TORNAR

Els veïns de Cabrera tallaran la C15 per la pujada un 124% de la tarifa d'aigües

L'ajuntament presenta recurs contra l'empresa subministradora

societat
Dissabte, 11 juliol 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Els veïns de Cabrera d'Anoia sortiran al carrer aquest diumenge per tallar la carretera C15 a l'alçada de Vallbona i el castell del municipi. La seva protesta és per l'encariment un 124% respecte l'any passat de la tarifa per l'aigua potable.

Els veïns del municipi de Cabrera d'Anoia fa mesos que paguen el rebut un 124% més car que l'any passat

El dipòsit de Can Ros és un dels que proporcionen aigua als ciutadans

Una plataforma veïnal formada per la majoria d'entitats del municipi de Cabrera d'Anoia, ha preparat una manifestació per aquest diumenge, tallaran la carretera C15 a l’alçada del trencall de Vallbona i el castell de Cabrera. Tallaran només un carril i a banda hi haurà pas alternatiu pel trencall del castell cap a Capellades.

Volen protestar davant de la pujada de tarifes al rebut de l'aigua, un 124% en relació a l’any passat. La plataforma qualifica aquesta pujada per part de l'empresa subministradora Sorea com a intolerable, abusiva i injustificada. Demanen la rectificació de la Comissió de Preus, que és l’òrgan responsable de l'aprovació definitiva de les tarifes d'aigua. També demanen la dimissió de Jordi Bartomeu, gerent d'aigües de Sorea a la comarca de l'Anoia.

L'Ajuntament, que assegura que aquest encariment el van notificar en període de vacances i que el consistori no va poder actuar, ha presentat 8 mesos després, un recurs a la Comissió de Preus perquè com ha assenyalat el mateix alcalde 'vegin que els van autoritzar unes tarifes desmesurades i que rectifiquin'.

Els veïns dividits

Una part dels veïns, els que corresponen al nucli de Can Ros, atribueixen part de la culpa d’aquesta pujada a l’Ajuntament, ja que afirmen que ‘hi ha un deute amb Sorea per valor d’1 milió d’euros que l’empresa reclama al consistori i del que ens han ensenyat els papers’.

L’ajuntament ha presentat un recurs

L’acalde de Cabrera d’Anoia, Salustià Monteagudi assegura que aquest deute no existeix. Explica que Sorea no ha justificat les inversions que assegura que ha fet al municipi per aquesta important quantitat. ‘No en tenim constància – ha reiterat l’alcalde, – és més, si s’han fet les obres i les adaptacions que afirmen, estan incorrent en una falta greu perquè no es va demanar cap permís ni cap llicència d’obres a l’ajuntament’.

L’alcalde ha explicat que Sorea va emetre la proposta d’increment de tarifes l’agost de l’any passat ‘quan el consistori estava de vacances i no es podia prendre cap decisió al ple’, amb un mes per presentar al·legacions que va vèncer ‘sense que l’ajuntament hi hagués pogut fer res’. Afirma també que l’Ajuntament confiava que la Comissió de Preus, al veure l’increment del 124%, ho revisaria però ho van donar per bo.

Ara, l’Ajuntament ha presentat un recurs a la Comissió de Preus en el que demanen que s'anul·li aquesta tarifa i es pugui tornar als preus del 2007.

Monteagudo ha afegit que si el recurs no prospera, queda el síndic de greuges o fins i tot recolzar als veïns en el cas que estiguessin disposats a no liquidar el rebut de l’aigua.

Sorea-Agbar avança que l’acord està en negociació

El portaveu de l’empresa subministradora ha explicat que: ‘les negociacions per tancar un acord entre Sorea i l’Ajuntament de Cabrera d’Anoia estan avançades. Quan hi hagi un acord definitiu serà l’alcalde qui en donarà a conèixer els detalls’.

Per la seva banda l’alcalde ha negat que existeixi tal negociació: ‘Sorea ens ha fet una proposta, que no és ni ferma perquè no ens l’han passat per escrit, de fer un petit ajustament a la baixa, que de fet no modifica essencialment res. Tot i que a l’Ajuntament ja no ens satisfà, ho hem ensenyat a la plataforma veïnal que no ha canviat de parer i pel que sabem manté la manifestació de diumenge’.


2 Comentaris

j

josep anton balcells

Vallbona d´Anoi

24 d'agost 2009.18:30h

Respondre

Hace poco que la compañia (sorea) tras unas negociaciones con la asociacion de parcelistas de Vallbona se ofrecio a cambiar los suministros que hasta el momento eran por aforamientos por agua... Llegir més directa haciando un descuento de unos 200 euros por contrato nuevo, en ningun momento nadie de la compañia a explicado a los usuarios que con el nuevo sistema se les facturara mas al final de mes, es mas nadie tiene a mano ningun tipo de tarifa ( en la web de la compañia no figura ninguna tarifa de este municipio), las obras de conexion de los interesados se han realizado deprisa y corriendo dejand todos los contadores en el suelo sin ningun tipo de proteccion.

T

Teresa

Cabrera de Anoia (Can Ros)

11 de juliol 2009.22:43h

Respondre

El ayuntamiento por boca de su alcalde (según el artículo) dice que ”si se han realizao obras o servicios ha sido sin permiso ni licencias del Ayuntamieto” pero no niega que se hayan hecho y en... Llegir més caso de ser así, llama la atención que durante años Sorea se haya inventado facturas y servicios y nadie en el Ayuntamiento se haya percatado ni lo haya denunciado. Llama la atención que no hayan presentado ni un sólo recurso en tantos años de ”mentiras y obras sin licencia” y llama la atención que en junta de Gobierno de 27 de octubre de 2008 el gobierno local de Cabrera aprovara la subida de tarifas de aguas en lugar de negarse categoricamente y anunciar en ese mismo momento su intención de interponer recurso.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.