TORNAR

Mentoring: assessorament gratuït d’empresaris i directius de prestigi

Iniciativa pionera a la comarca

economia
Dimecres, 2 desembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Ajudar als emprenedors. Aquesta és la missió que persegueix la Jove Cambra Igualada amb una iniciativa pionera a la comarca que acaba de néixer: el programa Mentoring. L’entitat ha creat una xarxa de mentors, formada per empresaris i directius de diferents perfils, amb experiència en la creació i lideratge de projectes empresarials, per tal que ajudin i assessorin de primera mà i de forma gratuïta els emprenedors en l’estratègia i l’enfoc del seu negoci.

Jornada formativa de l'Anoia Emprèn - foto: JCI

El programa de Mentoring es va presentar en el marc de l'Anoia Emprèn - foto: JCI

La iniciativa neix amb molta ambició i l’èxit està assegurat veient l’altíssim nivell que hi ha entre els mentors. I és que formaran part d’aquesta xarxa noms de gran prestigi a la comarca com: el director general de Sita Murt, Jordi Balsells; el director general d’Original Buff, S.A, David Camps; el president del Grup Carles i de Fira d’Igualada, Pere Carles; el president del Grup Paellador, Francesc Seuba; el consultor i ex-director general de diverses empreses, Joan Jubert; el president d’European Market’s i expresident de Vanity Fair European Intimates, Pere Prat; el director general de Publicacions Anoia S.L, Francesc Puertas; el president de la Unió Empresarial de l’Anoia i soci fundador de Grup Air, Ramon Felip; l’economista i professor d’EADA, Antoni Olivé; els empresaris igualadins Albert Riba i Lleonard del Río; l’assessor financer Joan González; o el professor d’EADA i Business Productivity Advisor al Centre d’Innovació de Microsoft, Ramon Costa.

A més a més, la SECOT (Sèniors Espanyols per a la Cooperació Tècnica) també s’ha involucrat en el projecte aportant 7 mentors amb una gran experiència en empreses tant importants com Nestlé, Banc Santander, Grup AGBAR, Ceruton, La Caixa, Protisa, Grup Almirall i Loymar SA, entre d’altres.

Els mentors, de forma totalment confidencial, analitzaran i assessoraran gratuïtament els emprenedors i intraemprenedors oferint un diagnosi i unes pautes a seguir que puguin ajudar al mentoritzat a assolir els objectius marcats.

El programa està obert a tots els emprenedors, amb l’únic requisit que disposin del pla d’empresa redactat, i als intraemprenedors (aquelles persona que, sense liderar un projecte o empresa. aportin un valor afegit destacable dins el seu àmbit d’actuació) que engeguin nous projectes dins d’una empresa. El programa començarà aquest mes de desembre amb una quinzena d’emprenedors.

El programa s’acull dins l’Empren-t@, l’espai creat i gestionat per la Jove Cambra Igualada que pretén aglutinar els emprenedors i intraemprenedors de la comarca perquè, en una mateixa taula, proposin i defineixin els projectes que necessita la nostra comarca. Tots els interessats en participar en el programa Mentoring poden enviar un correu electrònic a abel.ruiz@jcigualada.cat indicant el seu nom i cognoms, el nom del projecte, la web i una breu descripció de 3-4 línies de la seva empresa o projecte emprenedor.

Èxit de l’Anoia Emprèn

L’entitat va presentar el programa dins l’Anoia Emprèn, una jornada dedicada a l’emprenedoria que va organitzar el passat dissabte a les instal•lacions del centre tecnològic AIICA.

La vessant més formativa va arribar de mans de l’expert en management i innovació i professor d’EADA Franc Ponti. A través d’un taller pràctic i molt dinàmic, Ponti va donar les claus per aconseguir una empresa innovadora, assegurant que “els catalans som molt assenyats, però poc arrauxats i la innovació ha de ser gestionada per gent apassionada”. El programa també va comptar amb l’economista igualadí Toni Olivé, professor de l’escola de negocis EADA, que va oferir una xerrada sobre “Com construir un bon model de negoci”.


2 Comentaris

S

SERGI

IGD

2 de desembre 2009.22:46h

Respondre

Primer de tot donar les gràcies a Jove Cambra d’Igualada per aquests tipus d’iniciatives. Són realment necessàries sempre, i principalment en aquests temps que corren.

En segon lloc, vull... Llegir més criticar al jovent en general per la seva manca d’ambició i pel seu apalancament. Aquests tipus d’actes haurien d’estar bullint de gent jove amb ganes de fer coses noves i plenes d’iniciatives i projectes, i no va ser el cas...

Si voleu guanyar 10 vegades més, no feu 10 vegades més el mateix, feu 10 coses diferents!!!

j

japt

igualada

2 de desembre 2009.08:59h

Respondre

....llegin noticies com aquesta t’adones que a l’anoia quelcom es comence a moure....dues petites mostres,.....la societat catalana va caminar amb força els anys que la gent universitaria es... Llegir més movia, ara res de res,...el patit barça-madrid ..,el gol va venir cuant el Pep al vestidor va dir ..no gent estatica..tots a moures al ritme de la pilota...el resultat tardara mes o menys pro arribara....sort i endevant,

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.