TORNAR

L’Eix Diagonal a punt de començar les obres

Al setembre es reprèn l’activitat a carreteres i municipis

politica
Dimarts, 25 agost 2009. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
D’aquí a menys d’un mes començaran les obres de construcció de l’Eix Diagonal al seu pas per la comarca de l’Anoia. El tram d’Igualada a Castellfollit del Boix és dels primers que es farà, amb una nova carretera de gairebé 7 quilòmetres vorejant el Puig Aguilera, unes obres que tindran certes repercussions sobre el trànsit rodat a l’extrem del polígon industrial de Plans d’Arau. De fet el mes de setembre es produirà la represa de l'activitat urbanística i d'obres, així com la venda de les parcel·les del Polígon de Can Parera, a Castellolí.

L'INCASOL posa a la venda les parcel·les de Can Parera

Imatge virtual de l'enllaç, a Òdena, del futur Eix Diagonal amb l'A2

El traçat de l'Eix diagonal al seu pas per l'Anoia

El tram de l’Eix Diagonal Igualada – Castellfollit del Boix (6,9 km)

La carretera serà de nova construcció, independent de la C-37 actual. El projecte s’inicia al punt on finalitza la C-15, a l’enllaç amb l’antiga N-IIa. Després d’enllaçar amb l’autovia A-2, el traçat continua per l’est del Puig d’Aguilera i culmina a l’enllaç de Castellfollit del Boix (Maians). La carretera té les característiques d’una via preferent, d’altes prestacions, a la qual s’accedeix a través d’enllaços a diferent nivell.

La carretera estarà formada per dos carrils de 3,5 metres i dos vorals d’1,5 metres. En alguns trams, s’executarà un tercer carril per a l’avançament de vehicles lents, que sumen una longitud total de 4 quilòmetres. La carretera abasta els termes municipals d’Òdena, Castellolí, Castellfollit del Boix i Vilanova del Camí.

Es preveu la formació de tres enllaços: a Igualada (amb l’N-IIa), amb l’autovia A-2 i a Castellolí. Les obres inclouran la construcció de 4 viaductes, entre els que cal remarcar un de 180 metres de longitud al terme de Castellolí. D’altra banda, en aquest tram també es construirà un túnel de 163 metres i un túnel artificial de 61,5 metres a la zona de Can Jorba.

L’Eix Diagonal unirà Vilanova i la Geltrú amb Manresa i es preveu que aquesta nova carretera millori la connexió entre la costa i les comarques centrals i millorarà la mobilitat entre el Bages i l’Anoia.

Obres a Igualada

A primers de setembre s’engegaran tres obres municipals importants a la ciutat. D’una banda la construcció del pont entre els parcs de Valldaura i Puigcornet, la urbanització del carrer Covadonga i seguiran les intervencions a les placetes del c/ St. Ignasi.

L’alcalde, Jordi Aymamí també ha fet referència a les obres de l’Escorxador, del qual se’n va inaugurar un espai per la Festa Major. Aymamí ha explicat que una de les empreses creades per l’ajuntament, la Societat Igualadina d’Equipaments Municipals (SIEM), que serà l’encarregada de gestionar l’Escorxador, és també l’encarregada de buscar els recursos econòmics suficients per portar a terme la construcció del que queda. La intenció de l’ajuntament és poder construir els altres espais tots de cop (l’Escola de música i l’espai d’arts, l’espai d’entitats i l’alberg), com un projecte unitari, però primer cal trobar el finançament.

L’INCASOL prioritzarà les empreses del món del motor per Can Parera

També a partir del setembre l’INCASOL començarà a comercialitzar el nou sector de Can Parera, al municipi de Castellolí. Així traurà a la venda un total de 45.000 metres quadrats de sòl, distribuïts en 9 parcel·les, amb una superfície que oscil·la entre els 2.600 i els 11.200 metres quadrats. El preu de sortida de la concurrència s’ha fixat en 170 euros el metre quadrat de sòl.

A principi de l’any vinent sortiran a la venda les 10 parcel·les restants, amb una superfície total de 13.000 metres quadrats, destinades a indústries intermitgeres, per tant d’una superfície d’entre 1.000 i 1.300 metres quadrats cada una.

El polígon està situat al costat del Parc Motor de Castellolí, una activitat amb la que es pretén potenciar el teixit industrial de la zona. Amb aquest objectiu, en les bases per a l’adjudicació de les parcel·les de Can Parera s’establirà que tindran prioritat les activitats vinculades al sector del motor i de l’automoció.

Joaquim Nadal a la comarca

Precisament per parlar de diverses obres, entre elles l’Eix Diagonal, el conseller Joaquim Nadal serà aquest dimecres a Igualada per tractar, entre altres temes, sobre l’acord de mobilitat en l’àmbit de la Conca d’Òdena i l’entrada del ferrocarril a la ciutat.


3 Comentaris

a

albert

25 d'abril 2010.22:04h

Respondre

eix diagonal

e

eva

17 de setembre 2009.16:31h

Respondre

Tens raó Eric, que n’arriben a ser de cafres aquests del Tripartit.

E

Eric

Igualada

17 de setembre 2009.14:28h

Respondre

Mira’l! I això que alguns el tenien ben amagat el projecte no sigui que prosperés Igualada!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.