalenques i potser per això malgrat el bon inici del Igualada amb un parcial de 6 a 0 i a les expectatives del joc i dels equips sobre la pista, tot feia pensar en un partit fàcil i de guant blanc per els locals, però res va ser així i es va convertir en un partit molt disputat on va prevaldré el mal joc dels jugadors de casa.

Un primer quart amb un parcial de 16 a 12 va donar pas a un segon període que no més un triple sobre la botzina va donar avantatge al marcador. El tercer quart va ser favorable als visitants, amb un bon encert en el tir acompanyar de una defensa molt tova del Igualada, fins arribar a la fi del partit, concretament al minut 9 amb un ajustat 43 a 44, però un altre triple i un bon atac van posar l’avantatge final favorable al Igualada

Parcials: 16 a 12, 8 a 10, 11 a 15 i 16 a 12

Van jugar: V. Lagen (12), R. Linares (2), P. Sole (6), M, Romero (2), X. Gabarró (8), P. Ortinez, P. Tarrida, N. Jorba (2) i M. Font (19) i C. Calleja

CADET MASCULÍ DE PRIMER ANY

NOVARE AE L’HOSPITALET 65

C.B.IGUALADA “B” 50

Nou any i noves sensacions pels cadets igualadins. La defensa igualadina va ser capaç de defensar molt bé l'1c1 dels locals així com també es van parar els bàsquets fàcils. A la mitja part s'arribava amb un 26 a 25. El tercer quart va ser la clau del matx. L'equip local va sortir a per totes, fet que va propiciar un parcial de 20 a 9. Tot i això, els blaus van ser capaços de posar-se a 6 punts i possessió a falta de dos minuts, però en els instants finals es va acabar de decidir l'encontre. Bon primer partit de la segona volta doncs es va poder competir davant el tercer classificat a la taula.

Van jugar:

Carles Ferrer, Iván Alsina (12), Carles Rojas (8), Enric Verdaguer, Àlex Navarro (19), Marc cuevas, Andreu Esquerre (6), Bernat Torrents (2), Jaume Lorente (1), David Camacho (2).

CADET MASCULÍ – NIVELL B

C.B IGUALADA "C"40

CB PRATS DE LLUÇANÈS 43

El partit va començar amb una defensa zonal del equip visitant que no va saber atacar l'equip local i això va permetre, juntament amb un seguit de contraatacs, que l'equip visitant domines clarament aquest primer quart y marxes del marcador, 5-13.

El 2n quart va ser una replica del primer on l'equip visitant va aconseguir marxar mes en el marcador arribant al descans amb un marcador de 14 a 26.

El 3r quart l'equip visitant va assolir la màxima diferencia gràcies a un parcial de 0 a 7 que va permetre acabar el 3r quart amb una diferencia de 16 punts, 21 a 37. En l’últim quart els igualadins van reaccionar i van aconseguir fer un parcial de 8 a 0 en 3 minuts que els col•locava a només 8 punts. Un altre parcial de 7 a 0 al final del quart escurçava encara mes les diferencies però no van poder aconseguir capgirar el marcador.

A l'equip local van jugar:

Josep Prat (4), Joan Sabido, Enric Verdaguer, Marc Cuevas, Dani Jove (8), Jaume Lorente(11), David Camacho (7)

INFANTIL BLAU

CB OLESA 45

CB IGUALADA BLAU 81

Victòria igualadina en el primer partit de la fase regular a nivell A-2. Els visitants van realitzar un bon primer període aconseguint ja una renda de tretze punts que van anar incrementant en el transcurs del matx. Els locals no van tenir opcions de fer-se amb la victòria. Al final, 45 a 81 favorable als interessos visitants.

Per part del CBI van jugar: Gabarró, Máximo, León, Ortiz, Raurich, Benito, Susanna, Tarrida.

INFANTIL MASCULÍ GROC

E.B. SANT VICENÇ 50

C.B. IGUALADA GROC 92

Primer partit de la segona volta dels Infantils Grocs del CBI que ha acabat amb 42 punts de diferència sobre l'equip de Sant Viçens.

Un primer període gairebé perfecte tant en atac com en defensa ha permés veure un clar i merescut 28-6 al marcador. Aquest aventage ha fet relaxar els Igualadins i ha fet apropar els locals al marcador però amb una bona resposta dels Grocs que amb bones decisions en atac i bona defensa evitaven la precipitació i el mal joc. Els Igualadins sempre han estat a sobre en el marcador fins al resultat final de 50-92.

Van jugar pel CBI GROC: Raja, Ortinez, Susanna, Biosca, Lopez, Mensa, Bacardit, Cuadros.

MINI MASCULÍ BLAU

LA SALLE MANRESA 86

CB IGUALADA BLAU 57

Els minis van estrenar nova categoria davant un bon equip, més rodat a la categoria. Malgrat la derrota, van lluitar i van demostrar maneres; ara els caldrà treballar i aprendre’n molt. Ànims!

Van jugar P.Castelltort, C. Fratila, M.Rodriguez, F.Gil, M.Bassas, F.Romero, E.Bru i M.Couso. El Salvador i l’Arnau lesionats.

MINI MASCULÍ GROC

CB CASTELLBISBAL 46

CB IGUALADA GROC 66

Els minis grocs del CBI van guanyar el primer partit de la fase regular, davant del Castellbisbal B. Els igualadins van començar el partit amb un bon ritme, que van mantenir durant tot el partit. El principi del matx es va caracteritzar per la igualtat, però després, gràcies a les bones defenses i als contraatacs ben finalitzats els jugadors del conjunt igualadí van poder anar ampliant les diferències i així, arribar al final amb un marcador de 46-66, favorable als seus interessos.

Per part del CBI van jugar: Torrens. J, López. K, Soteras. G, Jorba. G, Muñoz. D, Merino. X, Rosell. M, Díez. G, Domènech. R.

INFANTIL FEMENÍ

GRUP BARNA 45

CBIGUALADA 61

Victòria de les infantils a la pista del Barna en el primer partit de la segona fase. Tot i que les jugadores igualadines van mostrar-se molt superiors tècnicament, els va costar entrar al partit i no van dominar-lo fins el tercer quart. Bona actitud i bon treball en defensa; en atac van combinar bones jugades amb joc precipitat i moltes errades sota cistella. Bon partit!

Van jugar: Clara, Carla, Berta, Sara, Judit, Anna, Carlota, Mariona, Laia i Cristina.

PREINFANTIL FEMENÍ

JOVENTUT BBC 32

CB IGUALADA 46

Inici de lliga amb victòria a La Plana davant el ja familiar Joventut de Badalona. El 2-14 inicial a base de sortides ràpides i recuperacions de pilota va ser decisiu, ja que les diferències al marcador es mantindrien fins al final. Quan no aconseguien cistelles de contraatac, a les visitants els costava molt anotar davant la defensa tancada del BBC. Les igualadines van regalar moltíssimes pilotes degut a passes tous i imprecisos. Tot i que la defensa no va ser prou intensa ni dura, va poder parar les locals, que a l'acabar el partit només havien fet 32 punts. Al quart període, quan semblava que les badaloneses reaccionaven, les nostres van ser intel•ligents a la pista i van estar molt encertades de cara a cistella, decidint així el partit.

Van jugar: Gemma Rigol, Cristina Martínez, Aina Jorba, Judit Codina, Maria Masegosa, Marta Calleja, Clara Mas, Neus Torrens i Mar Ribera.

MINI FEMENÍ

BÀSQUET XAMBA 34

C.B.IGUALADA 71

Primera victòria aconseguida de les minis del club en la fase regular de la temporada. El partit va començar amb avantatges per part de les igualadines, però en el 3r i 4t quart van baixar el ritme i les locals es van posar al partit. Tot i així, les jugadores d'igualada van sortir els següents quarts a recuperar i amb una bona defensa, fàcils contraatacs i un bon joc també estàtic, van poder ampliar la diferència en el marcador fins arribar al final del partit.

Per part del C.B.I van jugar: Ariadna Bonet, Clàudia Solé, Henar Álvarez, Laia Figueres, Laia Ferrer, Laia Solé, Mariona Roset, Marta Sàbat, Núria Barral, Paula Verdaguer i Paula Rodríguez.