TORNAR

José Montilla inaugura la planta logística d'ABACUS a Vilanova del Camí

La plantilla compta ja amb 60 treballadors anoiencs

economia
Dimecres, 18 novembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La nova planta logística d'Abacus Cooperativa, a Vilanova del Camí,  ha estat inaugurada aquest dimarts a la tarda pel president de la Generalitat, José Montilla. L'alcalde de Vilanova, Joan Vich ha destacat la importància pel municipi i per la comarca, en delicada situació econòmica, aquesta obertura que representa llocs de treball i un estímul d'il·lusió, esperança i futur. La planta, de 23.500 m2, s'ha fet amb una inversió total de 21 milions d'euros i compta ja amb una seixantena de treballadors anoiencs. (galeria)

El president, José Montilla, amb l'alcalde Joan Vich i el gerent d'Abacus, Miquel Àngel Oliva

Autoritats i representants econòmics i socials de la comarca visitant les instal·lacions

Acompanyat pels consellers Joaquim Nadal i Joan Manel Treserres, el director i el gerent d'Abacus i l'alcalde de Vilanova del camí, Joan Vich, el president de la Generalitat José Montilla ha fet una visita a les instal·lacions de la nova planta logística d'Abacus al polígon Riera de Castellolí, a Vilanova el Camí.

Ja en funcionament, tot i que no a pla rendiment, la planta compta amb 23.500 m2. Aquestes noves instal·lacions, que substitueixen les que hi havia l'àrea metropolitana de Barcelona, estan dotades de sistemes de gestió informatitzada i sistemes automatitzats d'emmagatzematge, manutenció i preparació dels articles capdavanters en l'àmbit de la logística, optimitzant espais i recursos.

Precisament aquesta aposta per l'estratègia i la competitivitat ha estat un dels punts destacats pel president de la Generalitat, José Montilla, qui ha manifestat la voluntat del govern perquè 'Catalunya sigui un referent logístic de la Mediterrània', una aposta que a l'Anoia ja s'està materialitzant amb el Mercadona i l'Aldi. El president ha recordat també la tradició industrial i "traginera" de la comarca com un avantpassat d'aquest esperit logístic actual.

En la seva intervenció l'alcalde vilanoví, Joan Vich, ha reiterat, amb emoció, la importància d'aquesta infraestructura pel territori i pel municipi, castigats, tots dos per la crisi i l'atur, veient, l'aposta d'Abacus en aquesta instal·lació, 'un estímul per creure en el territori, la gent, el futur, la il·lusió i l'esperança'.

Podeu veure les imatges de la inauguració a la galeria de fotos.

La nova central logística

La nova planta ja està en funcionament, i la llarg de les properes setmanes s'anirà incorporant tot el personal. Es preveu que hi hagin unes 120 persones treballant. D'aquestes, amb els propers mesos afirmen, des d'Abacus, que un centenar seran anoienques, de moment ja hi ha 60 treballadors que són del territori. Es preveu que en moments punta puguin haver-hi 135 treballadors.

La capacitat actual és de 14.760 palets, però està prevista una capacitat de 22.000 amb una ampliació. Parlant de xifres el volum d'articles en estoc és de 21.160, amb una capacitat de preparació de 22.400 línies per dia.


7 Comentaris

m

marc

igd

25 de novembre 2009.15:50h

Respondre

”Anti-entesa” tots ja sabem perquè, depenent de la família socilista de la que formen part estan més ben vistos o menys.

e

eRIC

Igualada

25 de novembre 2009.15:36h

Respondre

Avui en dia com menys estudis tens més amunt pots arribar, evidentment parlo de càrrecs públics no d’empreses privades. El president de la Generalitat amb un FP, el president del Parlament i el... Llegir més minitro de Trabajo amb el Graduat Escolar i el presidente del Gobierno Español (de la mateixa manera que els anteriors i molt d’altres) no sap parlar ni anglès, ni francès, ni alemany com sí que sabien fer polítics com els ex-presidents Maragall i Pujol. Anem de mal en pitjor.

e

eriço

igualada

19 de novembre 2009.11:12h

Respondre

Marc quin currículum té en Mas o en Puigcercós, ja no dic la Camacho o en Saura i sobre tot el Ribera, han estat Alcaldes, Presidents de la Diputació o Ministres?. A respecte el carisma ja hem... Llegir més diràs de que serveix, a si, al Gil i Gil li va servir per fotre Marbella uns quants anys.

A

Anti-entesa

Igualada

18 de novembre 2009.21:43h

Respondre

El que mes m’agrada es que no s’ha fet a Igualada,, perque sera?

M

Marc

igd

18 de novembre 2009.21:27h

Respondre

eRIC tens bona part de raó, veient el carisma i el currículum d’alguns està tot dit.

e

eriço

igualada

18 de novembre 2009.18:20h

Respondre

eRIC Quines bajaneries fa dir la ràbia

e

eRIC

Igualada

18 de novembre 2009.12:29h

Respondre

Al votant socialista li poses un sofà de candidat i el voten igual.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.