TORNAR

Controlat l'incendi de Pujalt i Veciana després de cremar 85 hectàrees

Des de les 8.17h.

societat
Dissabte, 25 juliol 2009. 09:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat, a les 08.17 hores d'aquest matí, l'incendi que des d'ahir a la tarda afectava els municipis de Pujalt i Veciana, i que des d'ahir al vespre estava en fase de control. L'incendi hauria afectat una superfície de 85 hectàrees, 70 de les quals pertanyen a terrenys agrícoles, i per controlar-lo ha estat necessària la intervenció de quinze mitjans terrestres i vuit d'aeris. Els bombers remullen ara la zona afectada.

Molts veïns del poble van ajudar els bombers en la lluita contra el foc

Deu mitjans aeris i quinze terrestres van participar en les tasques d'extinció

Imatge d'una de les columnes de fum a Segur de Veciana

En aquests moments continuen remullant la zona afectada pel foc una dotzena de dotacions terrestres entre els camions d'aigua i els vehicles de comandament.

Segons les darreres dades provisionals facilitades pel cos d'Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge, l'incendi hauria afectat una superfície de 85 hectàrees, 70 de les quals pertanyen a terrenys agrícoles i les altres 15 són de marges, rostolls i massa forestal.

Una lluita dura

El fum provocat per l’incendi va fer-se molt visible poc després d’iniciar-se, a les 17.40h. a la zona de l'Astor del terme municipal de Pujalt, des de tots els pobles de l’altiplà de la Segarra.

La lluita per controlar l’incendi va ser dura, ja que el vent bufava fort i es va propagar ràpidament cap al terme municipal de Veciana. No obstant, poc després de les vuit del vespre ja estava en fase de control.

Com explica l'alcalde de Pujalt, Antoni de Solà, el foc va començar per una màquina que estava trinxant palla.

El desplegament de vuit mitjans aeris –helicòpters i avionetes- i quinze dotacions terrestres de bombers van comptar amb la col•laboració de molts forestals i veïns de la zona afectada que portaven aigua amb els tractors.

L'alcalde de Pujalt ha volgut agrair aquesta mobilització tan important i ràpida, gràcies a la qual es va poder controlar l'incendi malgrat les difícils condicions.

Podeu veure diverses imatges de la lluita contra l'incendi a Segur de Veciana en aquesta fotogaleria.

D'altra banda, cal recordar que la Direcció General de Protecció Civil manté activada la fase d'alerta del pla Infocat (Pla especial d'emergències per incendis forestals a Catalunya).


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.