TORNAR
PUBLICITAT

Igualada surt al carrer per la Cercavila del Sant

La Pius XII s'omple per l'Operació Cigró

cultura
Divendres, 21 agost 2009. 03:45. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Nens i nenes, pares i mares, avis i àvies, menuts i grans han omplert els carrers de la ciutat aquest dijous a la tarda, escortant la cercavila del Sant (fotogaleria). Després de la Tronada tots els grups del seguici popular han fet la primera sortida de la festa major i l'actuació a la plaça. El periodista igualadí Joan M. Morros ha llegit el pregó, i després, la Plaça Pius XII ha tornat a quedar petita per acollir l'Operació Cigró (fotogaleria). Una jornada per escalfar motors abans de l'arribada del cap de setmana i la recta final de la festa gran d'Igualada.

L'actuació dels trucs a l'operació cigró

La PlaçaPius XII ha quedat petita

La plaça de l'Ajuntament, plena per veure el final de la cercavila i el pregó

Els capgrossos han estrenat vestuari

L'encesa de la tronada

El Ball de Bastons ha rebut la bandera de les mans de l'alcalde

L'acte institucional de la tarda ha estat al saló de sessions de l'Ajuntament, on s'han presentat la formació Ball de Bastons d'Igualada. L'alcalde Jordi Aymamí, ha entregat a la colla la bandera amb l'escut de la ciutat i la imatge de Sant Bartomeu, el patró. La colla Ball de Bastons de Masquefa ha estat l'encarregada d'apadrinar la nova colla igualadina.

Tronada i cercavila i pregó

L'encesa de la tronada ha ressonat amb força per tota la Plaça de Cal Font, donant així el senyal als Moixiganguers que han alçat l'espadat. Es donava així el tret de sortida a una cercavila molt participada, tant per les nombroses colles com pels ciutadans que s'han abocat al carrer per acompanyar-los fins a la plaça de l'Ajuntament, després de passar pel carrer Òdena, la rambla i el carrer Argent.

Entre les novetats d'enguany ha destacat l'estrena de Ball de Bastons d'Igualada, acompanyats dels Bastoners de La Llacuna i els de Vilafranca del Penedès, a més dels Capgrossos, que ja han pogut lluir els nous vestits. Podeu veure'n diferents imatges de la cercavila en aquesta fotogaleria.

Després de l'actuació final dels grups del seguici popular, Joan M. Morros, cap d'informatius de RAC 1, ha llegit el pregó; emulant un butlletí radiofònic, el periodista ha resumit els actes de la Festa Major i ha encomanat als igualadins a seguir la celebració.

En finalitzar, diverses persones, onejant estelades, han cridat consignes contra la presència de la bandera espanyola a l'Ajuntament. Una protesta que ja fa uns anys que es repeteix, tot i que enguany, ràpidament, l'organització ha fet sonar cançons tradicionals de la festa igualadina a un volum molt alt, que han silenciat en part la denúncia. No obstant, força participants de la cercavila s'han solidaritzat amb la protesta, lluïnt adhesius.

Gran èxit de l'Operació Cigró

Més de 500 persones han agafat un plat de cigrons a la plaça Pius XII. El sopar, ja tradicional des dels inicis de la Coll@nada, ha comptat amb comensals de totes les edats, que des de mitja tarda ja s'acostaven a la plaça per agafar un bon lloc.

Les actuacions improvisades, però, eren el més esperat, i amb més nivell cada any, deu grups han sortit a l'escenari: un grup de menuts que han dedicat a les seves mares una distreta coreografia, el ja tradicional monòleg de Xenxe o les cançons dels Mariachis, ha debutat un jove, el Sergi, que ha fet un monòleg ràpid i breu, un enfilall d'embarbussaments.

Havaneres de la mà dels Pescadors de Ses polles d'aigua, un streeptease a mitges, per part de les mosses, com una crítica a la limitació econòmica d'enguany de la festa Major, unes jovenetes que han coreografiat una rumba del Terrat. Sota el títol Spain 0 Points, s'han recordat algunes de les actuacions més glamuroses de la delegació espanyola en la història d'Eurovision. La quadrilla ha ofert un rock amb tots els integrants vestits d'avis, i han tancat les actuacions els Trucs del CAU Igualada, que han fet aixecar de la cadira a tota la plaça.

Algunes de les actuacions han tingut com a lema la polèmica reducció de pressupost d'aquest any per la Coll@nada, una situació que ja ha passat a anomenar-se, entre els joves, com 'la retallada'. Podeu veure'n totes les imatges a la galeria fotogràfica.

A banda dels propis comensals, la plaça estava plena de gom a gom, com ja comença a ser habitual cada any per l'operació cigró.

Per la seva banda, la cobla Ciutat de Girona, que ha actuat al claustre de l'Escola Pia, ha tingut també un públic nombrós, que ha gaudit de les melodies més tradicionals.


1 Comentaris

C

Carola

Igualada

21 d'agost 2009.08:27h

Respondre

-Molt be la cigronada, llàstima que moltíssima gent no va poder entrar a la plaça. I si un altre any es retiressin les taules...?.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.