TORNAR
PUBLICITAT

L'empresari Josep Singla, de Proinosa, detingut pel cas de corrupció a Santa Coloma de Gramenet

Han detingut també a Lluís Prenafeta, Macià Alavedra i Luis García Sáez

societat
Dimarts, 27 octubre 2009. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Josep Singla, president de Proinosa, vinculat a la comarca de l'Anoia, ha estat detingut aquest matí en una operació anticorrupció urbanística destapada a Santa Coloma de Gramenet. Proinosa, empresa patrocinadora del primer equip de l'Igualada d'Hoquei, va ser fundada el 1974 per Singla. Amb seu a l'Hospitalet de Llobregat, és una de les empreses amb important pes en l'execució d'obra civil per a diversos ajuntaments, entre ells el d'Igualada, i en obra d'edificació industrial.

Josep Singla - foto. Proinosa

Una de les obres de Proinosa a la comarca

Proinosa ha treballat activament a la comarca, desenvolupant projectes urbanístics importants com l'aparcament del nou hospital d'Igualada, part de l'endegament del riu Anoia, el nou abastiment d'aigua en alçada per Aigües Ter Llobregat a la Pobla de Claramunt, el complex esportiu municipal de Jorba o la planta de compostatge a la mateixa localitat.

El president de Proinosa, el constructor Josep Singla, juntament amb el president del grup immobiliari Espais, Lluis Casamitjana, són els dos empresaris que figuren entre els set detinguts en l'operació per un presumpte cas de corrupció urbanística que afectaria, de moment a tres municipis: Santa Coloma de Gramenet, Badalona i Sant Andreu de Llavaneres. En aquest sentit diversos despatxos dels ajuntaments d'aquests municipis estas essent investigats.

Els seus noms se sumen als dels ex alts càrrecs de la Generalitat, Lluís Prenafeta i Macià Alavedra de CiU; l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz (PSC); el regidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco (PSC), i l'exdiputat i exmilitant del PSC Luis Garcia Saez.

El jutge de l'Audiència Nacional espanyola Baltasar Garzón dirigeix l'operació iniciada avui a Santa Coloma de Gramenet i imputa als detinguts delictes de suborn, tràfic d'influències i blanqueig de capital.


36 Comentaris

w

woman

igualada

29 d'octubre 2009.13:53h

Respondre

una pregunta Men, que te a veure el consell comarcal? Ja està bé que es vagin dient coses i aportant opinions... pero que te a veure el consell comarcal? Es que a lo millor, amb les presses de... Llegir més criticar els del PSC, ens posem a citar administracions ni que no hi tinguin res a veure...

M

Men

Igualada

29 d'octubre 2009.11:38h

Respondre

Parlant de presons, un apunt:

Algú recorda que la presó de l’Anoia havia d’anar a Can Morera..?

· Si i el propietari sempre ha estat en Josep... Llegir més Singla
_____________________________________________________________________
Algú recorda qui era el president del Consell Comarcal alehores..?

· El Sr. Joan Vich, alcalde de Vilanova del Camí durant 32 anys, tela...
_____________________________________________________________________
Algú sap quins igualadins treballen per al Sr. Singla..?

Armenteras, Riba, Casimir Torrens Potau, Araceli Barrio del Cura ...
_____________________________________________________________________
Qui pugui respondre les 3 preguntes, veurà la llum!

He guanyat algun premi?????

s

sergi

igualada

28 d'octubre 2009.21:40h

Respondre

Ara més que mai ens cal foc nou. Si no ens mobilitzem activament, serem còmplices d’aquesta colla de polítics corruptes i de lladres!!! Tu votaràs a un partit que està esquitxat per la... Llegir més corrupció? I si simplement passes de la política, els hi estàs donant la raó ...

m

marc

igd

28 d'octubre 2009.18:47h

Respondre

Càrrecs de la Sra. Anna Hernandez, esposa del M.H.President de la Generalitat José Montilla:

Regidora d’Urbanisme de L’Ajuntament de Sant Just Desvern. - 1ª Tinent d’Alcalde de... Llegir més L’Ajuntament de Sant Just Desvern. - Presidenta de PROMUSA. - Presidenta de PROECSA. - Gerent del Consorci de la Colonia Güell. - Consellera del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat de la Diputació de Barcelona. - Consellera de Foment de Ciutat Vella de la Diputació de Barcelona. - Consellera del Tunel del Cadí, Concessionaria S.A. - Consellera de la Comissió Catalana de Trànsit i Segureta Viària. - Consellera del Barri de la Mina. - Delegada de L’Area d’Infraestructures, Urbanisme i Habitatge de la Diputació de Barcelona. - Consellera de La Caixa. - Consellera del Consell Comarcal del Baix Llobregat. - Vocal del Consorci Sanitari Integral. - Vocal de la Fundació Caviga. - Consellera de L’Area de Salut de L’Area Metropolitana de Barcelona Càrrecs de la Sra. Anna Hernandez, esposa del M.H.President de la Generalitat José Montilla

E

Eduard

Igualada

28 d'octubre 2009.18:33h

Respondre

Quina por que deuen tenir.

http://www.elsingulardigital.cat/cat/notices/2009/10/psc_demana_una_treva_a_ciu_43507.php

Ara que governen ells que aprofitin per ampliar Can Brians, perquè quan hi... Llegir més hagin d’anar estiguin més còmodes.
Déu n’hi do tot aquest cas de presumpte corrupció urbanística al Baix Llobregat. Qui és el/la responsable d’urbanisme de la Diputació de Barcelona ?

e

eRIC

Igualada

28 d'octubre 2009.17:19h

Respondre

La reacció immediata del José Zaragoza decapitant al Muñoz (alcalde de Santa Coloma), respon a una estratègia per protegir a la Manuela de Madre, alcaldessa en els temps que s’imputen (2002:... Llegir més principis de la investigació) les irregularitats.
Que es pot esperar d’un partit on el responsable de formació és un ex-presidiari ?

http://forums.vilaweb.cat/www/forum/detall?idcmp=1015334&p_edi=General
27 d’octubre nova diada nacional de Catalunya: corruptes a la gàbia i ”Alcorcón 4 - Real MAdrid 0”.

E

Edu

igualada

28 d'octubre 2009.17:04h

Respondre

Han de venir de fora (Madrid) per a destapar els casos de corrupció catalana ... sort que no som independents.

J

Jordi

28 d'octubre 2009.16:52h

Respondre

Cal aclarir i proclamar en primer lloc que imputació no és acusació. Hi ha vuit persones que el magistrat ha cridat a declarar, però encara és massa aviat per saber exactament si els acusa de... Llegir més res. En aquest país tan confús i tan predisposat a dictar sentències abans de saber ni tan sols si hi ha acusació, cal demanar prudència, almenys mentre no hi hagi proves concloents.

R

Rafael del Barco Carreras

Barcelona

28 d'octubre 2009.16:22h

Respondre

DETENCIONES 27-10-09, LOS PUJOLISTAS LUIS PRENAFETA Y MACIÁ ALAVEDRA, LOS SOCIALISTAS BARTOLOMÉ MUÑOZ Y MANUEL DOBARCO... Y EL CONSTRUCTOR LUIS CASAMITJANA, ASOCIADO A LA CAIXA DE CATALUÑA DE... Llegir més NARCÍS SERRA...


Rafael del Barco Carreras



Escribía ayer:

Apenas terminado el artículo sobre Millet y Serra con un ”...ya escampará...LA CRISIS Y LA ESPECIAL DEMOCRACIA ESPAÑOLA LOS FABRICA A DIARIO...” , bendiciendo el escrito el Juez Garzón ordena detener a dos primeras figuras del PUJOLISMO, Luis Prenafeta y Masiá Alavedra, muy citados en ”Barcelona, 30 años de corrupción”, en armonía con los SOCIALISTAS, también detenidos, el alcalde de Santa Coloma de Gramanet, Bartolomé Muñoz, hijo del último alcalde franquista, su concejal de urbanismo Manuel Dobarco, y más socialistas...

Si las corrupciones de Alavedra y Prenafeta son muchas, vienen de lejos, y estas detenciones nos prometen más, de entre las demás me llama la atención Luis Casamitjana, presidente del Grupo ESPAIS, por lo cerca que se encuentra de mi personaje central Narcís Serra. Pudiera sucederle como a Artur Mas que si le ha dado un telele, desbarrando con Banca Catalana, por lo de Félix Millet y la Fundación Trías Fargas, con la detención del jefe PRENAFETA con quien se iniciara en grande en el mundo de los “negocios” con quiebra de unos 8.000 millones de aquellas pesetas, debe necesitar sedantes...ver en imágenes de www.lagrancorrupcion.blogspot.com la noticia de 1988...

y así escribía sobre el Fórum Barcelona 2004 el 1 de septiembre pasado:

Pero si la ininteligible promoción del Consorcio para Teléfonica sigue un programa más o menos definido, sus vecinos de enfrente, ESPAIS, PROMOCIONS INMOBILIARIES, relentizan tanto que se diría que su estructura de hormigón “no avanza” a tenor de las tomas censuradas en www.lagrancorrupcion.com, y a pesar de su TAMBIÉN ASOCIACIÓN CON LA CAIXA DE CATALUÑA para la construcción de hoteles de lujo, y que su DIRECTOR GENERAL, RAFAEL GONZÁLEZ TORMO, haya sido GERENTE de la SOCIEDAD MUNICIPAL 22@BARCELONA. En INTERNET se leen acosos inmobiliarios, por ejemplo, a la LIBRERÍA CATALONIA, y en imágenes, su cartel a pie de obra, un reclamo a VENTAS NINJA.

Continuará…

Ese continuará no imaginaba que con detenciones... ¡ya lo creo que continuará!. Precisamente en la sesión del lunes del juicio a la corrupción en la Delegación de Hacienda de Barcelona el tema DIAGONAL MAR, del que tanto saben los ahora detenidos, fue pieza principal.

M

Marc

igualada

28 d'octubre 2009.15:29h

Respondre

El Sr. Basas va molt fort. Et vec molt cremat noi. Potser sí que haurem de pensar en Escons Insubmisos. La política catalana ha passat d’un oasi a un sincrotó ?

C

Concepció

Igualada

28 d'octubre 2009.14:22h

Respondre

Tots els partits són corruptes.Jo m’atreveixo a dir que politica és sinomin de corrupció.No hi ha un pam d’honradesa per enlloc.

P

Pagès

Òdena

28 d'octubre 2009.14:15h

Respondre

Gracies als comentaris ara ja ho veig tot clar.
El Sr. Singla, que sempre ha estimat Igualada, volia tenir la seva propera residencia a Can Morera, propietat de la seva família. Volia fer-se una... Llegir més casa molt gran amb moltes habitacions i molts lavabos on passar la resta dels seus dies.
Tot això estava camuflat sota un nou edifici que s’anomenaria presó d’Òdena.
Què millor que fer-se la seva pròpia casa, construïda per la seva constructora, en la parcel•la familiar? Tot lligava però no va sortir bé.
Després hi va voler posar la Nissan i tampoc tampoc.
La darrera és fer-se tot un polígon per anar-hi a viure. Ara li ha costat 400.000€ que ha de regalar a l’Ajuntament per que li requalifiquin la seva parcel•leta.
Crec que és millor fer-hi la pressó. Faran falta molts llocs de treball i moltes “habitacions” amb wc. Ja se sap que si pots estar prop de casa és molt millor.

M

MONTSE

IGUALADA

28 d'octubre 2009.11:19h

Respondre

El Sr. Singla es igualadí, forà pero igualadí.

m

macià

igualada

28 d'octubre 2009.10:04h

Respondre

no si... ningu discuteix que els sociates puguin tenir elements corruptes, el q dic és que em sembla ”molt curios” que la corrupció de CiU s’intenti amagar... la actitud de alguns respecte... Llegir més aquest tema si que em fa ”veure la llum”...
O sou molt innocentons, o teniu molt clar que defenseu...

C

CulActiu

Anoia

28 d'octubre 2009.09:36h

Respondre

Parlant de presons, un apunt:

Algú recorda que la presó de l’Anoia havia d’anar a Can Morera..?

Algú recorda qui era el president del Consell Comarcal alehores..?

Algú sap quins igualadins... Llegir més treballen per al Sr. Single..?


Qui pugui respondre les 3 preguntes, veurà la llum!

m

macià

igualada

28 d'octubre 2009.08:58h

Respondre

com es que ningu comenta res de CiU... no serà que la maquinaria del partit està procurant desviar l’atenció contra els corruptes del PSC? Si es que els dos son iguals...

E

Eduard

Igualada

28 d'octubre 2009.01:41h

Respondre

La feina de Zaragoza i Iceta és molt bona : a les 17:00 h. buscaves al google LUIS GARCIA SAEZ i sortia al directori del PSC com a militant i exdiputat. Després de declarar Zaragoza que no és... Llegir més militant, ja no apareixa la web. Són uns genis.

E

Eduard

Igualada

28 d'octubre 2009.01:33h

Respondre

L’alcalde socialista de santa coloma de gramanet detingut Bartomeu Muñoz es vicepresident de la diputacio de Barcelona, el president de la diputació es el marit de la Manuela de Madre (antiga... Llegir més alcaldessa de santa coloma) i sabeu qui es la responsable d’urbanisme de la diputació..... ANNA HERNANDEZ, i qui es aquesta dona ???? doncs l’esposa d’un tal JOSE MONTILLA AGUILERA.

P

Pere

Vilanova del camì

27 d'octubre 2009.22:46h

Respondre

Qui estigi lliure de corrupció que tiri la primera pedra,
potser no cal paga més impostos,fins que tots el corruptes estiguin tencats a la presò ,faltaran pressons , acabarem amb l`atur.

P

Pere

Montbui

27 d'octubre 2009.21:10h

Respondre

ha veure si els de ANTICORRUPCIÓ, venen a Montbui!!! Que ens expliquin que ha passat amb el MONAQUA. Molt bonica l’inaguracióa pero ara resulta que esta tancat per deficiencies arquitectóniques.... Llegir més Per que d’això no es parla....? Subvencio de 800.000 euros per fer el bulebar 2 despareix i es fa amb el pla Zapatero...... On estan els audiotors per controlar tot aixó...

l

lis

igualada

27 d'octubre 2009.21:04h

Respondre

aixo es un merde....aqui qui no corre,vola.pero no patiu...els donaran u
na medalla i a casa tranquilets.AMB RAO O SENSE RAO EL POBRE A LA PRESO.

P

Puri

Igualada

27 d'octubre 2009.20:42h

Respondre

Ara toca a una gran empresa. Ès tracta d’anar desmontan lo que fà pudor
a català,
Sembla que hi ha el proposit de destruir lo d’aquí.Palau, empreses, politics.
S’acava alló de Catalunya... Llegir més motor d’Espanya.
No hi votat mai als socialistes, però l’Ajuntament d’Igualada penso que
fa les coses correctament.No veiem ”papus” arreu.

p

pau

odena

27 d'octubre 2009.20:04h

Respondre

No us deixessiu el polígon logístic que volen fer a can Morera. La propietat és de la família Singla, la empresa és de Proinosa i en Guisado i Aymamí han firmat varis acords segons els diaris.... Llegir més
L’acord més curiós és aquell que va aprovar en Guisado en un ple on un munt de ciutadans lluïen cartells amb lemes tipus ”Lleig” o ”Almenys Marbella tenia glamour” (Anoiadiari va publicar la noticia).
Gràcies a aquest acord a Òdena estan fent un nou POUM quan l’actual POUM li quedaven molts anys per esgotar-se. Segons l’acord, el nou POUM el ”pàtrocina” una entitat lligada a Proinosa que hi posa mitjans tècnics i econòmics amb la condició que el nou POUM inclogui la finca (costa d’entendre que sigui legal).
En referència aquest polígon també és curiòs que en la darrera exposició al públic del polèmic pla director urbanístic de la Conca la majoria de terrenys de can Morera no estaven inclosos dins els terrenys que els ajuntaments podran requalificar.En canvi en la versió definitiva van apareixer-hi inclosos. Aquest canvi significatiu entre el que es va exposar i el que es va aprovar està recorregut (contenciòs) i notificat/denunciat a la Unió europea. Algun dia potser en sabrem el què.

R

Robert

Igualada

27 d'octubre 2009.19:40h

Respondre

al final ERC, ICV i PP seran els bons.

P

Pagès

Òdena

27 d'octubre 2009.19:35h

Respondre

A Òdena el Sr. Singla ha signat un conveni amb l’Ajuntament i la generositat del Sr. Singla arriba fins al punt que pagarà a l’ajuntament els 50 quilos que val el nou POUM.
Regal? No us ho... Llegir més penseu pas. El conveni en qüestió diu que si la parcel•la del Sr Singla anomenada del Can Morera no es requalifica de rústic a residencial i queda inclosa en el nou Pla General llavors no paga els 50 quilos.
Aquest conveni està aprovat en ple municipal.
Qui vulgui pot anar a l’ajuntament a demanar còpia del conveni.
Si això no és un frau ni un cas de corrupció que a baixi Déu i m’ho expliqui.

A

Albert

27 d'octubre 2009.19:33h

Respondre

Si CiU es financia amb diners de fundacions... ahh aleshores correm a dir que el PSC més, però quan és al revés canviem de tema... no cal comentar que hi està emmerdat déu i sa mare... jeje,... Llegir més aquí només hi ha socialistes jeje. Ara, quan es tracta del amic Bitllet correm a dir que si era fundador de la FAES-Catalunya, que si va donar 600€ al PSC,Ara bé, els implicats del PSC demà seran expulsats, els de CIU de moment no (ni ho preveuen)A l’edu, l’únic partit al que voto són als Escons Insubmisos, quan no puc, passo... pq de fet TOTS són iguals...

m

marc

igd

27 d'octubre 2009.19:28h

Respondre

L’alcalde de Sta. Coloma de Gramanet pot estar ben tranquil, encara que fos condemnat, tal i com va passar amb el ”Sr.Filesa”, acabarà tenint (com aquest últim) un càrrec (de formació o... Llegir més algun altre). Tranquil noi, feina segura a can PSC.

e

edu

27 d'octubre 2009.18:40h

Respondre

Ai Albert, com cauen els mites ... molt cridar i després vosaltres sou pitjors. Han començat pels ajuntaments de Sta. Coloma i Badalona, continuaran pel de Barcelona (més de 30 anys amb el mateix... Llegir més partit; quan arribi el dia les destructores aniran ”a tope”) i acabaran per la Diputació de Barcelona (propietària de Caixa Catalunya).
Alerta que no arribin a Cornellà i St.Just, que el ”jefe” i la primera dama en sortiran escaldats.

Visca el Baix Llobregat, la nova Marbella catalana.

e

eRIC

igualada

27 d'octubre 2009.18:35h

Respondre

PSC (3), CIU (2) vinga nois que encara no s’ha acabat, a veure qui guanya ... s’accepten apostes ?

X

Xavi

Igualada

27 d'octubre 2009.18:31h

Respondre

Albert, potser si que els convergents (algun n’hi deu haver) són corruptes, però em sembla que la Mireia es referia (amb més encert i ironia o menys) d’Igualada i la resta de la Conca... Llegir més d’Òdena on, casualitats de la vida o no, l’empresa hi fa fet i està fent moltes obres (i els 4 ajuntaments són del mateix color polític: PSC). Ep! que a més a més l’empresa és patrocinadora de l’hoquei igualadí. Renoi, agafa que fa fort !

M

Mireia

27 d'octubre 2009.18:19h

Respondre

Albert... va, sí, tooota la raó! Corruptes tots plegats! CiU és el dimoni, en MIllet també hi fotia mà, ERC ho beneïa tot, el PP també sucava perquè no fos dit i Ciutadans parava la mà!

A

Albert

27 d'octubre 2009.17:59h

Respondre

Potser falta afegir una part de la notícia: L’exsecretari de Presidència amb Pujol i l’exconseller convergent d’Economia, implicats en el sumari per corrupció urbanística, no Mireia? CiU +... Llegir més PSC (i algun d’ERC q passava x allà) = Corrupció x totes bandes?

C

Calixte Fernandes

Igualada

27 d'octubre 2009.17:57h

Respondre

També les obres del riu Anoia les va fer Proinosa...la tira de ponts, les obres de l’Av. Catalunya...M’ensumo que tindrem notícies.

C

Calixte Fernandes

Vilanova del Camí

27 d'octubre 2009.17:53h

Respondre

Si no recordo malament, Proinosa està darrera de les obres faraòniques d’alguns ajuntaments socialistes de la comarca com el Parc de les Aigües d’Igualada o la primera part del Boulevard de... Llegir més Montbui. Algú se’n recorda d’algunes més ?

J

Joan

27 d'octubre 2009.17:47h

Respondre

Jaja, quina associació de conceptes més mesquina, Mireia... Una mica massa malintencionada...no?

M

Mireia

27 d'octubre 2009.17:13h

Respondre

AJuntament socialista + Proinosa com a maxima adjudicataria de les obres públiques... = alcalde empresonat?

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.