TORNAR

La Festa del Cigronet i de l’Artesania Alimentària a Cal Font

Jornada gastronòmica, de tast i mostra d'artesans

cultura
Diumenge, 8 novembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La plaça de Cal Font d’Igualada acollirà aquest matí la Festa del Cigronet i de l’Artesania Alimentària de l’Anoia. Sota el lema “Del camp a la taula”, una trentena d’expositors donaran a conèixer els seus productes o la degustació proposada a base de cigronet de l’alta Anoia. Tindrà format de jornada gastronòmica ja que restaurants del Gremi d'Hostaleria i Turisme de l’Anoia, els cellers de la comarca i el Gremi de Pastissers d'Igualada oferiran degustar els seus productes.

Els artesans paperers també hi tindran un estand

El Gremi d'Hosteleria, el Consell Comarcal i el Consorci de l'Alta Anoia en una aposta conjunta per la gastronomia de la comarca

Els artesans seran també presents a la fira

En la part més propera a la biblioteca s’hi han instal·larat les carpes dels restauradors i els cellers anoiencs i la zona de la plaça propera al carrer de Sant Magí acollirà les carpes dels artesans alimentaris de la comarca.

La plaça també acollirà un apartat dedicat a l’artesania i als oficis singulars i propis de l’Anoia (paper, ceràmica, cuir i pell, telers i fàbriques) i un espai que acollirà tallers infantils de manualitats estretament vinculats a l’Anoia.

A la Festa del Cigronet hi haurà l’opció de poder fer una degustació dels productes elaborats pels cuiners de l’Anoia a un preu simbòlic de 5 euros. Inclourà el tast de tres plats de cigronet, dues degustacions de vi o cava dels cellers de la comarca i unes postres fetes pel Gremi de Pastissers d’Igualada.

Durant tot el dia s’han preparat les següents activitats:

*Juguem manipulant

Tallers infantils de manualitats estretament vinculats a l’Anoia. En aquest espai situarem diverses demostracions d’oficis vinculats a l’activitat artesanal de l’Anoia; paper, cuir, ceràmica i telers.

Tothom qui vulgui podrà elaborar peces en cuir, objectes de ceràmica o de paper plegable.

*Música de la pianola

S’interpretarà peces de principis de segle amb un instrument absolutament inèdit, la pianola, amb els registres musicals gravats en uns cilindres autèntics del segle XIX. És un exemplar únic fabricat el 1918 a Nova York.

*Banda Doctor Jazz Friends Dixieland

*Dani Thomas, Circ de les Delícies – Espectacle de trapezi, malabars, humor i tècnica”

*Jocs del professor Franz de Copenhague.

*Concurs de cuina

El dia 7 de novembre al Mercat Municipal de la Masuca, 2on “Concurs de cuina popular del Cigronet”.

*Ruta de la tapa a Calaf

Del 20 al 30 de novembre “Corre tapes” amb Cigronet i productes artesans a Calaf

Bon profit!!


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.