TORNAR

El consum de carburant a Petromiralles augmenta un 14% tot i la crisi

economia
Dissabte, 26 setembre 2009. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El grup petrolier Petromiralles, el vuitè més important de l'Estat, ha experimentat un augment del 14% de les vendes de combustible els primers set mesos de l'any. Les xifres contrasten amb la tendència general a la baixa del subministrament de combustibles. Segons el portaveu de Petromiralles, Emili Miramunt, tot i que no hi ha dades oficials, la disminució global en el consum de combustibles es mou al voltant d'un 10%. Al seu entendre, els factors que poden haver contribuït a aquesta davallada són la baixada de producció de les indústries, que acaba repercutint en el transport, la disminució del moviment intern i la sensació de 'por' entre els consumidors.

Foto: Violeta Gumà

Foto: Violeta Gumà

Les claus que han portat Petromiralles a experimentar aquest augment de vendes se centren principalment en una 'política d'apropament cap al transportista'. Per a Miramunt, el fet d'haver-se expandit cap a tot l'Estat també ha estat un motiu important per l'augment de vendes en relació a l'any passat.

Les vendes reals d'aquest grup petrolier han estat més bones del què s'esperaven, ja que a principis d'any l'empresa preveia créixer 'prop d'un 8%' i el resultat s'ha quasi doblat.

Les previsions d'ara fins a finals d'any són 'optimistes' per a l'empresa, ja que esperen seguir incrementant les vendes i 'si fos possible' aconseguir un augment d'un 15% o 20%. Segons Miramunt, però, la tendència global 'seguirà a la baixa' i només es reactivarà quan la indústria sigui 'més forta' i la població sigui 'més valenta'.

El gasoil, el més venut

Per tipus de carburant, el que ha notat una pujada més important pel què fa a les vendes és el gasoil per la forta aposta que Petromiralles ha fet pel transport, tant estatal i com internacional. El biocarburant manté la tendència a l'alça però, segons Miramunt, encara 'no és una opció real de consum' ja que la gent està 'poc informada'.

Per a Petromiralles, el gasoil suposa un 80% de les seves vendes, mentre que la gasolina està al voltant del 15% i els biocarburants representen entre un 5% i 10% de les vendes.

ACN


1 Comentaris

J

Jaume

Igualada

27 de setembre 2009.20:02h

Respondre

Jo faig gasoil a la gasolinera que hi ha a l´entrada d´Igualada,antiga nacional II,venint de Lleida,es casi dos centims més barata que la gasolinera que té aquesta empresa aquí a la ciutat i que... Llegir més comenteu a la notícia.Vagi bé!.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.