TORNAR

Ruràlia: nova edició de camps de treball a l’Alta Anoia

Un model de lleure diferent a Pujalt

societat
Dijous, 9 juliol 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Agrupament Escolta Alexandre de Riquer de Calaf torna a organitzar camps de treball durant els mesos d’estiu. Al llarg de juliol es realitzaran dos camps de quinze dies de durada, que comptaran amb la participació de fins a 50 campistes amb l’objectiu de passar unes vacances que combinen treball matinal amb activitats d’educació en el lleure la resta del dia. Amb el nom de Ruràlia, els campaments pretenen divulgar el mode de vida rural i algunes tècniques artesanes amb tallers per aprendre a fer pa, remeis casolans, sabons o alguns brevatges.

Joves d'arreu de catalunya treballant en la recuperació del Pou Bord a Pujalt, als camps de treball Ruràlia

Enguany els camps segueixen comptant amb el recolzament de l’Ajuntament de Pujalt, municipi en el que s’allotgen els campistes gràcies a la cessió de les instal•lacions situades al costat de l’Observatori Meteorològic. A diferència d’anteriors edicions, els camps d’aquest estiu no es centraran en els treball de recuperació de la Base d’Instrucció de l’Exèrcit Republicà situada a Pujalt, sinó que les tasques s’enfocaran a la recuperació d’un conjunt d’elements patrimonials de diferents municipis membres del Consorci de Promoció Turística de l’Alta Anoia.

Sota la direcció tècnica de CatPatrimoni, durant la passada setmana s’han recuperat tres estructures al mateix municipi de Pujalt: el rentador de la font de Tusquella de dalt, la font del Pou Bort, i la font de la Tusquella de baix. Desbrossament, arranjament dels entorns, reconstrucció i consolidació són les tasques principals desenvolupades pels campistes, que continuaran en les properes setmanes amb treballs en altres elements patrimonials d’interès turístic en diversos municipis de l’Alta Anoia.

El passat dissabte dia 4 es va iniciar el primer dels camps amb joves d’arreu de Catalunya, i per al proper dia 19 s’espera l’arribada de 24 nous participants al camp internacional que comptarà amb joves de diferents nacionalitats europees. Amb aquestes dues noves edicions, seran 11 els camps de treball organitzats per l’Agrupament Escolta de Calaf durant els darrers 5 anys, que s’han consolidat com un model de lleure estiuenc que permet compaginar la diversió de les vacances amb l’enriquiment pedagògic que comporta el coneixement i la recuperació del patrimoni històric de la comarca de l’Anoia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.