TORNAR
PUBLICITAT

Bellprat vol consolidar-se com la primera Vila del Llibre de Catalunya

cultura
Dimecres, 23 setembre 2009. 04:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Seguint la idea de 'Book Town' que tenen pobles d'Anglaterra, Bèlgica, França i Itàlia en què el món del llibre ha actuat com a dinamitzador del municipi, Bellprat inicia una aventura inèdita a Catalunya, crear la primera Vila del Llibre. Una Vila Llibre és un poble rural i d'interès històric en el que es concentren activitats artístiques i culturals relacionades amb el llibre de segona mà, d'ocasió i d'antiquari. L'any passat el municipi ja va donar el tret de sortida a la idea, que busca aconseguir fonts per reconstruir cases velles per convertir-les en equipaments culturals. El proper 4 d'octubre, Bellprat vol repetir-la per consolidar-se com la primera Vila del Llibre de Catalunya.

1a Vila del Llibre a Bellprat

Enric Bono, responsable de l'organització de Bellprat, Vila del Llibre, afirma que Bellprat és un poble modest de l'Anoia que des de fa anys està lluitant per trobar fórmules que l'ajudin a conservar un petit municipi que data del segle XVI i que 'encara ha resistit vèncer la temptació de l'especulació urbanística' i que conserva les seves antigues edificacions de pedra i un paisatge dominat pels camps de blat, boscos de pins i rutes a peu per GR7.

L'any passat, la jornada de llibres va tenir com a padrí el dibuixant de 90 anys Joaquim Muntañola. En total, es van recaptar 5.000 llibres classificats per temàtiques i amb preus populars que anaven d'entre un euro i cinc euros. Es van vendre gairebé 1.000 llibres i es van recaptar 1.700 euros que es van donar a la Marató de TV3.

En aquesta ocasió, Màrius Serra serà l'encarregat de fer el parlament de cloenda i presentarà el seu últim llibre 'Quiet'. Al llarg de tot el dia, Màrius Serra haurà plantejat a tots els visitants de Bellprat, Vila del Llibre 2009, vuit enigmes, un per cada lletra que forma la paraula 'BELLPRAT'.

ACN


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.