TORNAR

Comencen les obres de restauració del castell de Calaf

politica
Dimarts, 11 agost 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Ja han començat els treballs de la segona fase de restauració del castell de Calaf, que s’executaran en 16 mesos, i tenen per objectiu restaurar les estructures medievals del castell, adequar l’entorn monumental i crear un espai que permeti conèixer un indret emblemàtic de la història del municipi. Una actuació que a mig termini podria incloure el de Calaf dins la ruta dels castells de frontera de l'Anoia.

El Castell de Calaf

Les tasques de la segona fase de restauració del castell calafí tenen un pressupost de 1.120.373,99 euros. L’Institut Català del Sòl ha adjudicat les obres a l’empresa Constructora de Calaf SAU. Les obres les licita l’Incasòl en virtut del conveni signat entre l’Ajuntament i aquest organisme, i es financen entre el fons de l’1% cultural del Ministeri de Fomento, l’Incasòl i el consistori calafí.

Amb aquestes obres es consolidaran les estructures dels murs i de les façanes del castell, i es reconstruiran els elements essencials de l’edifici. Així mateix, és previst un estudi arqueològic del conjunt interior del castell i dels espais exteriors, i la instal•lació dels serveis d’il•luminació i de subministrament d’aigua.

Construït durant el segle XI, el castell de Calaf es troba situat a la part alta de la població, en un punt estratègic de control de dues vies de comunicació ja utilitzades en època romana. La fortificació, de planta poligonal amb angles arrodonits, presenta diferents tipus de paraments, amb carreus escairats de grans dimensions a les parts més antigues. El castell acabà enrunant-se l’any 1781, però les tasques de recuperació dels últims anys podrien obrir-lo al públic d'aquí no gaires anys.


1 Comentaris

d

des de el anoia

CALAF

7 de setembre 2009.11:28h

Respondre

Per contes de refer el castell a Calaf i falta una RESIDENCIA DE AVIS.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.