TORNAR

El Bruc podrà millorar Can Casas, actual Casa de la Vila

politica
Dissabte, 12 desembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La diputada d'Infraestructures, Urbanisme i Habitatge, Anna Hernández, i l'alcaldessa de El Bruc, Maria Josep Aubarell, van signar aquest dijous un conveni que permetrà l'adequació i millora de l'escala principal de l'edifici de Can Casas, actual Casa de la Vila, Museu municipal i biblioteca popular. L'actuació que es preveu permetrà la posada en ús de l'escala de l'edifici, complint els requeriments de seguretat d'un edifici públic.

L'edifici de Can Casas / Foto: PdC

Un moment de la signatura del conveni

Aquesta actuació s'inscriu en el marc del Pla de concertació, Xarxa Barcelona Municipis de Qualitat 208-2011 i té un import de 68.000 euros.

La direcció i execució de l'obra estarà assumida pel servei de Patrimoni Arquitectònic Local de la Diputació de Barcelona, que ja ve actuant a Can Casas des de l'any 1985 en la restauració de les cobertes, l'adaptació de la planta baixa com a sala polivalent, l'adaptació de l'antic celler com a biblioteca municipal i en la restauració de la façana principal i la de la biblioteca.

Can Casas

Com explica Poblesdecatalunya, aquest edifici es va construir l'any 1889 al mateix indret on antigament hi havia hagut un hostal. Era propietat de la família Casas i va ser Josep Casas Chocomeli qui va promoure la construcció de la casa, encarregada a Cristóbal Cascante, col·laborador de Gaudí. Se'n va fer una ampliació l'any 1920.

Josep Casas, que va ser alcalde del Bruc, estava vinculat per matrimoni a la família Muller, importants vinaters tarragonins i va destinar els baixos de l'habitatge a celler i destil·leria. És un edifici molt interessant tant des del punt de vista estructural, a base de jàsseres de fusta amb tirants metàl·lics, com estètic. L'ornamentació, que combina la pedra amb el maó vist i la ceràmica, és plenament modernista. Actualment és la seu de diverses dependències municipals.Can Casas és un edifici civil d'estil eclèctic, construït per l'arquitecte Cristobal Cascante entre els anys 1888 i 1889.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.