TORNAR

Entesa i PP pacten un pressupost pel 2010 de 61,7 milions d’euros

Torras i Castells lamenten que no se'ls hagi comentat res 'ni per guardar les formes'

politica
Dimecres, 23 desembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els grups municipals de l'Entesa per Igualada i el PP han arribat a un acord, un any més, per fer prosperar el pressupost de l'ajuntament d'Igualada pel 2010, un pressupost del qual els grups a l'oposició no en tenen cap coneixement, fet pel qual lamenten 'que l'Entesa, a 22 de desembre, no només no ens ha donat a conèixer cap dada d'aquest pressupost, sinó que no ens han convocat ni per guardar les formes' han afirmat aquest dimarts els portaveus de CiU i ERC. El pressupost que Entesa i PP presentaran i faran prosperar el dimecres dia 30 en ple extraordinari, penúltim dia de l'any, és un pressupost de 61,7 milions d’euros, el consolidat, que segons el portaveu del PP, 'prioritza la contenció de la despesa, la capacitat inversora municipal i la despesa en l’àmbit dels serveis socials i el foment de l’ocupació'. En el ple de dimecres es presentarà també a aprovació el nou POUM, que determinarà el futur de molts espais de la ciutat, entre ells el barri del Rec.

L'Ajuntament d'Igualada celebrarà dimecres 30 un ple extraordinari per aprovar els pressuposots pel 2010

Acord per fer prosperar el pressupost a les acaballes de l'any

L’Entesa per Igualada i el Partit Popular de Catalunya, socis habituals d'aquesta legislatura, han arribat a un acord per l’aprovació del Pressupost de l’Ajuntament d’Igualada per l’any 2010 i per les obres a finançar mitjançant el Fons Estatal per l’Ocupació i la Sostenibilitat Local.

El Pressupost puja a48,9 milions d’euros i el consolidat (que inclou els organismes i societats dependents) de 61,7 milions d’euros. La capacitat inversora de l’Ajuntament ascendeix a 6,7 milions d’euros. I la inversió que es canalitzarà a través de les empreses municipals és de 9 milions d’euros.

Pel que fa als tributs municipals es congelen, llevat de l’increment del 2% de l’IBI que es possible per l’acord de l’Entesa per Igualada i ERC.

Calbó ha dit que “des del Partit Popular, davant de la greu crisis econòmica que viu la Ciutat, renova de nou la seva aposta per l’estabilitat de l’Ajuntament d’Igualada garantint la continuïtat dels seus serveis i de la seva activitat. Seria irresponsable cercar un desgast del Govern paralitzant l’aprovació del Pressupost'.

Pere Calbó destaca, d'entre les propostes que s'han incorporat a petició del PP la nova gespa artificial al camp de futbol del Xipreret (250.000€), l’increment en 20.000€ de la partida dels ajuts a l’adquisició de llibres de text, o la dotació amb 20.000€ el programa d’ajuts a la restauració de façanes que no estava inclòs en la proposta inicial de pressupost.

Per altra banda, l’Entesa i el PP han acordat les obres de les que es sol·licitarà el finançament al Fons Estatal, entre elles la construcció d’una xarxa local de fibra òptica (1,5 milions d’€), un carril bicicleta a l’avinguda Europa (131.000€) o les millores Parc Puig Cornet (150.000).

CiU i ERC, al marge

El portaveus dels grups municipals d'ERC i CiU, Joan Torras i Marc Castells, han coincidit a lamentar la manca de voluntat de l'alcalde d'arribar a un acord amb la resta de l'oposició, un gest que Marc Castells ha titllat de 'dèficit democràtic' i Joan Torras de 'política legítima però qúestionable' ja que no se'ls ha mostrat cap dada ni detall del què presentaran el dia 30 (esperen que els ho facin arribar entre avui i demà arran de la junta de portaveus). Castells ha reiterat el ferm convenciment de CiU de la 'debilitat absoluta i incapacitat de l'Entesa per quadrar un pressupost que presenten tan tard'.

Torras ha afegit la seva sorpresa pel fet que s'hagi arribat a un acord per les obres del Fons Estatal, 'ja que en comissió no es va votar contra cap projecte, ans al contrari, estem pendents de veure'n tota la documentació per decidir si hi donem suport o no'

Un ple extraordinari molt important

Serà doncs aquest dimecres quan, després d'haver-se desconvocat una vegada, es celebrarà el darrer ple de l’any de l’Ajuntament d’Igualada. S'hi debatran dos punts molt importants per la ciutat, d'una banda els pressupostos pel 2010 sinó també perquè s’haurà de debatre el POUM, el pla urbanístic de la ciutat que fa més de vint anys que no es toca i que s'ha d'adaptar a les noves necessitats i que permeti planificar el futur creixement.


11 Comentaris

E

E.Dalmases

Igualada

26 de desembre 2009.16:54h

Respondre

El govern de l’Entesa, amb una regidora d’Ensenyament comunista, ajuda a pagar (amb els diners de tots els igualadins) els llibres de totes les escoles, fins i tot les privades i/o religioses.... Llegir més Com ha canviat això del comunisme ...

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

25 de desembre 2009.22:10h

Respondre

Fe de errates:
On dic una ampliació de capital de 12 milions d’euros, devia dir un refinançament de la tercera part del deute Municipal, per el mateix import.
Demano perdó per el error, en... Llegir més aquestes dades un té el cap en altres coses.
Que acabin de provar les festes.

J

Josep M. Torras Payerol

Igualada

25 de desembre 2009.00:21h

Respondre

Pere,
Amb tots els respectes per les teves preferències, no se de que parles. Un POUM és una visió de ciutat d’Igualada pels pròxims 15 o 20 anys, els pressupostos del Consell son per la... Llegir més Comarca, no per Igualada i només per l’any que bé. Per cert el Consell no deu un duro, l’Ajuntament deu més € 40.000.000, sense contar el deute consolidat de les Empreses Municipals. Si t’agrada barrejar el tocino amb la velocitat, allà tu, però dimensiona els teus raonaments. Sincerament entenc que votis Entesa, res a dir.
Per cert els del PPc s’ho haurien de fer mirar, voten amb els d’Entesa igual que en el País Basc (som pioners amb aliances contra natura), pel pressupost del any passat, una de les excuses de votar-hi a favor, era l’ajuda als llibres de text. Voten una ampliació de capital per la tercera part del deute de l’Ajuntament per un valor de 12 milions d’euros, una de les excuses l’ajuda als llibres de text. Estan d’acord amb votar el pressupost de l’any vinent per 61,5 milions d’euros, una altre vegada els llibre de text, increment de € 20.000, per comptes de donar € 40 d’ajuda doncs € 45. Totalment proporcionat! Justifiquen milions per uns € 20.000 de més o de menys. Per l’excusa dels llibres, ja hi ha el departament d’educació de la Generalitat, no fa falta fer actuacions que no pertoquen. Això ja ho fan a la comunitats autònomes d’Extremadura o Castella la Manxa, amb els diners de tots.
Mireu això dels llibres de text ja fa pudor de ranci. Aquesta punyetera ajuda, apart de ser una excusa universal per explicar lo inexplicable, ens està costant una fortuna a tots els Igualadins. Potser que féssim una col·lecta entre tots i pagessim els llibres en la totalitat i ens estalviaríem una fortuna en capital i interessos. Apa vinga, ja està be de prendre el pel a tots plegats amb excuses infantils i repetitives.

J

Josep M.T.

Igualada

24 de desembre 2009.11:52h

Respondre

Jo tambe penso el mateix que diu el Sr.Pascual, cal desterrar la prepotencia de totes les institucions, tan les governades pels amics com les que no.

P

Pere

Igualada

24 de desembre 2009.03:34h

Respondre

M’encanta la visió partidista d’alguns. Que passa al Consell Comarcal on CiU i ERC fan i desfan al seu aire. Que van convocar a l’oposició amb temps i forma.? Al Consell no són prepotents,... Llegir més ni superbs.?
Sembla ser, per la majoria dels comentaris, que sols l’Entesa fa les coses malament, quan governen CiU i ERC tot son flors i violes. A i aquests falsos simpatitzans del PSC que s’ho facin mirar, es nota massa el color polític dels comentaristes.
Com podeu comprovar el que subscriu es votant i simpatitzant de l’Entesa i a més n’estic orgullós de la feina que fan

N

Nicolau

Igualada

23 de desembre 2009.16:16h

Respondre

La repetició indefinida de mandats es el corc que fa mabé la farina de la democracia. Dos mandats i prou! i aixó en un 99.9 % dels cassos es el millor, i l’actual alcade d’Igualada no és... Llegir més l’altre 0.1% ni pensar-ho.

E

E.Dalmases

Igualada

23 de desembre 2009.15:42h

Respondre

Entre la mala gestió, la prepotència i la supèrbia aquest govern de l’Entesa ens farà perdre la idea del que vol dir democràcia.

A

Antoni

Igualada

23 de desembre 2009.10:00h

Respondre

Aquest govern va perdut! Perd les formes que serien el mínim en una democràcia. Vol fer passar en un ple de final d’any el projecte de la que ha de ser la Igualada del futur per als propers 15 o... Llegir més 20 anys. Senyors del PP, si tant bé us porteu amb els socialistes, heu de fer-los canviar les formes. Esteu pactant amb qui en principi sembla antinatura, però és que a més, aparentment sembla que els socialistes estan a Igualada en una decadència i desconcert total. Això, a la curta o a la llarga, us passarà factura. Sr Joan Agramunt, aquest discurset que feu a la tele local amb el rellotge d’arena que vosaltres sempre us preocupeu per les coses serioses i no per les tonteries (abolició corrides de toros, ambaixades estranger, etc), pot ser creïble en algun moment, però mentre potser feu això, després aneu pactant amb una gent que a la nostra ciutat, repeteixo, han perdut no només la credibilitat, sinó també la decència democràtica.

J

Joan Vives

Igualada

23 de desembre 2009.08:59h

Respondre

Realment és llastimós aquesta manera de fer política. D’aixó, abans no en deiem dictadura ? Jo també com, l’Ester, simpatitzo amb el PSC, pero no amb ”aquest” tipus de PSC.

j

josep

igualada

23 de desembre 2009.08:51h

Respondre

Jo no simpatitizo amb el psc, em semblen prepotents i cregust que només ells tenen la veritat i fan les coses bé i els demés no compten per a rés. així entenen ells la democràcia. amiguisme i... Llegir més poca cosa més. bé si, recaptar per ”redistribuifr” a aquests amics.

E

Ester Vich

Igualada

23 de desembre 2009.07:47h

Respondre

Com es poden aprovar uns pressupostos sense donar informació a l’oposició? La prepotència de l’Entesa està arribant a límits desconeguts. Simpatitzo amb el PSC però no comparteixo aquesta... Llegir més manera de fer política. Lamentable.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.