TORNAR
PUBLICITAT

Jaume Barri, Marsupialis i Amanida Folk al XIII Anoia Folk

cultura
Divendres, 10 juliol 2009. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest cap de setmana torna l'Anoia Folk a la Pobla de Claramunt. Aquest festival, que ve fent-se des del 1997, pretén ser un petit escenari per donar a conèixer la música folk no només de Catalunya sinó d'arreu. En aquesta edició es farà especial menció al desaparegut Xesco Boix, coincidint amb el 25è aniversari de la seva mort. Per poder assistir a l'Anoia Folk el preu de l'entrada és de 5 euros amb consumició inclosa; els menors de 16 anys no paguen.

Participants del Concurs de Sonadors d'Ampolla d'anís

Anoia Folk 2009

Jaume Barri presentarà "Encara cantem amb en Xesco", un espectacle d’animació participatiu que convida a ballar. També farà un repàs per les cançons de Xesco Boix, 25 anys després de la seva mort, a qui Jaume Barri vol retre aquest petit homenatge.

Marsupialis que tocaran després, presenten “Músiques de sobretaula”, amb un repertori d'arrel tradicional de força parts del món: Brasil, Grècia, Israel - Palestina, Catalunya... interpretades amb acordió diatònic, guitarra, baix elèctric i clarinet o viola de roda. El grup està format per Eduard Casals, Marc Figuerola, Paco Pi i Cati Plana.

Després dels Marsupialis prendrà el relleu el 6è Concurs de Sonadors d'Ampolla d'anís; es tracta d’un concurs que combina versots amb molt enginy i ironia acompanyats del so dringant de l’ampolla d’anís. Per millorar la sonoritat de l’ampolla és imprescindible extreure el paper de l’etiqueta i lliurar el plàstic que conté el coll de l’ampolla de producció industrial. Perquè la sonoritat ratlli la perfecció es recomana un objecte metàl·lic consistent i d’un diàmetre entre 5 i 9 mil·límetres. Preferentment la superfície ha de ser rugosa per aprofundir en la sonoritat vítrica de l’objecte. Un Jurat qualificat atorgarà un únic premi, consistent en un pernil.

Cap a 2/4 de 12 de la nit, tindrà lloc el ball amenitzat pels Amanida Folk que presentaran el repertori del seu nou disc “El Guerxo i la Donzella”. La proposta musical d'Amanida Folk és una combinació de melodies i ritmes provinents de les diverses cultures banyades per la Mediterrània. Unes melodies que són fruit de la tradició i que van néixer amb una finalitat molt clara: el ball. L'objectiu és mostrar al públic la bellesa de la música mediterrània amb tots els seus ingredients: el virtuosisme, el lirisme i la improvisació.

El preu de l’entrada a l’Anoia Folk és de 5 euros amb beguda inclosa, els menors de 16 anys i que vinguin acompanyats no paguen.

Festa al barri de les Garrigues

El barri de les Garrigues viurà el dissabte 11 i el diumenge 12 de juliol la seva festa. Les activitats les organitza l’Associació de Veïns del barri amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Els actes començaran el dissabte a les 12 del migdia amb una festa de l’escuma per a la quitxalla. A les 4 de la tarda es farà la segona edició del campionat de petanca i a les 11 de la nit hi haurà ball amb Bartomeu i Sheila Grados.

Les activitats seguiran el diumenge 12 de juliol a partir de les 11 del matí amb la final del campionat de petanca. A la mateixa hora, es jugarà el segon campionat de futbito i a les 2 del migdia es farà una paella popular.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.