TORNAR

A 48 hores de les consultes populars

Hostalets de Pierola · Els Prats de Rei

politica
Divendres, 11 desembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Hostalets de Pierola i Els Prats de Rei ultimen els preparatius per les consultes d'aquest cap de setmana. Els més de 40 voluntaris, repartits pels dos municipis han fet arribar a les bústies dels ciutadans les butlletes i els sobres perquè diumenge ningú s'oblidi  d'anar a votar. A Hostalets han registrat ja diversos vots anticipats. En total, unes 2.000 persones a Hostalets i 500 a Els Prats de Rei tindran diumenge el dret a decidir. anoiadiari·cat us oferirà, de manera actualitzada al llarg de tot el diumenge, el seguiment de les consultes als dos municipis anoiencs.

2.500 anoiencs amb opció

A Hostalets de Pierola ja han recollit els primers vots anticipats. Fins aquest divendres al vespre, de 7 a 9, queda oberta l'opció de votar anticipadament a la consulta popular. Des de l'organització, però, afirmen que han rebut bones vibracions per part dels ciutadans que els han manifestat la intenció de personar-se a les urnes el diumenge dia 13. A Hostalets hi haurà tres punts de votació, un al Casal Català i els altres 2 a les urbanitzacions. Aquest dimecres ha tingut lloc el darrer acte de campanya, un sopar col·loqui amb Josep Cruanyes, al que hi han assistit una trentena de persones. Hostalets, de fet, comptarà amb la visita d'Anna Simó, aquest diumenge a 1/4 d'1 del migdia

A Els Prats de Rei l'ajuntament ha cedit l'antiga cooperativa, on se solen fer normalment les eleccions. El portaveu dels Prats de Rei Decideix, Joan Casamitjana, ha explicat que com que l'advocacia de l'estat ha renunciat a oposar-se a aquesta "ajuda" municipal, no temen per cap aldarull.

A Els Prats de Rei voldrien aconseguir una participació de vora el 40%, tot i que no poden apreciar quin serà el comportament dels ciutadans de més edat que encara no s'han acabat de posicionar sobre si aniran a votar o no, una decisió que ha estat molt clara entre el col·lectiu jove 'que ha assegurat que intentarà portar pares, avis i tiets' ha explicat Casamitjana.

La jornada de diumenge serà seguida de prop per anoiadiari·cat, amb actualitzacions constants de l'estat de les seus electorals i els recomptes de vots.

ERC-Òdena organitza una sortida a Vic

El grup municipal d'ERC a Òdena ha organuitzat per aquest diumenge una sortida a Vic. A bvanda de la fira de l'avet i una passejada pel centre històric, la intenció és veure quin aire es respira durant les hores de la consulta popular sobre la independència.

161 municipis catalans

Seran 161 municipis catalans els que aquest diumenge faran el pas, un fet al que al febrer s'afegiran altres municipis com Igualada, i més endavant altres a l'abril, com Barcelona. Milers de catalans, de les diverses comarques i províncies tindran l'opció d'emetre el vot.

Segons informa avui mateix el directe.cat, la Falange Española de las JONS a Catalunya ha fet un pas enrere i ha renunciat a manifestar-se dissabte als municipis que organitzaran consultes independentistes el 13-D. D'altra banda afegeix que el portaveu de Ciutadans al Parlament, Albert Rivera, ha anunciat que instaran a la Delegació del govern espanyol a Catalunya que revisi totes i cadascuna les resolucions de ple de suport a les consultes i que estigui alerta per prohibir als ajuntaments que cedeixin locals públics per fer els referèndums simbòlics i que usin el cens electoral.


2 Comentaris

e

eRIC

Igualada

11 de desembre 2009.13:40h

Respondre

Vist com han tractat aquest tema (sembla que tinguin por que la gent voti lliurement) sembla que el ventall d’espanyolistes de Catalunya caldria extendre’l cap al PP i PSC també. Sort que en... Llegir més alguns ajuntaments (Igualada no és el cas, però gràcies a un grup important de voluntaris a l’abril es farà la consulta) els d’Iniciativa han pensat una mica.

J

Joan V.

Igualada

11 de desembre 2009.12:41h

Respondre

Faré unes explicacions amb aigua.

Als espanyolistes catalans (Rivera, FEJones, i altres), quan el riu surt de mare, no es pot parar. Fins i tot avisen que no plantin tendes o aparquin cotxes a les... Llegir més lleres dels rius.

Als espanyolistes espanyols, quan intentes retenir l’aigua en un forat, acaba escolant-se per on pot. Si l’intentes agafar amb les mans com si l’escanyessis, encara s’escola més

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.