TORNAR

Els Hostalets de Pierola i Els Prats de Rei organitzaran consultes el proper 13 de desembre

161 municipis organitzen referèndum per la independència

politica
Dilluns, 30 novembre 2009. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els Prats de Rei i Hostalets de Pierola, els dos únics de l’Anoia, formen part dels 161 municipis de Catalunya que organitzaran una consulta per la independència el proper 13 de desembre. Poques hores després que la Coordinadora per la consulta sobre la independència es presentés a Barcelona, la Plataforma Els Hostalets de Pierola Decideix va realitzar un acte per donar el tret de sortida a la campanya per la consulta. Aquesta mateixa setmana tindrà lloc la primera trobada d'IGDecidim.

Mapa de les consultes per la independència a l'Anoia

Daniel Ritort, membre de Els Hostalets de Pierola Decideix explicant els seus objectius / Foto: Lluís Samsó

Poc menys de 100 veïns d'Hostalets van assistir a l'inici de la campanya / Foto: Lluís Samsó

Tret de sortida a Els Hostalets de Pierola

Aquest diumenge a la tarda el Casal Català va acollir l'inici de la campanya per donar a conèixer la consulta ciutadana sobre la independència de Catalunya que se celebrarà el proper diumenge dia 13 de desembre.

Organitzat per l'entitat que impulsa aquesta consulta, la Plataforma Els Hostalets de Pierola Decideix, l'acte va comptar amb la presència de representants de tots els partits amb representació al consistori municipal: la diputada Marina Llansana d'ERC i Jaume Trias de CiU i, tot i que la moció de suport municipal va comptar només amb l'aprovació d'aquests dos partits, Ton Abad del PSC també va assistir-hi.

Tots els representants van destacar la importància de la participació massiva per tal de conèixer la voluntat real del poble de Catalunya, en un tema tan important com ho és la sobirania. Poc menys d'un centenar de veïnes i veïns del poble van presenciar l'acte, superant les expectatives de l'organització.

Els Prats de Rei

D’altra banda, als Prats de Rei, on també s'ha aprovat una moció de suport municipal, l'entitat Els Prats de Rei decideix també està treballant per organitzar aquesta consulta el 13 de desembre. Aquesta assemblea ha utilitzat el NIF de la Plataforma pel Dret de Decidir i realitza reunions obertes cada divendres a les 20h.

La seva intenció és col·locar una única urna el dia de la consulta, a la Sala Polivalent de Prats. Un dels seus membres, Joan Casamitjana, reconeix que tenen una mica de por perquè aquest és un espai municipal, però asseguren que si es formalitza una sessió per part de l'ajuntament 'no hi hauria d'haver problemes... sempre que l'estat no vulgui burxar massa'.

En el seu cas no han fet presentació pública, però repartiran informació a domicili i muntaran parades informatives pel 'dinar del caçador', aquest proper cap de setmana.

Fe d’errades

La setmana passada dèiem que cap municipi de l'Anoia organitzaria les votacions per al proper 13 de desembre, perquè no havíem rebut cap notificació ni tots dos municipis figuraven al llistat del qual disposàvem.


2 Comentaris

e

eRIC

Igualada

3 de desembre 2009.17:18h

Respondre

Ell sí que n’és d’espavilat:

www.directe.cat/punt-de-mira/el-palauet-de-montilla

M

Marc

igd

3 de desembre 2009.15:52h

Respondre

A St. Just Desvern també es durà a terme la consulta. Sabeu qui és un dels habitants més ”il·lustres de la població”: en Pepe Montilla. Segur que com a bon demòcrata anirà a votar, oi ?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.