TORNAR

Control de la qualitat ambiental a Òdena

Una unitat mòbil analitza els contaminants fins a final de mes

Dissabte, 12 setembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Fins a finals de setembre de 2009 una Unitat mòbil de vigilància de la contaminació atmosfèrica de la Diputació de Barcelona es troba ubicada a la vorera lateral del Centre Cívic del Barri de Sant Pere. La Unitat mòbil és una furgoneta que està equipada amb analitzadors automàtics dels contaminants atmosfèrics més importants (SO2, NO2, O3, CO, PST, PM10 i Benzè) i sensors de les variables meteorològiques (direcció i velocitat del vent, temperatura, humitat, radiació solar, pressió i pluja).

La unitat de control ambiental

El funcionament de què consta aquesta unitat mòbil és la captació de les mostres amb autonomia de 24 hores o 8 dies, la recollida i canvi del filtre segons l’autonomia de l’aparell i enviar al laboratori les anàlisis.

Les dades que es recullin seran avaluades pels tècnics del Servei de Medi ambient de la Diputació de Barcelona que es faran arribar a l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Òdena.

L’any 2005 ja va ser instal·lada la mateix Unitat Mòbil i va recollir dades que indicaven els baixos nivells de contaminació atmosfèrica al nostre terme.

Amb aquest servei, ofert per la Diputació de Barcelona i sol.licitat des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament odenenc, es pretén conèixer la qualitat de l’aire en zones que no tenen una vigilància continuada, veure la variació de les concentracions de contaminants al llarg de l’any, obtenir dades de qualitat de l’aire per estudis concrets: auditories, instal·lacions d’activitats…, relacionar els valors dels contaminants atmosfèrics amb focus emissors i estudiar les possibles ubicacions abans d'instal.lar una estació fixa.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.