TORNAR

Torna el Pessebre Vivent dels Prats de Rei

26i 27 de desembre. 1, 3, 6 i 10 de gener

cultura
Divendres, 25 desembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb el Nadal torna una de les tradicions de l'Alta Anoia, el reconegut Pessebre Vivent dels Prats de Rei, que arriba enguany a la 38a edició. Els carrers i places de la vila es transformen en un gran escenari i, ajudats per la màgia del guió i d’uns decorats molt espectaculars, ens fa recula en el temps i ens transporta a l’antiga Palestina on fa més de 2.000 anys es va produir uns fets que van marcar la humanitat. Les sessions seran sempre a 2/4 de 7, i comencen dissabte, dia de Sant Esteve.

Pessebre Vivent dels Prats de Rei

Pessebre Vivent dels Prats de Rei

Pessebre Vivent dels Prats de Rei

El Pessebre VIvent dels Prats de Rei és l'acte cultural que més mostra del lligam i la importància que el casc antic té amb el poble. Al ser un pessebre teatral, aquest està format per diferents escenaris, que formen un circuit que acaba passant per tot el casc antic. Es comença pel carrer Carmen Muñoz, on hi ha una reproducció de les antigues muralles medievals del poble i d’un mercat de l’antiga Palestina. Es continua per carrer de l’església, on hi s’hi representen diferents oficis, es poden observar tot tipus d’animals i es fa el quadre de l’anunciació.

Tot seguit es va fins el carrer de baix, on el públic s’incorpora en unes grades, on poden observar diferents oficis i veure els quadres de la visitació i l’empadronament. Després es passa a la plaça major, on es representa el bloc principal i que significa la major part del Pessebres ( buscant posada , anunciació, la cova, el temple , palau d’Herodes, adoració dels reis, fugida d’Egipte , Innocents…).

Es segueix pel carrer Isidre Forn, on hi ha el carrer dels oficis i el Taller de Natzeret. Per acabar, una altre vegada és torna al carrer Carmen Muñoz, on es tenca el circuit, amb el quadre de Jesús al Temple i es fa el comiat amb una masia típica catalana , donant pa torrat, espetec i mistela per a tots els assistents.

Un Pessebre Vivent com n'hi ha pocs

Del pessebre Vivent cal destacar-ne la implicació de pràcticament tot el poble. Tot aquest muntatge representa el treball de moltes persones , tant abans com durant i després de les representacions, a més d’una inversió força considerable. Un dels trets més importants del Pessebre és que els actors parlen de viva veu i que té música pròpia (l’únic pessebre de Catalunya amb Banda Sonora Original). Ms. Valentí Miserachs va compondre l’orartori “Nadal, El Pessebre Vivent dels Prats de Rei” per a orquestra, cors i soprano solista, expressament per aquesta obra. Va ser estrenada a Roma ( 1987) i ha estat interpretada en dues ocasions a les nostres comarques (el 1988 dirigit per Ms Valentí Miserachs i el 1996 per Concepció Ramió) . La música que acompanya el Pessebre s’ha enregistrat en aquestes dues actuacions.

Sessions

26 de Desembre a 2/4 de 7 de la Tarda

27 de Desembre a 2/4 de 7 de la Tarda

1 de Gener a 2/4 de 7 de la Tarda

3 de Gener a 2/4 de 7 de la Tarda

6 de Gener a 2/4 de 7 de la Tarda

10 de Gener a 2/4 de 7 de la Tarda


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.