TORNAR

L'Aldi de Masquefa a punt al 2010

El conseller Huguet posa la primera pedra de la plataforma logística

economia
Divendres, 11 setembre 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Alcaldes, regidors, representants polítics, econòmics i socials han assistit aquest dijous al migdia a la col·locació de la primera pedra del centre logístic d'Aldi Supermercats a Masquefa, al polígon Clot del Xarel·lo. Els treballs es van iniciar el passat mes de febrer i es preveu que s'acabin al setembre del 2010. Donarà feina a gairebé 200 persones, uns llocs de treball pels que els masquefins tindran prioritat.El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha remarcat el benefici que representarà per una comarca com l'Anoia aquest centre de distribució, al que ben aviat el seguiran, segons Huguet, unes importants millores en la xarxa viària com el quart cinturó.

El conseller Huguet i l'alcalde de Masquefa, Xavier Boquete

Estat actual de les obres

El conseller Huguet cobrint la primera pedra

El conseller Josep Huguet, juntament amb l'alcalde de Masquefa, Xavier Boquete i el gerent d'Aldi a Catalunya, Pablo Engelmann, han posat i cobert de sorra la primera pedra d'aquesta nova planta al polígon Clot del Xarel·lo, una pedra que han enterrat juntament amb els diaris del dia i un bitllet de 10€.

Mentre els operaris acabaven de tapar el forat, l'alcalde de Masquefa ha recordat a tots els presents la importància d'una infraestructura d'aquestes dimensions i amb un pes internacional com té Aldi, amb més de 7.000 botigues arreu del món, i que ubica a Masquefa la seu social de les delegacions de l'estat espanyol i de Portugal. Des de la planta masquefina se subministraran 13 províncies i 65 botigues una quarantena de les quals són a Catalunya, ha explicat el gerent d'Aldi, qui també ha explicat que si es van decantar pels terrenys de Masquefa va ser, en bona mesura, per les infraestructures viàries que i ha previstes, com el quart cinturó.

Per la seva banda el conseller Huguet ha mostrat el seu convenciment pel bon encaix d'aquesta planta de distribució a Catalunya, ja que 'compartim un model de supermercat de proximitat, dins la trama urbana, un model de comerç molt semblant'. Així ha recordat que Catalunya està afrontant, en aquests moments, un canvi en els models productius i que la logística, com és aquesta aposta i també la planta de distribució d'Abacus que s'està construint a Vilanova del Camí. Huguet ha reconegut que un dels punts importants perquè aquests projectes progressin és precisament 'que l'administració no posi traves burocràtiques sinó que agilitzi processos i desencalli obstacles'

Aldi a Masquefa

El nou centre logístic al Clot del Xarel·lo és el quart que Aldi ubica a l'estat espanyol. Ocuparà una superfícies de 97.000 m2 amb una construcció propera als 42.000 m2, més 3.000 d'oficines. Disposarà d'una nau d'emmagatzematge i un edifici d'oficines, a més de construccions annexes per a instal·lacions i serveis. També s'hi habilitarà un parcament amb capacitat per a 166 places.

Els ciutadans e Masquefa tindran proritat a l'hora d'accedir als gairebé 200 llocs de treball que es crearan amb aquesta planta, i per aquest motiu des del mes de gener l'ajuntament ha facilitat cursos d'alemany.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.