TORNAR

Delicada situació pels treballadors de SiB

Alguns treballadors acudeixen a la inauguració de l'Abacus amb pencartes i xiulets

economia
Dimecres, 18 novembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El comitè d'empresa i la direcció de Subministraments Bisbal s'han reunit aquest dimarts al vespre per seguir amb les negociacions sense arribar a cap acord. El comitè d'empresa lamenta que la direcció condicioni l'acord pres sobre la remuneració del que deu als treballadors al fet que signin l'ERO. Ho consideren gairebé una amenaça ja que del contrari dependran de la decisió del departament de treball, allargant-se encara més la delicada situació dels treballadors que ja fa mesos que no cobren.

Treballadors de SiB a les portes de l'Abacus

Aquest dimecres els treballadors de Subministrament Bisbal es reuniran per decidir què fan. La condició que els recordava aquest dimarts la direcció d'empresa, el cobrament del que se'ls deu fins a finals d'octubre a canvi de la firma de l'ERO, ha fet crispar encara més la situació.

Si el Comitè d'empresa no accepta l'ERO la decisió dependrà del departament, cosa que implicaria que els treballadors puguin estar-se sense cobrar fins al gener. El comitè valorarà en la reunió d'aquest dimecres, si els treballadors poden aguantar 4 mesos sense cobrar.

La direcció i el comitè es reuniran de nou divendres, per intentar trobar un acord.

La UGT qualifica de 'mala fe', l'actuació de Xavier Bisbal

Després de diverses reunions entre la direcció de l'empresa i la representació legal dels treballadors en el període de consultes, UGT recorda que Xavier Bisbal es va arribar a un apropament de les parts mitjançant la intervenció de l'Inspector de treball que consistia en què l'ERO presentat per l'empresa es convertia en un ERO de suspensió de contractes de 120 dies. Es reconeix el deute de l'empresa als treballadors, a data de la resolució de l'expedient. Que aquest deute pendent de pagar s'efectuarà en tres pagaments: 40% al finalitzar el període de consultes, 30% el 15 de desembre, i 30% el 30 de gener de 2010.

El fet que d'aquest acord se n'hagin desdit comporta que la Federació de Comerç, Hosteleria, Turisme i Joc de la UGT de Catalunya denuncia que l'empresa ha actuat amb mala fe amb un únic objectiu: no arribar a cap acord, no pagar el deute que té amb els treballadors i deixar que l'expedient "mori" en concursal. Això comportaria un major greuge de la situació dels treballadors, també a nivell econòmic, que serien de nou víctimes de la mala gestió de l'empresa.


5 Comentaris

E

Eduard

Igualada

20 de novembre 2009.16:54h

Respondre

Amenaçar i insultar no és gaire recomanable. Sort a la bona gent.

a

antoni

vilanova

20 de novembre 2009.15:12h

Respondre

Buenas tardes, sr eduard, veo k nunca has tenido ningun problema, ¿eres un hijo de papa? ¿Ves muy facil las cosas, pero me gustaria verte en la situacion que estamos los demas, gente pidiendo en... Llegir més caritas, gente k no puedes pagar hipotecas, familias destrozadas, etc... Vente a vilanova del cami donde se encuentran todos los trabajadores y haz un comentario de los tuyos, veras como sales con una alegria.... Tus comentarios, por llamarlos comentarios, no sirven para una mier......

E

Eduard

Igualada

18 de novembre 2009.19:24h

Respondre

Laura, a més també han pintat la paret del costat (Cercle Mercantil) que no té res a veure amb Bisbal. Aquests noiets són una mica mal educats (per dir-ho finament), i després esperen que... Llegir més estiguem al seu costat, doncs no van per bon camí.

L

Laura P

Igualada

18 de novembre 2009.18:45h

Respondre

Alguna pintada que han fet a la façana de Cal Font té un contingut totalment inacceptable. Què ens diuen aquests treballadors i els sindicats????

E

Eduard

Igualada

18 de novembre 2009.16:35h

Respondre

Alerta amb tensar massa la corda ... ves que al final no s’acabin trencant.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.