TORNAR

Zoom auf Deutsch

El jurat oficial premia ‘Kinder des sturms’, ‘Willkommen im Westerwald’ i ‘Es liegt mir auf der zunge’

cultura
Diumenge, 8 novembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els telefilms alemanys han estat els protagonistes del Zoom d’aquest any. En la gala d’entrega dels premis d’aquest dissabte a la nit, els premis a millor telefilm, millor guió i millor director han estat per tres obres d'aquest país europeu. Laura Guiteras, esplèndida, presentadora de la gala, ha estat també la cantant del grup Cargolé, que ha actuat al llarg de l’acte, i com a actriu ha rebut la menció especial pel seu paper a Violetes, telefilm que ha estat guardonat amb el Premi al millor telefilm atorgat pel jurat jove. La gala ha comptat amb la presència de reconeguts actors i actrius, directors, guionistes, i altres professionals del sector audiovisual. (galeria)

Jaume Santacana, president del jurat oficial

El Jurat Jove ha premiat el telefilm 'Violetes'

Jordi Comellas i Aida Folch

Mariví Bilbao, emocionada, recollint el guardó

Laura Guiteras, presentant la gala

Els guardonats amb els Premis Zoom 2009

Els telefilms alemanys han estat els grans protagonistes de la nit de gala del Zoom. Unes dues-centes persones han acudit al teatre de l’Ateneu on s'ha fet el lliurament dels premis. La gala ha estat amenitzada pel grup de flamenc Cargolé, del que la presentadora de l'acte, l'actriu Laura Guiteras n'és la cantant.

El jurat oficial, format aquest any pel director Jaume Santacana, l’actor Jordi Boixaderas, l’actriu Montse Germán, la guionista Maite Carranza i el realitzador Jordi Frades, han guardonat amb el Premi al Millor Telefilm Kinder des sturms, de Miguel Alexandre. El Premi al Millor Guió ha estat per Beate Langmaack per Willkommen im Westerwald i el Premi al Millor Director ha estat per Kaspar Heidelbach per Es liegt mir auf der zunge. Aquest telefilm ha estat guardonat també amb el Premi al Millor Telefilm que atorga el Jurat de la Crítica, format per Gaby Beneroso, Pepe Colubi i Cipriano Torres.

El Jurat oficial ha entregat també dues mencions especials, una a Grands reporters (Gilles de Maistre) pel seu llenguatge visual i per la seva originalitat i recerca de nous elements narratius, i un a la mateixa Laura Guiteras, per la seva emotiva interpretació a Violetes. Violetes, el telefilm que es va projectar el dia de la inauguració del festival, ha estat també guardonat amb el Premi Al Millor Telefilm que atorga el Jurat Jove, presidit per l’actor Miquel Àngel Ripeu i format per 12 estudiants igualadins de l’ Escola Gaspar Camps i l’ Institut Joan Mercader.

Mogadishu Welcome ha estat guardonat pel Jurat de la Crítica amb una menció especial, per la seva ben aconseguida ambientació i per la capacitat de mantenir la tensió, tot i que els fets que desenvolupa són coneguts. I el Premi al millor curtmetratge ha estat per Chat Noir, de Daniel Fibla Amselem.

Mariví Bilbao, Mundo Ficción i Aida Folch

Els premis a la trajectòria han estat dels més emotius. la productora Mundo Ficción s'ha endut un dels guardons, però el més aplaudit, i amb diferència, ha estat el que ha recollit l'actiu Mariví Bilbao, un reconeixemet a una llarga trajectòria al món de la televisió. Ll'efusivitat dels aplaudiments han fet sortir a l'escenari una Marivií Bilbao visiblement emocionada, que ha fet riure al públic tot dissimulant les llàgrimes d'emoció.

La dissenyadora igualadina Sita Murt, ha estat l'encarregada d'entregar el nou guardó, el premi Auguri Sita Murt, a la jove actriu Aida Folch, un premi creat aquest any que s'entrega a una jove promesa en el món del cinema i la televisió.

Podeu veure més imatges de l'entrega de premis del Festival Zoom 2009 a la galeria de fotos.

Premi al Millor Telefilm:Kinder des sturms, de Miguel Alexandre

Premi al Millor Guió: Beate Langmaack per Willkommen im Westerwald


2 Comentaris

l

lluisa

igualada

8 de novembre 2009.15:09h

Respondre

Felicitats pel Festival i enhorabona als premiats.

Només hem pogut anar a veure tres de les pel·licules projectades i veiem gratament que totes tres han sigut guardonades amb o alte premi.

A la... Llegir més productora alemanya li sorprenia que a aquelles hores encara hi hagués públic al cinema. Molts en tenim sort, perquè sinó no tindriem accés a la programació cultural d’Igualada. Gràcies per pensar en tots.

Igualada té la sort de comptar amb gent que pensa més en la cultura que en els resultats econòmics. Tot arribarà.

J

Jordi

Igualada

8 de novembre 2009.10:24h

Respondre

Felicitats a l’organització!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.