TORNAR

El Servei d'Ocupació recepta més formació davant l'alt índex d'atur a l'Anoia

Joan Josep Berbel es reuneix amb el CESCA

politica
Divendres, 1 gener 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El director Del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya), Joan Josep Berbel, va visitar aquest dimecres l’Anoia, reiterant ‘el compromís de la conselleria de Treball amb una comarca que presenta uns índex d’atur per sobre de la mitjana', de les més altes de Catalunya. Després de reunir-se amb el CESCA, Berbel va explicar que aquest compromís es concretarà mitjançant el reforçament d’inversions destinades a les persones sense feina. A més, el director del SOC va anunciar un canvi d'ubicació de l'oficina de l'INEM de Vilanova del Camí per ampliar-la i la continuïtat per aquest 2010 del programa Anoia Activa, que ara estan avaluant.

El director del SOC, Joan J. Berbel, al costat de Marc Castells i Teo Romero (dreta)

Després de la presència del ministre de Treball fa pocs dies, aquest dimecres va realitzar una visita similar el director del SOC, Joan Josep Berbel, que va reiterar ‘el compromís de la conselleria de Treball amb una comarca que presenta uns índex d’atur per sobre de la mitjana, mitjançant el reforçament d’inversions orientades a la formació, contractació i millora dels serveis de les persones aturades ’.

Berbel va començar la seva visita per l’Ajuntament de Montbui, on es va reunir amb l’alcalde, Teo Romero, i diversos regidors, mentre que a les 12,30h va arribar al Consell Comarcal per parlar amb membres del CESCA (Consell Econòmic i Social de l’Anoia).

La formació com a recepta

Les previsions per a l’Anoia de la Generalitat són similars a la mitjana de Catalunya: durant el primer semestre on el ritme de destrucció de llocs de treball decreixerà, mentre que fins a final d’any una millora dels indicadors.

Entre les iniciatives que prepara el la conselleria de Treball, Berbel va destacar-ne 30 de pactades amb els sindicats i la patronal per fomentar l’ocupació i l’economia. Inversió històrica de la Generalitat, per impulsar plans locals anti-crisi en comarques com l’Anoia adreçats a les persones aturades, per exemple en sectors com les energies renovables, les TIC o els serveis a les persones. També la nova prestació mensual d’atur de 425€ als autònoms que hagin cotitzat 3 dels darrers 5 anys, en vigor a finals de gener.

El director del SOC també va afirmar que treballen amb mesures orientades a combatre l’atur estructural, i en concret a persones afectades per ERO del sector tèxtil, per reciclar i reprofessionalitzar, si bé no va concretar més en aquest àmbit. L’atur femení i els joves, va afegir Berbel, també serà una prioritat. Una estratègia política, en resum, que té per objectiu ‘preparar els més afectats per la crisi per quan aquesta hagi passat’, de forma complementària a accions de dinamització empresarial, per reactivar l’economia de l’Anoia.

El trasllat de l’actual oficina de l’Inem, situada a la plaça dels Horts de Vilanova del Camí, va ser un altre dels acords esmentats durant la visita, tot i que no se'n van facilitar més detalls. A més, la Generalitat va garantir als agents socioeconòmics de l'Anoia la continuïtat del projecte Anoia Activa, que ha comptat amb prop de 500.000€ aquest 2009.

Teo Romero, president del CESCA, va agrair la presència del director del SOC per explicar les seves propostes, 'mantenint una actitud proactiva i positiva per superar la crisi econòmica, sense falses expectatives, però amb ganes de superar-la per part de tothom'. El propi Romero va destacar el Pla estratègic de l'organisme que presideix per crear una Agència de Desenvolupament econòmic, com un instrument que vehiculi i coordini tots els recursos possibles.

D’altra banda, Marc Castells, president del Consell Comarcal, va afirmar la importància que 'els agents del Govern puguin conèixer de primera mà la situació de l’Anoia i l’interès es concreti en mesures [...] una bona notícia pel 2010'. 'Tota Catalunya està malament, però nosaltres una mica més així que necessitem encara més ajuda' va concloure Castells.


1 Comentaris

a

asturat

IGD

1 de gener 2010.13:30h

Respondre

La formació és necessària, imprescindible. Però no només quan s’està aturat. Cal posar-se al dia contínuament.
Jo sobre que em formo?. Em podrien dir les ofertes de treball que hi ha... Llegir més actualment al SOC d’empreses de l’Anoia?.
La formació es un avantatge competitiu, però al final les empreses han de fer ofertes de treball i per això calen empreses, calen emprenedors, calen recolzaments als que realment ofereixen llocs de treball.
I quan ja tothom estigui treballant cal seguir formant-se.
Si no hi ha ofertes de treball de que serveix tanta la formació?.
Enlloc de dir-nos el Sr. Berbel que ens hem de formar seria bo que ens informés de quines son les demandes que fan les empreses de l’Anoia per encarar la formació a les necessitats. Potser no sap aquest senyor que a l’Anoia hi ha una pila de llicenciats a l’atur i de gent formada que no troba feina. Amb més formació seguirem amb el mateixos aturats, això, millor formats.
Menys discursos i més accions efectives.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.