TORNAR

El Papa autoritza la beatificació de l'igualadí Josep Tous Soler

Fundador de la Divina Pastora

societat
Dilluns, 21 desembre 2009. 11:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Papa Benet XVI va obrir el passat dissabte les portes a la beatificació del Pare Tous Soler, caputxí igualadí (1811-1871), fundador de la Congregació de la Mare del Dívi Pastor. La notícia ha estat rebuda amb alegria a la comarca, on l'ordre té dos col•legis, a Igualada i Capellades, i una casa d'espiritualitat en la casa on va néixer el futur beat, al carrer Sant Josep de la capital de l'Anoia, que és precisament on està enterrat. La beatificació, segons la nova normativa, s'haurà de celebrar a Catalunya, en un lloc i data per determinar.

Pare Tous Soler

Al rebre en audiència privada a monsenyor Angelo Amato –prefecte de la Congregació vaticana per a les Causes dels Sants-, Benet XVI ha autoritzat la promulgació de 20 decrets. En un d'ells es permet la inscripció del Pare Tous en el catàleg dels beats. També i de forma destacada, el Papa ha reconegut les virtuts heroiques del seus antecessors, Joan Pau II i de Pius XII.

El Pare Tous Soler va néixer a Igualada en 1811 i es va traslladar amb la seva família a Barcelona el 1818 .Als 16 anys , després de comunicar al seu pare que se sentia cridat a la vida religiosa, es va convertir en novici dels caputxins de Sarrià. L'any 1835, amb la desamortització, es va veure forçat a exiliar-se a França i a Itàlia com exclaustrat al costat de la resta dels seus germans religiosos. Es va establir a Tolouse. De retorn, el 1843, exercí com a sacerdot secular, ja que no estava permesa la vida conventual. Va crear la congregació de les Germanes de la Mare del Diví Pastor el 1850, obrint el primer col•legi a Ripoll el 27 de maig de 1850. Va obrir col·legis a Capellades ,Les Sorres, Vic, Torrelodones, Igualada i Barcelona. Va morir el 27 de febrer de 1871 mentre celebrava la missa.

Amb aquesta propera beatificació, ja seran sis els igualadins beatificats: el Beat Ignasi Casanovas, beatificat el 1999; la beata Clemència Riba, beatificada el 2001; i els beats Gaudenci, Priscil•lià i Antolí, beatificats el 2007.

Xavier Bisbal


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.