TORNAR

El nou complex de piscines del Puigcornet s'estrenarà al novembre

Repàs de diverses obres a Igualada

politica
Divendres, 14 agost 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'equip de govern igualadí va explicar, en la compareixença setmanal, que passat l’estiu s’inauguraran diversos equipaments de la ciutat, mentre que s’iniciaran altres obres importants. Destaca la zona dels vells instituts i el parc del Puigcornet, on a l'octubre es preveu estrenar la nova llar d'infants l'Espígol, i al novembre el nou complex de piscines, moment en què també s'obrirà un nou pont entre el barri de Fàtima i aquestes instal·lacions esportives. D'altra banda, el moviment de terres al riu Anoia al seu pas pel rec estan a punt de finalitzar, i ara faltarà només la col·locació de flora i arbres al llit del riu, que es preveu finalitzar a l'octubre.

Estat actual del riu Anoia al seu pas pel rec

Vista llunyana del nou complex, amb el barri de Fàtima en primer pla

Zona del Puigcornet

Entre les diverses actuacions, destaca l’estrena del nou complex de piscines del parc del Puigcornet, prevista per al 2 de novembre. Aquest equipament encara la seva recta final, i l’obra civil de més de 1.000 m2 gairebé ha finalitzat, restant ara la instal•lació de mobiliari i altres elements per poder donar servei. El cost total ha estat de 9MEUR i, entre d’altres, comptarà amb una nova piscina coberta.

Aquesta obra, juntament amb l'Estadi Atlètic i la nova seu de la UETI, que s'ubicarà prop d'aquestes dues instal•lacions, farà que la zona esdevningui un punt d'atracció important segons l’equip de govern. Per això, per al mes de novembre s’espera finalitzar la construcció d’un pont per a vianants i bicicletes que connectarà el Centre Cívic de Fàtima –el carrer Verge de Covadonga- amb aquest complex esportiu. Segons Xavier Figueres, regidor d'Obres i serveis municipals, Via pública i Mobilitat, la seva funció serà millorar la mobilitat d’aquest espai d’Igualada.

Dins la mateixa zona, les obres de la nova llar d’infants l’Espígol, situada a l’avinguda d’Emili Vallès, hauran finalitzat a l’octubre, amb capacitat per a 71 infants. Els 41 nens que fins ara estaven a la llar d’infants del col•legi Garcia Fossas seran traslladats cap a l’Espígol.

L’entorn del riu Anoia

A punt de finalitzar el moviment de terres del llit del riu Anoia, en la part sud d’Igualada, aviat s’iniciarà la 2ª i última fase, en què l’empresa Moix plantarà vegetació. Segons Figueres, una recuperació del riu que podrà obrir-se a l’ús ciutadà a l’octubre.

Fins aleshores, l’accés es manté restringit, si bé és fàcil accedir-hi a través de diversos camins del voltant que hi connecten, com el propi regidor va reconèixer. Cal recordar que aquesta actuació havia generat força debat a la ciutat.

Altres

Les obres a la C-15 per finalitzar la connexió amb Manresa i l’Eix transversal des d’Igualada han d’iniciar-se a finals de setembre, si bé Antoni Pàmies, regidor d'urbanisme, va dir que se’n donarien més detalls properament.

D’altra banda, les obres d’enllumenat i ampliació de les voreres del carrer Joaquím Vedruna s’aturen aquest mes d’agost per vacances dels treballadors; es reprendran al setembre. Finalment, en aquest mateix mes també s’espera dur a terme la urbanització de les dues places del barri de Sant Agustí.


30 Comentaris

x

xavi

23 de setembre 2009.16:06h

Respondre

A punt la propera inaguració de l’ampliació del complex aquàtic de Vilafranca. Tots cap a Vila !

m

marc

igd

19 de setembre 2009.16:34h

Respondre

”Fan del Cuní”, parlem en termes relatius no absoluts (tal i com realment serien comparables, o sigui densitat d’ocupació). Si vols et faig un croquis (nivell p-3).

F

Fan de Cuní

Igualada

19 de setembre 2009.14:20h

Respondre

Em sorprèn que abans d’inaugurar aquest equipament ja s’està dient que són millors les de Vilanova, Montbuí i les de Punts Suspensius (que deu ser un poble nou de la comarca). Potser que... Llegir més esperem a que estigui tot acabat per jutjar-ho.
Per cert Marc, si et queixes tant de mides de la piscina, com es que ara voldràs anar a la nova coberta de Montbuí, ah! potser és perquè no saps que aquesta ni tan sols arribarà als 25 metres... i això que en Romero és millor gestor que altres...

m

marc

igd

17 de setembre 2009.16:49h

Respondre

Eric, es nota que no utilitzes mai les instal·lacions, si no sabries que estan sobresaturades i, per desgràcia, no millorarem gaire ja que la nova piscina serà de 25m (consultable al projecte... Llegir més present al web de l’Ajuntament d’Igualada). A mi realment m’agradaria disposar de més instal·lacions esportives ja que la gent que realment les utilitzem sabem que són més que necessàries. Caldrà anar cap a Montbui, on el Sr.Romero (millor gestor que d’altres companys) està a punt d’inagurar també una nova piscina coberta.

e

eduard

Igualada

17 de setembre 2009.16:39h

Respondre

Miro els pobles més propers a Igualada (i força més petits) i vec com Vilanova del Camí, Santa Margarida de Montbui, ... continuaran disposant de millors piscines (majors dimensions, ...) que... Llegir més Igualada. Ja vec que el típic conformisme igualadí brilla molt en alguns comentaris, així ens va i ens ha anat a la ciutat.

m

marc

igd

17 de setembre 2009.16:36h

Respondre

Eric, un consell: amb el carnet del PSC tens feina segura a can Entesa (CCC dixit ?), jo ja l’estic tramitant. No es pot perdre cap oportunitat.

E

Eric

Igualada

17 de setembre 2009.14:35h

Respondre

No sé perquè parles que n’hi ha pocs, si les dades diuen que no. Semblen ressentit que t’hagin enganxat... apa, vés a mentir a una altre banda! Ja vec que tenim algú millor que el ZP negant... Llegir més la realitat i mentint...

m

marc

igd

15 de setembre 2009.16:57h

Respondre

Doncs sí això és veritat, realment la ciutat de Vilafranca és patètica pel que fa referència a les instal·lacions esportives. A Igualada n’hi ha poquíssimes, però tenir-ne encara menys ...... Llegir més avui en dia es veu que sempre pot anar pitjor.
A veure si l’alcalde d’Igualada aconsella al seu company de Vilafranca; ai no que el PSC ja no hi governa i a més vol formar part de la Vegueria Penedès (com més del 75% dels ajuntaments de l’Anoia)

a

albert

15 de setembre 2009.01:42h

Respondre

Segons el cens d’equipaments esportius de Catalunya, Igualada en té el doble (en total i en públics) que ciutats amb un nombre d’habitants semblant, com és el cas de Vilafranca.

Formulari de... Llegir més cerca: Cens d’Equipaments de catalunya - gencat

U

Usuari d'instal.lacions esportives a IGD

Igualada

14 de setembre 2009.23:11h

Respondre

Si us plau, no ens enganyem! La mancança d’instal.lacions esportives a Igualada és cada dia més evident. Estem a l’alçada de municipis amb menys de la meitat d’habitants d’Igualada...... Llegir més Increible... Sabeu quantes pistes municipals de futbol sala es poden llogar a Igualada???? Dons només a les Comes, en tota la ciutat, i en comptes de fer més instal.lacions, donada la gran demanda que hi ha, vàrem pujar el preu a principi d’any de 20 a 25 euros. Quina manera de maltractar al ciutadà, a sobre, el ciutadà jove i esportista...
I amb la piscina igual... Quantes piscines descoberte municipals hi han hagut aquest estiu a Igualada? Les mateixes que a Castellolí, Jorba, etc... UNA, les mateixes que hi hauràn l’any vinent.... Si Deu vol... això si, tindrem 1 metre més de piscina!
Gran Gestíó!!!!!

F

Fan del Cuní

Igualada

14 de setembre 2009.18:11h

Respondre

Gràcies Marc, per catalogar-me con a ”autèntic igualadí”, tot i que no comparteixo les raons per les que ho dius. No soc un conformista i prou, simplement penso amb coherència. Aquest... Llegir més ajuntament que tenim a comés molts errors, però també ha tingut encerts, entre d’altres el tirar endavant aquest equipament esportiu (no serà només una piscina), que fa molts anys que una ciutat com Igualada es mereix.
I això ho dic des de la meva total independència ideològica que em permet valorar els fets i els actes com crec realment que són, potser tu no actues de la mateixa manera, i com que la crítica és gratuïta... accelera que fa baixada! i TOT és dolent.
Et recordo que només he volgut fer una puntualització a un comentari errat que havies fet tu sobre les limitacions que tindria la nova piscina, i justificar-ho dient que només tindrà un o dos metres més que l’actual ho trobo molt poc rigorós per part teva.

m

marc

igd

14 de setembre 2009.13:14h

Respondre

”Fan del Cuní” m’agrada veure que ets un autèntic igualadí (amic del conformisme i gràcies)

F

Fan de Cuní

Igualada

14 de setembre 2009.12:58h

Respondre

Marc, m’has fet dubtar i li he fet una ullada als reglaments de natació tant de la federació espanyola com de la Fina, i hi diu que en piscines de 25 metres es poden fer competicions oficials... Llegir més tant de natació com de waterpolo.
Ara, suposo que deus tenir raó, perquè com el nou equipament ”serà tant petit i a més tancat” no crec que hi puguin fer competicions en aigües obertes. Com pot ser que a ningú se li acudís de fer una connexió directa entre la piscina i el riu Anoia-Llobregat-Mar Mediterrani per així poder acollir competicions d’aquest tipus???
”Demisión” de qui en sigui responsable!!

m

marc

igd (volíem una piscina com cal, reglamentària !)

14 de setembre 2009.11:58h

Respondre

Doncs sí Cris, canvi per una de més gran però, 1m més gran, 2m? uf, quina gran visió de futur. Et recordo que la flamant NOVA piscina NO és reglamentària per a cap tipus de competició... Llegir més esportiva, tan sols per a cursets. D’això se’n diu ser uns bons gestors.

C

Cris

Igda

14 de setembre 2009.08:49h

Respondre

Canviem una de petita per una de gran...

m

marc

13 de setembre 2009.23:57h

Respondre

UETI no, és EUETII (Escola Universitària d’Enginyeria Industrial d’Igualada). S’accepten futurs canvis ? ...

A

Albert Bonaganya

igd

13 de setembre 2009.23:51h

Respondre

Canviem una piscina coberta per una altra de nova; quina gran visió de futur: quatre dies i tornarem a estar colapsats, això sí, visca la catalunya optimista !

j

jo tambe Maria

Igualada

12 de setembre 2009.23:19h

Respondre

dons a mi em sembla molt be que hi hagi una piscina nova, ara tenim hospital nou, jutgats nous, carrers nous, ja era hora que Igualada avançes, que semblavem la cua de Catalunya

u

una altra maria

17 d'agost 2009.18:59h

Respondre

Aleshores, quan obrin aquestes noves piscines tancaran les del Molí Nou? Doncs continuarem igual de col·lapsats! A les Comes és impossible nedar la major part del dia (i pel que veig, al Molí Nou... Llegir més també hi ha problemes). El que Igualada necessita és una tercera piscina per descongestionar les existents!

C

Carles Cuerva

Santa Margarida de Montbui

17 d'agost 2009.17:53h

Respondre

Maria, cursos se’n podran oferir a les dues piscines (tant la nova com les Comes), amb alguna escola interessada en traslladar-se a fer els seus cursets escolars a la nova.
Respecte ls canvis... Llegir més d’usos de sòl, no es poden suprimir les zones verdes sinó traslladar-les, com és el cas de la nova escola primària construïda al barri de Set Camins - Les Comes (el terreny d’equipaments estava ubicat en un altre punt del mateix barri).

e

eduard

igualada (sense la Coll@nada no caldria quedar-se a IGD per la FM)

17 d'agost 2009.01:11h

Respondre

Albert, com ja saps, el ”gran jefe” no és dels meus. Ah sí, i no he votat mai a CIU, llàstima ... quasi l’encertes. Següent intent ?

m

maria

igualada

16 d'agost 2009.22:46h

Respondre

Perquè no deixen la piscina del Moli Nou i així hi haurà dues piscines decobertes en dos llocs diferents.?
Cursets, públic en general i carrils reservats per nadar, tot en una sola piscina és... Llegir més impossible i mentrestant es va dient a les families que venen a la tarda que no hi caben, que se’n vagin cap a casa que la piscina del Molí Nou té l’aforament ple. Si us plau...
I a partir del novembre volen obrir la nova i tancar la del Molí Nou, estarem a les mateixes. A la gent d’Igualada no se’ls pot tancar la única que hi ha. Que arreglin el que s’hagi d’arreglar i contractin un socorrista. Hi ha un munt de gent que no volem que es tanquin.
Volen fer-hi pisos? o una zona verda. Per cert la guarderia estava destinat a ser una zona verda.

A

Albert Malaganya

Igualada (ciutat de convergents frustrats i anònims)

16 d'agost 2009.12:35h

Respondre

Recomana al gran jefe de casa teva que ho faci amb moderació...i tu també, és clar...

e

eduard

igualada

15 d'agost 2009.14:11h

Respondre

Albert, enlloc de la llimonada prefereixo, com el ”gran jefe”, el whisky

A

Albert Malaganya

Igualada

15 d'agost 2009.11:33h

Respondre

Segurament no deu ser l’única obra que aquesta empresa han fet al llarg d’aquest any, a més que ja porta varis mesos en obres. Per cert, les obres de a cruïlla aprop de l’institut ja han... Llegir més acabat...quan no hi havia escoles obertes...

e

eduard

igualada (ciutat d'entesos i bons gestors municipals)

14 d'agost 2009.23:24h

Respondre

Amb una mica de sentit comú farien vacances al setembre i treballarien a l’agost (molestarien menys al trànsit de cotxes i persones). Un consell: pensar una mica no fa mal.

A

Albert Malaganya

Igualada

14 d'agost 2009.21:28h

Respondre

És veritat, millor explotar-los sense vacances...i tu a prendre llimonada...

e

enric

igualada

14 d'agost 2009.21:28h

Respondre

em sembla vergonyòs aquesta piscina, que diguin per a que servirà, sinó té les mides necesaries ni per campionats ni competicions, ni res de res crec que és per tapar boques i ja està com... Llegir més sempre el excelentissim ajuntament d´igualada a fet una obra de cara al públic sense pensar em ningú, prou d´enganys, aquesta piscina només és per fer uns cuants cursets i prou, seguirem tenint el mateix problema de capacitat ja que el molí nou tancarà i les noves no serveixen ni per nadar ni per el abonats

e

eduard

igualada

14 d'agost 2009.18:09h

Respondre

Les obres del carrer Joaquima Vedruna parades a l’agost per VACANCES dels treballadors ? Quins c... Les continuen el setembre per molestar més a la ciutadania ? Ja fa més de 3 mesos que en... Llegir més aquesta cruïlla no hi ha semàfors. Gràcies ajuntament.

A

Albert Malaganya

Igualada

14 d'agost 2009.13:57h

Respondre

Encara que al novembre les piscines descobertes no siguin tan ideals, molt bona iniciativa!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.