TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament de Montbui rebutja donar suport a les consultes populars

Una comissió del nucli antic vol organitzar el referèndum

politica
Diumenge, 22 novembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El PSC continua sense recolzar les consultes populars arreu de l'Anoia, tot i que alguns grups municipals de fora la comarca s'han desmarcat aquests últims dies de la posició de la direcció socialista. Dijous al vespre, la proposta d'ERC de donar suport a una eventual consulta popular a Santa Margarida de Montbui no va prosperar, ja que els 11 regidors del PSC hi van votar en contra. Només el regidor d'ICV, a diferència d'Igualada, es va afegir al regidor republicà. Tot i el contundent resultat, la Comissió promotora de la gestió descentralitzada del nucli antic del municipi pretén organitzar la consulta, que no podrà comptar amb el suport del consistori montbuienc.

Imatge d'arxiu

Dijous al vespre, durant la celebració del Ple Ordinari a Sta. Margarida de Montbui, el grup municipal d’ERC va presentar a deliberació la moció de suport a les consultes populars municipals per la independència. Presentada pel regidor republicà Jordi Mercader, la proposta va rebre el suport d'Eusebi Alonso, del grup d’ICV, però fou clarament tombada pels onze vots en contra del PSC.

El nucli antic crea una Comissió

La Comissió promotora de la gestió descentralitzada del nucli antic vol fer una consulta sobre la independència de Catalunya.

'El dret a decidir afecta Catalunya, però també a la gestió municipal al nucli antic, que demana educadament però persistent, poder participar en les decisions que l'afecten a nivell municipal', ha declarat aquesta associació, que afirma que 'ha vist en aquestes iniciatives de democràcia participativa, ordenades, però no mediatitzades, un exemple del camí que cal seguir: opinar lliurement i implicar-se en els afers públics; participació ciutadana de veritat'.

Des d'aquesta comissió també destaquen que 'quan un grup de ciutadans vol participar en la construcció del seu futur, habitualment la resposta és que es quedin quiets que ja els hi diran que han de fer, tant a l'àmbit de Catalunya com al del govern municipal', però que 'ara hi ha una oportunitat per trencar la dinàmica polítca decadent que es vol aprofitar'.


3 Comentaris

T

Toni Olivé

La Mallola

22 de novembre 2009.17:45h

Respondre

Bé, Eusebi. Que la gent pugui votar sobre els temes importants i que voti el que vulgui. És del que es tracta.

M

Marc

igd

22 de novembre 2009.17:03h

Respondre

Aquí queda clar, igual que a Igualada, com en són de veritables demòcrates aquells que es fan dir socialistes.

E

Ester Vich

Igualada

22 de novembre 2009.09:33h

Respondre

Molt bé Eusebi et felicito per la teva valentia. És una llàstima que ICV Igualada hi votés en contra.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.