TORNAR

Xavier Boquete renuncia al càrrec de president del Consell Comarcal i abandona la institució

Enrique Gomez ocuparà el càrrec de conseller al CCA

politica
Divendres, 30 octubre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El president del Consell Comarcal de l'Anoia (CCA), Xavier Boquete, ha presentat aquest dijous al vespre, acabat el ple ordinari del Consell, la renúncia al càrrec de president. Boquete, que també ha anunciat que abandona la institució comarcal, ha explicat que ha estat una decisió 'molt rumiada i molt difícil', i que ho deixa per circumstàncies professionals i personals, però sobretot per les obligacions i la responsabilitat que té com a alcalde de Masquefa.

Els consellers han aplaudit les paraules del president

Xavier Boquete acomiadant-se de la resta de consellers del Consell Comarcal

Xavier boquete ha explicat que tot i la dificultat de deixar el càrrec, l'actual era un bon moment perquè 'la majoria d'accions i projectes estan arrencats, hi ha molt bona feina acabada i molta de començada i ben encaminada'.

El president ha fet un breu balanç dels poc més de dos anys al capdavant del consell, celebrant 'el consens al que s'ha arribat en moltes ocasions, la bona entesa que hi ha hagut amb la ciutat d'Igualada', i el fet d'haver pogut evitar i mantenir desvinculat el Consell de qualsevol altre ajuntament, especialment el de la capital.

Boquete ha destacat la lleialtat i la dedicació dels socis del govern, ERC, i ha agraït a tots els vicepresidents, consellers i tècnics la feina feta, així com ha demanat disculpes pels desencerts 'que segur que en més d'una ocasió s'han produït'.

El president ha acabat fent una crida al consens i a la unitat, un consens, afirmava 'que ha permès l'aeroport corporatiu, el Parcmotor de Castellolí, l'Anoia Activa...'. També ha fet referència al debat territorial, com una assignatura pendent. Boquete ha recordat que l'Anoia la conformen tres realitats molt diferents, insistint en què 'la solució al debat territorial no ens vindrà de Barcelona sinó que l'hem de posar nosaltres, i no ens en sortirem si partim de la premissa que els límits de la comarca no es poden tocar'.

Acabat el discurs del president, els portaveus dels diferents colors polítics presents al consell lihan adreçat unes paraules, de crítica, d'elogi i desitjos de bona sort, agraint-li, això sí, amb cordialitat la feina feta.

El relleu

Dimarts vinent, un ple extraordinari a les vuit del vespre servirà per decidir el relleu en la presidència del Consell Comarcal. El vicepresident segon i portaveu de CiU a Igualada, Marc Castells, s'apunta com a possible successor.


4 Comentaris

T

Tono

30 d'octubre 2009.20:22h

Respondre

Ja ha costat prende la decissió de deixar la cadira. Com es que un cop l’han aconsgit els hi costa tant deixar-ho? I nonomés en Boquete, no.

A

Anònim 2

30 d'octubre 2009.13:29h

Respondre

De que li serviria, els fets encara que sortissin ara serien conseqüència d’abans. Com ens agrada llençar m... sobre els altres.

A

Anònim

30 d'octubre 2009.12:00h

Respondre

No ho haurà fet per por a que el vinculin amb temes de corrupció a l’Anoia?

L

Lola

Igualada

30 d'octubre 2009.09:45h

Respondre

No entenc per que ha de mentir. És públic i notori que hi havia un pacte CDC-UDC per a un torn de 2 anys a la presidència del consell. Ara serà en Marc castells. El Sr. Boquete s’ha resistit... Llegir més tot el que ha pogut, però, al final ha hagut de cedir.

No vull entrar en el pacte ni en les pressions, ni en el que ha passat des del juliol, però, per que mentir?

Espero que aquesta manera de fer política s’acabi. Fa molt de mal a la democràcia.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.