TORNAR

L'autovia A-2 es reobrirà el proper dimarts a Montmaneu

A punt de finalitzar les obres per despreniments

politica
Divendres, 24 juliol 2009. 17:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El tram de l'autovia A-2 en sentit Lleida, tallat a l'altura de Montmaneu des de l'abril pel risc d'esfondraments des dels moviments de llavors, s'obrirà al trànsit el proper dimarts. De moment només es podrà circular per dos carrils per sentit, ja que el tercer en sentit Lleida es seguirà utilitzant per les obres, que Foment vol acabar abans de finals d'any. Ho ha anunciat el cap de carreteres de l'estat a Catalunya, Lluís Bonet, aquest divendres a Lleida, on ha explicat que aquestes obres han de ser la solució definitiva al problema, que segons Foment, no té cap origen en la qualitat de l'obra inicial, que segons sembla, estava ben feta.

Foto: Ministeri de Foment

Imatge de les obres que s'stan duent a terme a l´A-2 a l´altura de Montmaneu / Foto: Ministeri Foment

Les obres consisteixen en el moviment de fins a 800.000 metres quadrats de terres a uns 40 metres de la calçada, la meitat dels quals ja han estat moguts. A part del moviment de terres, s'hi han instal·lat nous sistemes de drenatge per evitar més efectes negatius de l'aigua, i un replè de pedra per fer més força a la base.

El Ministeri de Foment ha hagut de destinar a aquesta actuació 15,9 milions d'euros per l'excavació de la zona esfondrada, la instal·lació del drenatge i de la pantalla rígida de protecció. Malgrat això, el cap de carreteres de l'estat a Catalunya, Lluís Bonet, ha assegurat 'tot i que en el seu dia ja es van detectar les dificultats del talús, les obres estaven fetes correctament, i prova d'això és que han durat 5 anys'.

Segons Bonet, l'actuació que s'està fent ara 'serà la solució definitiva'. Foment espera poder acabar les obres abans que comenci un nou període de pluges intenses. Fins llavors es mantindrà el ritme de treball les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana.

ACN


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.