TORNAR
PUBLICITAT

Teatre Nu parlarà de l’Alzheimer a la gent gran

cultura
Diumenge, 6 desembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest dilluns, la companyia igualadina Teatre Nu oferirà una funció molt especial de l’espectacle de titelles Avi Ramon, perquè en comptes de parlar de l’Alzheimer i l’estimació d’avis i néts al públic infantil, ho farà a la gent gran. La representació s’emmarca dins les activitats que organitza l’AUGA (Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran) i tindrà lloc a les 6 de la tarda al Teatre Municipal l’Ateneu. És oberta al públic general.

Avi Ramon tracta la malaltia de l’Alzheimer amb una certa dosi d’optimisme i des del punt de vista d’una néta, la Nora, que entén què li passa al seu avi i fa tot el que pot per ajudar-lo. La menuda no viu la pèrdua de memòria de l’avi com un fet trist que la bloqueja, sinó que la concep com una realitat natural en un món canviant i que, en certa manera, es pot superar. Per això idearà una fórmula perquè l’avi recordi el seu nom i, encara que no ho aconsegueixi, li farà costat en tot moment demostrant-li com l’arriba a estimar.

D’aquesta manera, Teatre Nu explica la història d’un avi -que oblida- i una néta -que aprèn- que gira entorn la necessitat de recordar, el desig d’aprendre i la capacitat de crear. L’obra s’endinsa en els vincles afectius que existeixen entre la gent gran i els infants, més concretament en la relació especial que uneix avis i néts, alhora que tracta una qüestió que, com d’altres temes socials, gairebé mai arriba als escenaris quan les produccions es dirigeixen al públic familiar.

Una obra d'èxit

Coproduïda amb la sala Teatre de l’Aurora, estrenada en la darrera edició de La Mostra – Fira de teatre infantil i juvenil i programada a la Fira Mediterrània de Manresa i al Festival Internacional de Titelles de Vic, Avi Ramon s’ha convertit en una obra d’èxit que, per la temàtica que tracta i per la seva acurada posada en escena, atrapa tant a petits com a grans. Recentment s’ha estrenat en castellà al CaixaFòrum de Madrid i aquest cap de setmana es representen dues funcions més al CaixaFòrum de Barcelona.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.