TORNAR

'Des d'Atlas, igual que Miquel Ball, intentem deixar el món una mica millor'

Emotiva entrega dels Premis al Compromís Cultural

cultura
Divendres, 11 setembre 2009. 04:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El teatre de l'Ateneu ha acollit aquesta nit l'acte d'entrega dels Premis al Compromís Cultural, concedits enguany a Miquel Ball i a Atlas Sociocultural. Ha estat un acte emotiu, sobretot per les paraules dels premiats, i la xerrada de la periodista Patrícia Gabancho ha esperonat l'esperit nacional. La música de la coral Juvenil Xalest i de la cantautora Meritxell Gené li han acabat de donar el toc de calidesa i patriotisme propis de la vigília de la diada, que ha finalitzat amb l'entonació, per part de tots els presents del cant dels Segadors. (galeria)

Prop de 150 persones han seguit l'acte organitzat per Òmnium

La periodista Patrícia Gabancho, en una intervenció breu però contundent

La cantautora lleidatana Meritxell Gené ha agradat al públic de l'Ateneu

Atlas, rebent el premi col·lectiu al Compromís Cultural

Les paraules de Joan Requesens recordant a Xesco Boix han servit per encetar l'acte. Seguidament ha parlat la periodista Patrícia Gabancho, qui ha fet una crida a la consciència recordant 'la força que tenim les persones quan ens proposem portar alguna cosa endavant'. Ha fet menció de la consulta popular d'Arenys, que tot i plantejar-se sense cap pretensió ha acabat fent trontollar l'estat, 'que ha vist que no podria canviar el resultat i ha decidit trencar l'urna'.

Gabancho ha reiterat que 'és el moment de dir que si bé ens retallen l'Estatut, no ens agrada; no deixen fer la consulta popular, no ens agrada...ens perjudiquen, però no hem de callar'.

Després s'ha fet entrega dels premis. Miquel Ball el va rebre a casa seva fa uns dies perquè no podia assistir a l'acte per qüestions de salut, i ha estat el seu fill qui, visiblement emocionat, ha adreçat unes paraules de record als inicis de l'escoltisme que va fundar el seu pare.

Seguidament han estat diversos membres d'Atlas Sociocultural que han pujat a recollir el premi. Han volgut mostrar la gran satisfacció que representava rebre el reconeixement a la vegada que el rebia Miquel Ball, 'perquè com ell - han assenyalat-, nosaltres també procurem deixar el món una mica millor de com ens l'hem trobat'.

Després d'aquestes paraules ha estat Meritxell Gené qui, amb els seus propis temes o amb cançons d'altres cantautors i versions de poetes catala, ha posat el punt i final a l'acte. No obstant, la clausura ha estat l'entonació dels Segadors per part de la coral Xalest i també de públic, que emotivament i d'empeus, s'han afegit a l'himne de Catalunya.

Podeu veure diferents imatges de l'acte en aquesta fotogaleria.

Vídeo de presentació d'en Miquel Ball, fundador de l'escoltisme a Igualada i impulsor del Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada i dels focs de Sant Joan.

Presentació de la Fundació Atlas, una entitat que promou la formació, l´intercanvi cultural, els espais educatius i de lleure, com també el foment del teixit associatiu i el voluntariat.


3 Comentaris

G

Gemma i Agustí

Banyoles

12 de setembre 2009.22:21h

Respondre

Moltes felicitats a l’equip d’Atlas per aquest reconeixement públic a la seva tasca. Cal seguir treballant des de tots els àmbits de la societat pel diàleg entre cultures. Atlas contribueix... Llegir més activament amb aquest objectiu. Ànims i endavant !!

c

carles

igualada

11 de setembre 2009.22:17h

Respondre

Omnium Culural, molt bé per aquest reconeixment al senyor Miquel Ball, d’una trajectòria catalanista fidel i exemplar i que podria explicar moltes, moltíssimes coses dels anys 50 i 60 que... Llegir més passaven a Igualada i que la història oficial encara amaga, per allo del pacte de la Transició..
També molt bé per reconeixer publicament el servei d’Atlas, una entitat que treballa per la integració de manera efectiva.

J

Jordi

Igualada

11 de setembre 2009.09:04h

Respondre

moltes felicitats a Atlas, al Miquel Ball per la gran tasca que fan i a Omnium per l’organització de l’acte.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.