TORNAR

Una celebració de conte per celebrar els 25 anys de Ràdio Nova

cultura
Dimarts, 22 desembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Amb contes, tambors i més d'una sorpresa, Ràdio Nova va celebrar divendres els 25 anys de l'emissora municipal vilanovina. L'acte de lliurament de premis del Concurs de Contes a la Ràdio es va convertir, aquest any, en una gran festa que va recordar els inicis d'aquella primera ràdio, creada per un grup de joves del municipi, amb empenta i il·lusió i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova del Camí, l'any 1984.

Guanyadors dels contes per la radio

La contista Regina Martí, del grup Tantàgora, va obrir la festa amb la narració de diferents contes. Amb gran expressivitat teatral va saber connectar amb petits i grans, per explicar-los un parell d'històries, sobre bruixes i gegants.

Abans del lliurament de premis, durant l'acte més oficial, l'alcalde Joan Vich va recordar els orígens de l'emissora vilanovina, així com el suport de l'Ajuntament enmig d'una època que calia recuperar els espais de llibertat. Les emissores municipals es van convertir, va dir, en un mitjà d'expressió dels ajuntaments democràtics, que a Vilanova del Camí també va tenir la seva repercussió, i que va saber fer escola de la mà d'un grup de joves.

Vich va reconèixer el valor de les emissores locals, per la seva proximitat i per recollir les notícies del dia a dia dels municipis. En aquest sentit va reconèixer el treball dels professionals i col·laboradors que fan possible Ràdio Nova i els va animar a afrontar els nous reptes de futur, principalment centrats en les noves tecnologies.

La directora de l'emissora vilanovina, Marissa Martínez, va recordar la incorporació dels primers professionals, Eusebi Alonso, Manel Caparrós i Martí Garrancho, i especialment la dècada dels 90, en què Ràdio Nova va protagonitzar una experiència insòlita en el panorama radiofònic comarcal, com va ser la unió de tres emissores municipals, amb les seves freqüències, estructures, treballadors, col·laboradors i programacions. Va ser l'època de les Emissores Municipals de l’Anoia, quan Joan Vich presidia l'EMUC.

Al final del seu parlament, Martínez va tenir paraules d'agraïment als col·laborador que actualment participen en la franja diària del vespre, la majoria dels quals també van assistir a la festa.

El lliurament de premis es va fer esperar encara una mica més, perquè abans la directora de Ràdio Nova va recordar altres entitats vilanovines que aquest any celebren el 25è aniversari: l'AMPA del CEIP Joan Maragall, l'Associació de Comerciants del Mercat de Sant Hilari i l'Associació Cultural Camp del Rei. Representants de les tres entitats van recollir un trofeu per la seva llarga trajectòria al municipi; obsequi que va recompensar amb més d'una sorpresa als membres de Ràdio Nova al llarg de la festa.

El moment de lliurar els premis va ser sens dubte el més esperat entre el públic. Els nervis es respiraven a les grades del teatre entre petits i grans, que havien participat al concurs. Amb ajuda dels membres del Jurat, l'alcalde Joan Vich, el regidor d'Esports Antonio Sánchez i treballadors de Ràdio Nova, es van repartir tots els premis.

Els primers van ser els infantils: en la categoria de 1r i 2n de primària, la guanyadora va ser Marta Tapiolas Fàbregas, amb el conte La dent que va caure; en la categoria de 3r i 4t de primària, Anna Júlia de la Torre Bautista, pel conte El cant de les sirenes; i en la categoria de 5è i 6è de primària, Laura Tapiolas Fàbregas pel conte Unes vacances llefiscoses.

Pel que fa a la categoria juvenil, de 1r i 2on d’ESO, el premi va ser per a Mar Vallès Vilomara, pel conte Un descobriment bestial. En la categoria de joves de 14 a 18 anys, el guanyador va ser Arià Paco Abenoza, pel conte L'arbre de la ciència. I per últim en la categoria d’adults, el guanyador va ser Xavier Serrahima, pel conte titulat Sempre seràs amb mi.

Un dels premis més esperats va ser el Premi especial 25è aniversari Ràdio Nova que segons va especificar el jurat, va ser força renyit. Finalment el conte guanyador va ser De tot i força, de Núria Fàbregas Bujons. La guanyadora es va quedar amb el trofeu, una peça representativa de la imatge més coneguda de Ràdio Nova, el seu logo, però va voler destinar els 150 euros del premi a La Marató de TV3.

La festa va acabar d'una manera ben sorollosa i festiva, amb l'actuació del grup de percussió moltaXamba Camp del Rei, que van animar a ballar no només a la gent de la ràdio, sinó també al públic.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.