TORNAR

L'Etoo del Crackòvia presidirà el Jurat Jove del Festival Zoom

Zoom Igualada: del 4 al 8 de novembre

cultura
Dilluns, 19 octubre 2009. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En la setena edició del Festival Zoom Igualada, que tindrà lloc del 4 al 8 de novembre, l'actor català Miquel Àngel Ripeu, conegut per la seva participació al programa d'humor Crackòvia (Televisió de Catalunya), capitanejarà un conjunt de dotze alumnes d'audiovisuals de l'Escola d'Art Gaspar Camps i l'institut IES Joan Mercader de la ciutat d'Igualada en el Jurat Jove.

Imatge de la cinta finlandesa d'animació 'Viimeinen elefantii'

Fotograma del curt 'Ficció' de l'igualadí Jordi Còdol

Miquel Àngel Ripeu, president del Jurat Jove

Ripeu s'ha convertit, en els darrers anys, en un dels actors més estimats de la televisió catalana gràcies als múltiples personatges que interpreta al programa Crackòvia. D'Eto'o a Kobe Bryant, de Tiger Woods a Serena Williams... El de Castelldefels va iniciar la seva trajectòria professional el 1996, amb diverses participacions al teatre i la televisió. Va ser actor principal de Barrio Sésamo i secundari al musical Hair. Des d'aleshores, l'intèrpret d'origen guineà ha desenvolupat una intensa activitat sobre la tarima i a la petita pantalla. Ha actuat a programes de gran audiència estatal com Homozapping News i Buenafuente −el seu currículum inclou diverses col·laboracions amb la productora El Terrat− i ha intervingut als musicals Rent i The Full Monty. De les seves darreres incursions al teatre, destaquen les obres El projecte Alfa i La valla.

Els estudiants que participaran al Jurat Jove són: Sílvia González, Marta Barbero, Enric Almirall, Albert Cerdan, Roger Sirbent, Edu Briñez, Aigia Jorba, Maria Sánchez, Aina Xifré, Glòria Budria, Alba Camacho i Aitor Fernández.

La secció Zoom Jove inclou nou curmetratges de producció espanyola i finlandesa

El Festival Zoom vol seguir apostant pel treball dels joves creadors i, amb aquest objectiu, el certamen ha programat un total de nou peces curtes que es projectaran dins la secció Zoom Jove.

Pel que fa a produccions catalanes, es podran veure els curmetratges Absent (de Guillermo Asensio), Mom (Andy Muschietti), Chat Noir (Daniel Fibla Amselem), Reacción (David Victori), Ficció (de l'igualadí Jordi Còdol i Sergi Garcia) i Jugando con números (Jordi Pastor). També competiran pel premi al Millor Curmetratge les peces espanyoles Implicación (Julián Quintanilla) i El ataque de los robots de nebulosa-5 (Chema García Ibarra). Tanca el grup la cinta finlandesa d'animació Viimeinen elefantii (Antti Laakso). Bona part dels directors compten amb una llarga experiència en el món de la realització i la producció, i ja han recollit diversos premis internacionals pels seus treballs.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.