TORNAR

El fred emblanquina els primers municipis de l'Anoia

societat
Dilluns, 14 desembre 2009. 13:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'Anoia ha començat la setmana amb una mica més de fred que la passada, amb el cel tapat i la primera emblanquinada a alguns municipis de la zona alta de la comarca. Bellprat, Copons, Pujalt i Prats de Rei són alguns dels municipis que han començat a veure com entre aquest cap de setmana i aquest dilluns mateix, el paisatge començava a canviar per fer honor blanc a les imminents festes de Nadal. La previsió del meteocat és que les temperatures siguin lleugerament més altes, però amb diferència por remarcable respecte les d'aquest dilluns. Podeu veure més fotos de la comarca nevada a la galeria.

Observació nocturna malgrat el fred

Les primeres neus de l'hivern - Albert Borràs, Observatori de Pujalt

La webcam de l'Observatori de Pujalt, que ens permet veure el panorama d'aquesta zona de l'la Anoia ho mostrava ben clar aquest dilluns al matí, un gris plom al cel i la primera capa fina de neu als arbres i camins.

La previsió del Servei meteorològic de Catalunya ja no parla de possibilitat de neu tot i que caldrà veure com es lleven els municipis de l'Alta Anoia que aquest dilluns eren emblanquinats.

L'ajuntament d'Igualada ja fa uns dies va fer arribar a les llars el Ban de Nevades per extremar la precaució en cas de forta neu, tot i que de moment no hi ha cap previsió que ho alerti.

Podeu veure imatges de la comarca blanca a la galeria fotogràfica, si voleu ens podeu fer arribar les vostres fotografies a redaccio@anoiadiari.cat

Observació nocturna a l'Observatori de Pujalt

El fred i l’elevada humitat no van ser un impediment per que el divendres 11 de desembre més de 40 persones passessin per l’Observatori de Pujalt per contemplar el cel de nit. A partir de les 19h de la tarda i gràcies a una desena de telescopis de l’Agrupació Astronòmica de l’Anoia, AstroAnoia, i de l’Agrupació Astronòmica de Barcelona, Aster, es va començar a observar la volta celeste. Es va poder contemplar Júpiter i els seus satèl·lits, Europa, Ió, Cal·listo i Ganímedes, diferents cúmuls d’estrelles com el doble cúmul de Perseu, també nebuloses com la d’Orió, i a darrera hora el planeta Mart que apareixia per l’est. A simple vista també es va poder contemplar la Via Làctea amb gran netedat i la galàxia d’Andròmeda. La nit també va venir acompanyada per la caiguda d’algun meteor i fins i tot d’un bòlid.


1 Comentaris

A

Anna

14 de desembre 2009.18:31h

Respondre

Genials les fotos de la galeria, ara sí que ja ha arribat l’hivern!!!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.